Fotbal intern

Cum a trăit Daniel Pancu ultimul meci pe Giulești. Emoții mari, coregrafie de excepție și declarația fabuloasă a lui „Pancone”

24.11.2018 | 22:54
Cum a trait Daniel Pancu ultimul meci pe Giulesti Emotii mari coregrafie de exceptie si declaratia fabuloasa a lui Pancone

Una dintre legendele istoriei contemporane a Rapidului, Daniel Pancu, s-a retras din activitate la ultima partidă de pe Stadionul „Valentin Stănescu” înainte de demolare. A fost o partidă plină de emoție pentru cel care va fi de acum doar antrenorul alb-vișiniilor și în care a intrat pe final pentru a-și lua rămas bun de la „bătrânul Giulești”.

Înaintea partidei cu Înainte Modelu, Daniel Pancu glumea că ar putea intra dacă atacanții săi nu își vor face treaba. „Mi-aş dori foarte mult să prind finalul de joc pe teren, aş putea juca şi un minut, aş putea să joc şi 10 minute, poate şi 20, în funcţie de scor şi de evoluţia echipei, pentru că dacă mă supără un atacant va trebui să intru mai repede”, a spus Pancu, la conferința de presă ce a precedat partida din Liga 3.

Daniel Pancu a început ultimul meci de pe Giulești în bocanci

Gluma-i glumă, dar Daniel Pancu a tremurat un pic la începutul partidei. Adversarul din județul Călărași nu s-a lăsat cu una, cu două și elevii lui „Pancone” au transpirat din greu pentru a deschide scorul. Noul antrenor rapidist a început meciul calm, încălțat în bocanci, pentru a face față frigului care pusese stăpânire pe „bătrânul Giulești”.

Daniel Pancu, în prima repriză a ultimului meci din Giulești

Cu toate acestea, cei aproape zece mii de suporteri inimoși au încălzit atmosfera și i-au împins treptat pe elevii lui Pancu către poarta adversă, după începutul ceva mai timorat al giuleștenilor. Antrenorul alb-vișiniilor a stat cu sufletul la gură în așteptarea golului elevilor săi. El a izbucnit și când elevii săi nu au reușit să se retragă la timp după un corner și a prilejuit celor de la Modelu o ocazie foarte mare. „Sunteți obosiți? Abia alergați! Cine nu poate să alerge trebuia să stea acasă!”, a izbucnit antrenorul rapidist, care i-a transmis secundului său ce schimbare va efectua la pauză. Golul izbăvitor a venit în minutul 41 și a fost reușit de Marian Vlada, iar atât atacantul, cât și colegii săi s-au năpustit asupra lui Pancu.

Bucurie rapidistă, după golul marcat în partida cu Înainte Modelu

În repriza secundă, „Pancone” a dat ghetele de iarnă pe cele de fotbal

A doua repriză l-a prins pe antrenorul-jucător în ghetele de fotbal, semn că se pregătea să intre pe gazon. Fanii au simțit și ei momentul și au început să îi strige tot mai des numele lui Pancu, cel care le-a răspuns prin tradiționalele scandări împotriva Stelei.

Daniel Pancu, în a doua repriză a meciului

În minutul 70, fanii giuleșteni au afișat o superbă coregrafie în onoarea legendei Rapidului. În același moment Drăghia a scos excelent la cea mai mare ocazie a oaspeților.Jocul tot mai încâlcit și ratările care nu au permis dublarea avantajul Rapidului în fața trupei călărășene a amânat momentul intrării lui Pancu pe gazon. Acesta s-a enervat după o ratare a elevilor săi și și-a aruncat nervos geaca spre banca de rezerve, moment în care un fan de la tribuna 1 i-a spus: „Hai, Dane, intră tu în teren!”

Daniel Pancu salută galeria, în semn de apreciere după coregrafia care i-a fost dedicată

Pancu a început tot mai des să își întrebe staff-ul câte minute mai sunt din meci. În minutul 86, Daniel Pancu avea să intre pentru ultima oară în carieră pe teren, după ce l-a schimbat pe Vlada. El a și primit banderola de căpitan de la Ionuț Voicu. Pancu s-a așezat în atac, alături de Matulevicius și a oferit și o pasă care se putea transforma în assist, dacă trasorul executat de Adrian Grigore nu ar fi întâlnit transversala.

Legenda alb-vișinie, în genunchi în fața fanilor. Cadoul primit de Pancu de la suporteri

După fluierul final al partidei, toată lumea s-a dus să îl felicite pe Daniel Pancu. Acesta și-a luat adio de la Stadionul Giulești și a îngenunchiat de trei ori în fața suporterilor de la ambele tribune, dar și în fața celor de la peluză. Momentul său a fost întrerupt pentru o clipă de un suporter intrat pe teren, care a venit să îl ia în brațe pe Pancu: „Vreau să vorbesc cu el, e idolul meu!”, a strigat acesta către oamenii de pază care l-au îndepărtat gentil de lânga legenda Rapidului.

Daniel Pancu a îngenuncheat în fața suporterilor la ultimul său meci din carieră și din istoria Giuleștiului

Pancu a ajuns în cele din urmă în peluză, unde a primit cadou un tablou proaspăt pictat în care este înfățișat cu o portavoce și cu inima „conectată” la culorile alb-vișinii. După meci, Pancu s-a plimbat mai mult timp pe gazon, a făcut poze cu toți doritorii și i-a oferit banderola de căpitan unui copil norocos. A admirat emoționat clipurile proiectate pe peluza goală, închisă din motive de securitate, a cântat imnul Rapidului și a oferit și câteva declarații tari, de la nivelul gazonului.

Daniel Pancu elogiază galeria Rapidului: „De asta nu am trădat”

Emoționat, Pancu a avut numai cuvinte de laudă pentru galeria Rapidului: „Eu am spus de multe ori că e greu să mă surprindă suporterii Rapidului pentru că de asta am rămas nu numai eu, ci toți marii fotbaliști care au jucat Rapid, de aia nu am trădat și nu am mers la Steaua, la Dinamo, dar în seara asta mi-au depășit și mie așteptările și am fost foarte emoționat. După cum știți, am jucat și la Beșiktaș, iar suporterii sunt fanatici, recunoscuți în lumea asta, am avut și acolo parte de coregrafii și scenografii, dar nu i-au egalat pe ei în această seară.”

Daniel Pancu, la ultimul meci din carieră și ultima partidă de pe stadionul Giulești

Legenda alb-vișiniilor crede că dacă ar fi ales să joace pentru Steaua sau Dinamo, ar fi mult mai multe beneficii în carieră, dar a preferat să rămână loial culorilor alb-vișinii: „Eu le mai mulțumesc încă o dată, pentru că nu puteam să trădez această echipă. Poate cariera mea ar fi fost, cel puțin la echipa națională…cifrele alea, 9 goluri, ar fi fost de 3 ori mai multe. Prezențe 27, de trei ori mai multe, dacă aș fi trădat, sunt absolut sigur. Dar sunt foarte mândru de acest lucru, sunt foarte mândru că sunt în istoria acestui club atât de minunat, iar locul acestui club minunat este în Liga 1 și în cupele europene.”

  • Un titlu de campion al României are Daniel Pancu în tricoul Rapidului, în sezonul 1998/1999
Tags: