Sport

Daniel Pancu prevede o schimbare a polilor de putere în fotbalul românesc: ”Poate sparge tripleta CFR Cluj – FCSB – U Craiova”

Fotbalul românesc trece printr-o schimbare majoră susține selecționerul naționalei U20, Daniel Pancu. Acesta crede că o nouă echipă se ridică.
14.09.2022 | 12:59
Daniel Pancu prevede o schimbare a polilor de putere in fotbalul romanesc Poate sparge tripleta CFR Cluj  FCSB  U Craiova
Campionatul României s-a echilibrat și Daniel Pancu prevede schimbări impotante în lupta pentru putere. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După 10 etape disputate în SuperLiga, pe podiumul clasamentului se situtează echipe care în precedentul campionat evoluau în play-out, sau în eșalonul secund, Farul Cosntanța, rapid și FC Hermannstadt. Daniel Pancu anticipează o schimbare majoră în fotbalul românesc.

Daniel Pancu: ”Rapid a arătat bine în multe jocuri”

Fostul mare atacant al echipei Rapid și a naționalei României, Daniel Pancu, este încântat de jocul trupei din Giulești în acest campionat. Sub conducerea lui Adrian Mutu, „feroviarii” împart fotoliul de lider cu Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe sunt departajate de golaveraj, iar peste ceva mai mult de o lună se vor afla față în față, în Giulești, într-un meci programat în cadrul etapei a 15-a.

Momentan, Rapid și Farul par să fie echipele cele mai în formă, astfel că poziția lor în clasament este justificată în opinia selecționerului naționalei U20, Daniel Pancu.

ADVERTISEMENT

Acesta anticipează o schimbare a polilor de putere în fotbalul intern și crede că Rapid are capacitatea de a încheia sezonul în curs pe podium, devansând cel puțin una din candidatele din ultimii ani la titlul național CFR Cluj – FCSB – U Craiova.

”În primele trei etape era clar că toate trei echipele erau angrenate în cupele europene (CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova – n.r.), iar campionatul era pe plan secund. Rapid are o poziție meritată de lider, a avut evoluții constant bune, echilibrate.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut echipa cum a arătat în mute jocuri. După valoarea jucătorilor aduși, cred că la final, pentru prima dată, o echipă poate sparge tripleta asta, mă refer la FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova”, a spus Pancu, la Pro Arena.

Adrian Mutu a readus Rapidul în lupta pentru Europa

Fanii giuleșteni sunt în al nouălea cer după ce echipa lor de suflet a ajuns în fruntea clasamentului și visează iar la participări în cupele europene intercluburi.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă de cele mai multe ori Rapidul nu face spectacol pe teren, rezultatele sunt exact cele așteptate de fani și investitori, iar acest lucru este mai presus de fotbalul romantic practicat decenii la rând în Giulești.

Deși a început sezonul cu un eșec pe terenul campioanei CFR Cluj, echipa lui Adrian Mutu a jucat economicos. Chiar dacă s-a împiedicat cu Petrolul și FC U Craiova, vișiniii au obținut șapte victorii în cele 10 runde scurse și este peste principalele candidate la titlu, în clasament.

ADVERTISEMENT
Tags: