Sport

Daniel Pancu, prima reacție după 1-1 cu Portugalia. Cum a „transformat” România U20: „ Trebuie să-i bați! Le dai și un cot în gură”

Daniel Pancu a oferit prima reacție după remiza obținută de România U20 în duelul cu Portugalia U20, scor 1-1, explicând cum a transformat echipa.
23.03.2023 | 19:40
Daniel Pancu prima reactie dupa 11 cu Portugalia Cum a transformat Romania U20  Trebuie sai bati Le dai si un cot in gura
Daniel Pancu, prima reacție după remiza cu Portugalia. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Selecționerul „tricolorilor mici” le-a atras atenția jucătorilor săi, explicându-le că în tribune sunt mereu prezenți scouteri, veniți să îi monitorizeze pe fotbaliștii adversarilor mai puternici, dar care pot să îi observe și pe ei, așa că trebuie să trateze serios fiecare partidă.

Daniel Pancu, prima reacție după remiza cu Portugalia

Daniel Pancu a vorbit despre transformările pe care le-a făcut la selecționata României U20, națională care era obișnuită să primească multe goluri în mandatul lui Bogdan Lobonț: „Avem și genetic activat să închidem niște spații, să facem densitate la mijlocul terenului, împotriva unor jucători de mare calitate, care vor ajunge departe.

ADVERTISEMENT

Noi plecăm cu handicap în fața lor, în primul rând de la mentalitate. Sunt echipe care de la 7-8 ani știu foarte bine mișcările lor și e foarte ușor să-și facă selecția, pentru că au de unde să aleagă.

La noi e o amestecătură. Unii joacă minge lungă, alții pasează, alții sunt învățați altfel, e foarte greu să facem un plan ofensiv. Pe parte defensivă sunt foarte mulțumit. Am menținut un nucleu de jucători, care să ne ajute”.

ADVERTISEMENT

„Nu reușim pe plan ofensiv, cel mai bine ar fi în România să avem jucători ofensivi care să vină de la același club sau să vină de la cluburi cu stiluri similare de joc.

Vreau mai mult de la ei. Nu poți la nesfârșit să stai defensiv, e consumul de energie foarte mare, nu poți să faci asta un meci întreg”, a mai spus Daniel Pancu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Ca să fim respectați de vestici trebuie să-i bați și să le mai dai și un cot în gură”

„Mă bucur pentru că pe mulți jucători de astăzi, îi vom vedea în prima ligă de la anul. Nu se știe niciodată înaintea unui turneu final ce se poate întâmpla, pot apărea accidentări sau alte probleme, iar ei trebuie să fie pregătiți.

Ca grup sunt senzaționali, pornesc de la ideea de grup, sunt mulțumit de atitudinea lor încă de la meciurile trecute. Jucătorii au dat maximum din ce au putut da la meci.

ADVERTISEMENT

Le repet, noi suntem tratați de vestici… nu știu, au un aer de superioritate. Ca să fim respectați ca pe vremuri de vestici, trebuie să-i bați, dar nu doar să-i bați, să le dai goluri, să te bați cu ei și să le dai și un cot în gură”, a continuat Daniel Pancu.

„Nu se știe niciodată cum se ridică un scouter venit să vadă jucătorii celorlalți, care să îi vadă și pe cei ai noștri. Le spun mereu să nu fie fraieri, pentru că oricând pot fi observați și ei.

Avem următorul meci cu Norvegia, e greu cu ei, ei îl au idol pe Haaland. Poimâine vom pleca în Norvegia. Diferența e mare dintre noi și ei, încă e o diferență mare”, a mai transmis selecționerul României U20.


  • 1,38 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA oferită pentru pronosticul „2 solist și peste 1,5 goluri” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT
Tags: