Sport

Daniel Paraschiv, primul gol al sezonului în SuperLiga. Gafă uriașă în FC Hermannstadt – CS Mioveni. Video

FC Hermannstadt - CS Mioveni este meciul care deschide sezonul în SuperLiga, iar atacantul gazdelor Daniel Paraschiv este autorul primului gol după o gafă uriașă în defensiva argeșenilor.
15.07.2022 | 19:16
Daniel Paraschiv primul gol al sezonului in SuperLiga Gafa uriasa in FC Hermannstadt  CS Mioveni Video
FC Hermannstadt - CS Mioveni este meciul care deschide sezonul în SuperLiga, iar atacantul gazdelor Daniel Paraschiv este autorul primului gol după o gafă uriașă în defensiva argeșenilor. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

Sibienii au început mai bine întâlnirea, însă până la faza golului nu au reușit să amenințe periculos poarta formației pregătite de Alexandu Pelici.

Primul gol al sezonului din SuperLiga poartă semnătura lui Daniel Paraschiv

Primul gol al sezonului din SuperLiga a venit în minutul 28 al partidei FC Hermannstadt – CS Mioveni, atunci când Daniel Paraschiv a profitat de o gravă nesincronizare în defensiva oaspeților.

ADVERTISEMENT

Florin Bejan a aruncat o minge la bătaie în marginea careului mare al argeșenilor, dar șansele de reușită erau destul de mici ținând cont că fundașul Alexandru Iacob era primul la minge.

Surprinzător, căpitanul Mioveniului nu a jucat mingea și a încercat să o protejeze pentru ieșirea din poartă a lui Iustin Popescu, dar de această indecizie a profitat Daniel Paraschiv.

ADVERTISEMENT

Golgheterul lui Hermannstadt din sezonul precedent a urmărit faza și a înțepat balonul din spatele lui Iacob trimițându-l în plasă pe lângă Popescu. Așa s-a scris istoria primului gol din acest sezon, unul venit în urma unei greșeli uriașe. Vezi video

Cum se desfășoară sezonul din SuperLiga

16 echipe sunt la startul campionatului 2022/2023. Va fi primul sezon cu VAR, dar și primul fără Dinamo, al doilea cel mai important brand din fotbalul românesc. Dinamo a retrogradat după barajul cu U Cluj, alături de ardeleni mai promovând Petrolul și Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Vom avea probabil aceeași luptă la titlu din ultimii ani, între CFR Cluj, FCSB și Craiova lui Rotaru, cu clujenii aflați și acum în pole-position în block-start. Va fi al 8-lea campionat cu play-off și play-out.

Prin urmare, după un sezon regulat de 30 de etape, primele 6 echipe merg în turneul de titlu, celelalte 10 în play-out. În play-off, vom avea încă 10 runde, în play-out doar 9. Vor retrograda direct ultimele două clasate, iar locurile 7 și 8 joacă baraj cu locurile 3 și 4 din play-off-ul ligii secunde.

ADVERTISEMENT

Play-off-ul va decide minim două locuri de cupe europene. Campioana merge în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, vicecampioana în turul 2 preliminar de Conference League, iar locul 3 joacă baraj de Europa cu câștigătoarea play-out-ului. Deci aici nu s-a schimbat nimic. A patra echipă care va reprezenta România în cupele europene 2023/2024 va fi câștigătoarea Cupei.

ADVERTISEMENT