Editoriale

Daniel Șendre despre fenomenul CR7: “Spania l-a condamnat la închisoare, Ronaldo i-a înscris un hattrick”

16.06.2018 | 13:16
Daniel Sendre despre fenomenul CR7 Spania la condamnat la inchisoare Ronaldo ia inscris un hattrick

Chiar în ziua meciului Spania – Portugalia, jurnaliștii de la El Mundo le-au dat o veste proastă fanilor lui Cristiano. Jucătorul lui Real Madrid a acceptat o sentință de doi ani de închisoare cu suspendare și plata unei amenzi colosale pentru a închide dosarul deschis pe numele său de Fiscul spaniol.

În iunie anul trecut, procurorii l-au acuzat că a fraudat statul cu 14,8 milioane de euro în taxe. Ronaldo a negat acuzațiile în fața Curții, dar cazul a mers mai departe. Ieri, ziarul a anunțat, pe surse, că starul și-a recunoscut vina și că a acceptat închisoarea, plus o amendă de 18,8 milioane €. Neavând nicio condamnare penală, CR7 nu va petrece nicio zi după gratii. Înțelegerea cu statul spaniol ar urma să fie semnată în zilele următoare, deși Ronaldo își dorește totuși o amendă mărită în locul pedepsei cu suspendare. Avocații lui mai au de lucru, așadar!

Coincidență sau nu, câteva ore mai târziu, starul portughez pedepsea Spania la Mondial. Trei goluri și ușa istoriei unei naționale de poveste trântită cu zgomot de perete. Primul hattrick și cel mai rapid gol încasate de Spania la un Campionat Mondial poartă de acum numele lui. Doar 240 de secunde i-au trebuit lui Cristiano Ronaldo să înscrie în poarta nefericitului De Gea, din penalty, după ce îl amețise complet în marginea careului pe Nacho. Era golul cu numărul 82 la selecția 150. Au urmat 83 și 84, adică mâinile date peste cap portarului lui Man United și un vinclu din lovitură liberă la care acesta din urmă a fost spectator.

Recordurile doborâte de Cristiano Ronaldo prin hattrickul marcat în Portugalia – Spania 3-3

Ce poți să-i faci unui fenomen!? Poate cel mai mare fenomen pe care l-a avut planeta, spun statisticile:

  • Al patrulea jucător din istorie care înscrie la 4 campionate Mondiale consecutive. Ceilalți sunt Pele, Uwe Seeler și Klose.
  • Primul jucător care înscrie la 8 turnee finale consecutive, începând cu Euro 2004
  • Cele mai multe hatttrick-uri dintre jucătorii activi: 51
  • Cele mai multe goluri la națională: 84
  • Cele mai multe goluri la echipa de club: 573
  • Cele mai multe goluri din carieră: 657

Cinci baloane de aur, trei trofee Champions League la rând, cu Real, campion european cu Portugalia și lista care conturează fenomenul continuă, într-o înșiruire ireală.

Dar printre noi, paradoxal, se află încă exigenți care îl contestă nu numai ca fotbalist, ci și ca om. “Doar un circar și un prefăcut, care simulează mult. COCALARDO.” 

Poate că ăsta e destinul lui Ronaldo, până la urmă, să le demonstreze tuturor că se înșală, iar și iar. Dar până unde, până când? Ce mai vrem noi de la el? Ce mai trebuie să arate omul ăsta, la 33 de ani?

“Palma” dată de CR7 lui Jose Mourinho

Înaintea meciului cu Spania, Jose Mourinho era convins că nu vom vedea în el același atacant care joacă la Real, pentru că la națională nu are colegi de același calibru. “Una este Ronaldo pentru Real Madrid și cu totul altceva este Ronaldo pentru Portugalia. Aici nu avem un Modrici sau un Kroos“, a zis, ieri, pentru Russia Today, unul dintre cei mai mari antrenori din istorie.

Și Cristiano a intrat apoi pe teren, unde a demonstrat că nu are nevoie de nimeni în spatele său pentru a înscrie nu o dată, ci de trei ori, în poarta fostei campioane mondiale.

Va reuși Realul să-l păstreze în Spania în lumina ultimelor evenimente? Vom vedea! Șeicii de la PSG și nababii din Manchester au completat deja cecuri în alb.

Gelat, cu o liniuță în păr sau fără, zâmbind adolescentin în colțul gurii, Ronaldo va continua să scrie istorie și să bată recorduri în lumina strălucitoare a reflectoarelor de pe terenurile de fotbal. Când iese de sub ea, portughezul donează sânge și zeci de milioane de euro pentru copiii din Siria sau pentru cei care se luptă cu cancerul. Și o face în liniște. O liniște care ar trebui să ne vorbească până și celor mai exigenți dintre noi, despre faptul că în spatele arogantului se ascunde, totuși, un OM.