Life

Daniel Pavel anunță Survivor România 2023! Dezvăluiri exclusive despre show: ”Mănânc puțin și cât se poate de rar”

Daniel Pavel anunță cel mai nou sezon al Survivor România, cel din 2023, și fac eo serie de dezvăluiri exclusive despre viața în Republica Dominicană.
29.11.2022 | 15:00
Daniel Pavel anunta Survivor Romania 2023 Dezvaluiri exclusive despre show Mananc putin si cat se poate de rar
Daniel Pavel, prezentatorul Survivor ROmânia 2023, destăinuiri în premieră pentru FANATIK / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Daniel Pavel, prezentatorul Survivor România 2023, a stat de vorbă cu FANATIK despre show-ul pe care îl prezintă. În exclusivitate pentru cititorii noștri, vedeta show-ului de supraviețuire a făcut o serie de dezvăluiri din Republica Dominicană, acolo unde petrece câte jumătate de an la filmări.

Daniel Pavel, nerăbdător să ajungă la Survivor România 2023

Daniel Pavel, prezentatorul Survivor România, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK despre show-ul pe care îl prezintă și care, cu nerăbdare, așteaptă să îi dea tartul la începutul anului viitor. Vedeta de la Pro TV ne-a dezvăluit mici secrete din ”bucătăria internă” a producției, dar nu s-a ferit să vorbească despre cum își duce viața în Republica Dominicană.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul show-ului de supraviețuire a vorbit și despre haine pe care le cară după sine în Republica Dominicană, dar și cum iubita lui, Ana, i-a schimbat, oarecum, perspectiva asupra vestimentației pe care o afișează la TV.

De asemenea, Daniel Pavel și-a povestit și aventurile din Republica Dominicană, distracția pigmentată cu nenumăratele greutăți întâmpinate.

ADVERTISEMENT

Daniel Pavel a petrecut un an deja la Survivor România

Începe un nou sezon Survivor. Emoții? Cum crezi că va fi acest sezon?

– Începe și începe în cel mai propriu stil, narativ-epic, al Survivor România – cu tamtam-ul tobelor tribale care vor anunța luptătorii ce vor purta bandanele roșii și albastre în confruntările noului sezon. Da, am emoții, că înainte de orice întreprind esențial în viață și trebuie înțelese în sensul etimologic din limba engleză – sentimente profunde și constructive.

Acest sezon va aduce noi praguri de entertainment pentru un reality-show fenomenal, la propriu și la figurat, cum este Survivor, atât că game show, cât și că fenomen media-social.

ADVERTISEMENT

Ce ți s-a părut cel mai greu în Dominicană? Cum te-ai adaptat?

– Privind retrospectiv, la capătul a peste 12 luni dominicane de filmare, în cele 2 sezoane Survivor România pe care le-am prezentat, pentru mine, spirit aventuros și exploratoriu, cel mai greu este să pui în armonie starea de reală beatitudine conferită de faptul că ai cea mai frumoasă meserie din lume care, deloc întâmplător, este misiunea ta în viață și usp-ul tău (unique selling proposition) cum spun marketerii – să aduci “mirodenii”, acasă, de peste mări și țări, și concomitent, această împlinire de destin personal și profesional te ține departe de cei mai dragi ai tăi. Viețile lor atât de scumpe ție înfloresc și se dezvoltă, dincolo de atingerea ta, ecranul telefonului fiind doar o, reconfortantă, dar totuși, palidă consolare.

M-am adaptat… supraviețuind, pe temeiurile formării mele inițiale de ofițer de marină comercială, obișnuit cu voiaje pe mare, mai lungi, atâtea câte au fost, la care am adăugat smerenia ajustărilor permanente la context – colegii de filmare minunați, locurile de filmare ofertante explorării, etc.

ADVERTISEMENT

Aventuri fără seamăn în Republica Duminicană

Ce făceai în timpul liber, când nu filmai?

– Când nu filmez pentru Survivor și sunt intervale de timp destul de limitate, petrec atât me time (timp pentru sine), adică antrenamente diverse după rețetarul de training dat de coach-ul și fratele meu, Liviu, citesc, scriu pentru proiectele mele personale și stau în contact prin rețelele de socializare cu fanii numeroși ai emisiunii, apoi follow-up cu familia, timp cu, deja prietenul meu, dl doctor Teo, un inegalabil conversaționalist din “tribul meu”, activități sportive și de timp liber cu Guney, producătorul emisiunii și ceilalți colegi turci și dominicani cu care am legat o adevărată frăție de lucru.

De exemplu, sezonul trecut am ieșit pe mare cu o barcă de pescuit, alături de câțiva colegi dominicani, căpitan fiind un localnic, un tânăr extraordinar înzestrat cu spirit temerar că mine, Angel, și am învățat metode de-ale locului, caraibiene, de pescuit.

Ai încercat și tu jocurile la care sunt supuși concurenții? Dacă da, ce anume ți s-a părut cel mai dificil?

– Sigur că da, pe toate, iar în funcție de planul de filmare și viziunea editorială a echipei de producție, unele din aceste secvențe le prindem și în final cut-ul aferent fiecărei ediții. Telespectatorii fideli ai show-ului știu ce spun, pentru că dialogăm intens despre aceste secvențe când se dau.

De ce i-ar fi teamă lui Daniel Pavel în probele de la Survivor?

Cred că ideea de cel mai dificil trebuie contextualizată pe arhetipul de concurenți și, mai ales, pe etapă din reality show când aceștia dau piept cu anumite probe. Ce vreau să spun?! Adică, spre exemplu, pentru mine, fost poloist și înotător de performanță și concurenții cu aceleași abilități acvatice, probele pe apă, râu sau mare, sunt perfecte, în timp ce pentru cei care încă se mai tem de apă, nu. Lansarea de la înălțime, tobogan, tiroliane, etc. mi-ar pune mie ceva probleme, în timp ce aproape în integralitate, concurenților pe care am avut onoarea să-i comentez până acum, nu.

Însă, de la un moment încolo al competiției, după depășirea barierelor lor interioare inerente, psiho-mentale, dificil este un termen care dispare subit din vocabularul concurentului Survivor. Trasee mixte apă sărată de mare-nisip fierbinte-noroi rece, scripeți, mecanisme rotative, scări de pisică sau parâme de navă încolăcite, cufere, stegulețe și plase nu mai pun nicio problemă, iar deplasarea pe sau prin acestea se face în regim de turboreactor:

1. Cu un unic țel de a ajunge la proba de final primul și 2. De a aduce punctul în tribul a cărui bandană o porți.

Iar probele de final, cu multitudinea lor de provocări de abilitate, manualitate, concentrare, strategii de țintire, tragere, aruncare, fixare, ochire etc. sunt menite să confere învingătorilor sentimentul unic al unei victorii și, pe cale de consecință, mult dorită hrană, mult meritată.

„Am adăugat și viziunea stilistică a iubitei mele Ana”

Cine îți pregătește ținutele pentru zilele de filmare în Dominicană? Câte kg și geamantane cari după ține? 

– Integral, eu. Primesc cele mai bune sfaturi de la ochiul atent al colegei mele Alexandra, prezentă pe set, sfaturi la care din sezonul trecut, am adăugat și viziunea stilistică a iubitei mele Ana, prin telefon, când am simțit că e  nevoie să diversific combinările de n luate câte k elemente de vestimentație, pentru diversele filmări ale super show-ului nostru.

Ca orice explorator profesonist I travel light, 2 geamantane mari și un rucsac pentru aproape jumătate de an de filmări.

Petreci luni bune în Republica Dominicană, putem spune că e a două casă deja. Cu ce mâncăruri te răsfeți? Ce faci atunci când nu ești la filmări?

– Așa este, luni bune și da, bine spuneți, așa simt insula Hispaniola, cum a denumit-o descoperitorul ei, nimeni altul decât Columb, o a două mea casă.

Deși Survivor este departe de orice caracter culinar așa cum îl interpretăm noi în civilizație, că o sofisticată plăcere a papilelor gustative, fiind dovadă că alimentația că și combustibil vital, e mai “dulce” decât orice mâncare gourmet, dacă vine la momentul nevoii primordiale, așa și eu încerc să-mi păstrez spiritul culinar în chingi bine temperate. Mai exact, să mănânc puțin și cât se poate de rar.

Atunci când însă mă intersectez cu preparate de pește, fructe de mare și incredibil de bine gătita carne de vită locală, asezonată din belșug cu multitudinea de fructe și legume locale, trebuie să mărturisesc că amintirile memorabile se nasc pe loc. Și, din când în când, le mai postez.

Daniel Pavel, vizitat regulat de Ana, iubita lui, la Survivor România

Iubita te va însoți în Dominicană? Sau va veni doar în vizită?

– Da, de această dată cu siguranță mă va vizita, cât de des va putea cu jobul. Ea a mai fost în Dominicană, în câteva rânduri, că destinație de vacanță, înainte să ne cunoaștem, și apoi anul trecut, de Paște, la mine. Anul acesta vom pleca împreună și apoi va reveni în funcție de cum îi va permite timpul.

Ea a fost vreodată curioasă să încerce trasele? Sau o vei iniția tu?

– A fost, desigur. Trebuie să spun că Ana era și este o mare fană a emisiunii Survivor, cu mult înainte să ne cunoaștem și știa traseele în detaliu, chiar, de la televizor. Când a avut ocazia să vadă îndeaproape un traseu a fost desigur fascinată și, deși și-a încercat abilitățile motrice la proba de final – cu un succes meritoriu, i-a ieșit chiar bine, partea de trasee cu deplasare este destinată exclusiv concurenților și nouă, staffului de producție.

În ceea ce privește inițierea, cum spuneam, știe bine vizual și în teorie, secvențele de treceri, dificultățile și provocările ale traseelor și nu de puține ori, în dialoguri am înțeles că are ce-i trebuie să facă trasee chiar bune

Oamenii îl strigă și pe Stradă ”Domnul Dan”

Pe cine ți-ai fi dorit să vezi la Survivor, dintre persoanele publice de la noi? Două fete, doi băieți…

– Din ceea ce cunosc în spațiul public românesc aș putea desprinde câteva nume de fete și băieți care chiar ar reuși, cel mai probabil, să producă impresii memorabile publicului, însă din motive evidente nu cred că este corect să le menționez aici.

Oamenii te strigă pe stradă “Domnu’ Dan”? Ți s-a întâmplat să ți reproșeze ceva? Dacă da, ce anume?

– Da, mă strigă sau apelează așa, în absolut toate locurile la care vă puteți gândi – de la bisericuțe în vârf de munte, la benzinării prin Europa, sau în metrou la Viena – deși acolo este încă masca obligatorie, ori peste tot prin România, de pe străzile târgului Bucureștilor, până în toate orașele și satele pe unde mi-am purtat pașii, între sezoanele de Survivor.

Port acest apelativ cu reală mândrie, că pe o decorație, că pe un grad de merit, pentru că simt că am intrat în casele românilor, direct în inimile lor – așa cum mi s-a spus în nenumărate rânduri.

„Efectul e fără egal și puternic emoțional”

Mai ales când mă strigă așa copii și vin pentru foto și autografe sau un simplu zâmbet și o vorbă schimbată, efectul e fără egal și puternic emoțional.

Sigur, fiind sentimente extrem de puternice generate de un format internațional de televiziune generator de super energii sociale, cum este Survivor, oamenii au favoriți și își exprimă foarte articulat nedumeririle sau reclamațiile, să spunem așa.

În foarte rarele ocazii când a fost așa,  mi-am luat timp și am discutat despre cât de real, de “pe bune” 100% este show-ul nostru și ce resorturi pot avea concurenții când fac sau spun câte ceva. de remarcat că, deoarece filmăm și difuzăm integral sezonul cât suntem plecați, aceste discuții de adevărate developări ale firului narativ al show-ului, câteodată la săptămâni și luni după momentele în discuție.

Aceasta, în opinia mea, arată că interesul pentru reality game show-ul Survivor este unul profund, de calitate și de durată și suntem foarte recunoscători pentru asta.

ADVERTISEMENT