Fotbal intern

Daniel Pancu e dispus să accepte o ofertă din partea giuleștenilor: „Rapidul nu se refuză!”. Exclusiv

14.03.2021 | 20:57
Daniel Pancu e dispus sa accepte o oferta din partea giulestenilor Rapidul nu se refuza Exclusiv
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu nu ar spune nu unei oferte din partea Rapidului, rămasă fără antrenor, după cum spune o zicală veche a giuleștenilor: „Rapidul nu se refuză!”.

Antrenorul Nicolae Grigore și-a dat demisia după înfrângerea cu Unirea Slobozia, iar Rapidul a ajuns pe un incredibil loc 11 în clasamentul Ligii 2, cu 27 de puncte din 17 partide, la patru puncte de liderul ASU Poli Timișoara, care împarte podiumul cu FC U Craiova, ACS Viitorul Târgu-Jiu, Dunărea Călărași și Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Situația în clasamentul Ligii 2 este extrem de strânsă și nu mai puțin de 12 echipe se bat pentru cele șase locuri de play-off. FANATIK l-a contactat pe Daniel Pancu care a analizat situația dificilă în care se află echipa sa de suflet.

Daniel Pancu nu înțelege ce se întâmplă cu Rapidul: „E ceva absolut incredibil! Au arătat urât la toate capitolele!”

Daniel Pancu este numele cel mai des vehiculat pentru înlocuirea lui Nicolae Grigore. Fostul mare jucător al giuleștenilor este șocat de situația în care a ajuns Rapid, care din patru meciuri în 2021 a reușit doar două rezultate de egalitate și a căzut de pe primul loc până pe locul 11 în clasamentul Ligii 2: „E ceva absolut incredibil! Din poziția în care se aflau în iarnă, când s-a oprit campionatul, au acum în patru meciuri doar două puncte. Nu mă așteptam niciodată la așa ceva și cu adversari care niciunul nu e de primele locuri! Chiar îmi e foarte greu să comentez”, a fost prima reacție a unuia dintre cei mai importanți jucători din istoria Rapidului, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Pancu spune lucrurilor pe nume ca de fiecare dată și vede un singur scenariu în urma căruia Rapid ar putea să salveze sezonul: șase puncte din următoarele două partide, pentru ca „cfr-iștii” să mai spere la play-off: „Îmi e foarte greu să comentez. Nu știu ce au făcut acolo! E problema lor. Eu nu am mai vorbit cu nimeni de acolo. M-am uitat și eu pe clasament și e obligatoriu să facă șase puncte ca să prindă play-off-ul”.

Pentru Daniel Pancu ratarea play-off-ului de către Rapid ar fi echivalentul unui dezastru, ținând cont de avantajul pe care l-au avut în pauza din iarnă: „Ar fi un dezastru să rateze play-off-ul și e foarte posibil în momentul de față! Dezastru pentru că au plecat dintr-o poziție foarte, foarte bună! Repet, fără șase puncte în următoarele două partide nu ai nicio șansă să te mai duci în play-off! Care însă nu sunt imposibil de luat”, a mai spus Pancone.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu nu ar refuza o ofertă din partea Rapidului, dar îl vede pe Marius Șumudică drept cea mai bună soluție

Nicolae Grigore și-a dat demisia de la Rapid, iar Daniel Pancu recunoaște că i-ar fi greu să refuze o eventuală ofertă din partea clubului la care a cunoscut cele mai frumoase momente din carieră: „Normal că Rapidul nu se refuză. Dar e prea devreme să vorbesc acum, mai ales că e o situație dificilă. Dar până la urmă ce s-a întâmplat? A plecat Grigore? Nu știu, vedem”, a mai spus Pancu.

„Rapidul nu se refuză” spune Daniel Pancu, însă simbolul giuleștenilor îl vede pe Marius Șumudică drept cea mai bună variantă pentru a salva situația dificilă în care se află echipa: „Cu siguranță Marius Șumudică poate să ajute Rapidul! Șumudică e soluție din orice poziție, cu toate că acum e foarte greu, în momentul de față. Nu am vorbit cu el și nu știu dacă ar veni în Liga a doua. Asta trebuie să îl întrebați pe el”, a spus rapidistul care i-a mai antrenat pe giuleleșteni din octombrie 2018 și până în august 2020, când și-a dat demisia din cauza rezultatelor slabe.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Pancu le transmite un mesaj jucătorilor care au rămas datori față de suporteri, dar mai ales față de culorile alb-vișinii: „Jucătorii au rămas datori în meciurile astea, pentru că le-am văzut pe toate integral. Au rămas datori foarte mult la tot ceea ce înseamnă agresivitate, dorința de victorie și de a promova! Au arătat urât la toate capitolele”, a fost concluzia simbolului Rapidului.

  • 11 sezoane a jucat Daniel Pancu pentru Rapid
  • 2018-2020 e perioada în care Pancu a mai antrenat-o pe Rapid
  • 6 trofee a câștigat Pancu-gol cu giuleștenii: 1 titlu (1998–99), 3 Cupe ale României (1997-98, 2001–02, 2005–06) și 2 Supercupe (1999, 2002).
  • 97 de goluri a marcat Pancu pentru alb-vișinii în 239 de meciuri
  • 11 este locul ocupat de Rapid în Liga a doua, cu 27 de puncte din 17 partide
ADVERTISEMENT