Fotbal intern

Daniel Şendre despre Haţegan, după CFR – Steaua 1-1: “Ai greşit sportul, băiatul meu” ;-)

Editorialistul FANATIK.RO analizează la cald meciul care ar fi putut s-o facă pe CFR campioană, dar care doar a acutizat lupta pentru titlu. Şi dă de pământ cu centralul Haţegan.
18.03.2018 | 23:15
Daniel Sendre despre Hategan dupa CFR  Steaua 11 Ai gresit sportul baiatul meu

CFR Cluj pe primul loc, cu 33 de puncte, meci acasă, deci o şansă în plus pentru o victorie care ar fi adus-o mai aproape de titlu. Steaua pe 2, cu două puncte mai puţin, în deplasarea cea mai grea, cu obiectivul să nu piardă, teoretic, pentru a rămâne aproape de lider. Şi răbufnirea lui Pintilii de la conferinţa de presă, care spunea că toţi jucătorii din Liga 1 sunt la pământ şi că nu pot juca decât aşa cum sunt.

De aici a pornit CFR – Steaua. Numai că CFR a arătat ca o echipă care nu îşi doreşte să tranşeze lucrurile în seara asta, iar Steaua ca una care nu ştie să joace doar ca să nu piardă. Sau care nu vrea să joace aşa.

Steaua arată la fiecare meci ca şmecherul cartierului, întors după câţiva ani din străinătate, timp în care poziţia i-a fost subminată. Intră în barul aglomerat, îşi rupe cămaşa şi zice: m-am întors, ăsta sunt, are cineva ceva de comentat?

Oamenii lui Dică s-au urcat pe CFR de la început, cu toate liniile, făcând pressing foarte sus, pentru a-i impiedica pe clujeni să construiască. Atât că formaţia antrenată de Dan Petrescu nu îşi propusese asta, dimpotrivă, îi aştepta pe roş-albaştrii cum îi aşteptau oştenii lui Mircea pe turci, în mlaştini. Şi le-a ieşit încă o dată maneaua. Pentru că manea şi e, nu tactică, nu geniul lui Dan.

De ce le-a ieşit?

Pentru că Steaua a debutat în nouă oameni, din păcate, nu în 11, cum îi permitea regulamentul, cu Teixeira foarte şters şi Alibec degeaba pe teren. Dacă nu ai şti cum stau lucrurile în ceea ce-l priveşte, ai crede că asta îi spune antrenorul să facă: să gesticuleze la fiecare fază, să înjure arbitrul, brazdele şi vântul, nu să joace fotbal.

Din prima repriză n-am reţinut decât dorinţa Stelei de a arăta că e Steaua şi încăpăţânarea lui CFR de a arăta ca o echipă meschină şi urâtă, dar norocoasă. În seara aceasta, norocul ei a fost Haţegan, care a acordat un penalty de tocilar, unul care a mâncat cartea, dar care nu va sclipi niciodată ca arbitru, pentru că nu are fler. Altul cu adevărat dăruit pentru meseria asta n-ar fi acordat niciodată penalty la Benzar. 1-0 pentru CFR şi lucrurile arătau rău pentru Steaua la pauză.

Repriza a doua a făcut însă dreptate. Cu Steaua cea care a continuat să joace fotbal şi cu CFR apărând un rezultat convenabil, finalul a readus firescul. În minutul 90 + 2 Gnohere a făcut 1-1.

Şi campionatul se joacă în continuare!

De eliminări şi de prestaţia tocilarului Haţegan n-am mai amintit, pentru că n-avea rost. Nici nu mă mai interesează dacă au fost corecte sau nu, pentru că meciul Elveţia – Irlanda şi faza de la penaltyul de azi m-au convins. Ai greşit sportul, băiatul meu 😉