Editoriale

Daniel Șendre, după alegerile de la FRF: “Ne-ai dat cap în cap, Răzvane” ;-)

19.04.2018 | 18:32
Daniel Sendre dupa alegerile de la FRF Neai dat cap in cap Razvane
ADVERTISEMENT

Editoristul FANATIK.RO, Daniel Șendre, tratează cu umor înfrângerea drastică suferită de “tabăra” Ionuţ Lupescu la alegerile FRF în faţa lui Răzvan Burleanu. “E ca și când ai fi venit cu fratele mai mare la școală și tocmai mi ți-l bătuse ăla dintr-a șaptea mai rău decât te bătuse pe tine”. 

Coșmarul a început cu privirea îngândurată a lui Bivolaru, membru în comisia de numărare a voturilor, din partea Viitorului lui Hagi, care era de partea Kaizerului, vă dați seama. Nu mi-a plăcut ce-am văzut, citeam o ușoară îngrijorare în ochii lui.

ADVERTISEMENT

În partea stângă a mesei, jos, cum te uitai la televizor, grămăjoara pentru Burleanu se mărea considerabil. La un noment dat, privirea lui Bivolaru a devenit panicată.

Nu-i a bună, ne-am zis noi, cei care speram să iasă Lupescu! Unii din convingere că el reprezintă soluția mai potrivită, alții pentru că îl cunosc personal, ceilalți pentru că îl urăsc pe Burleanu, pur și simplu. Fiecare jurnalist și om de acasă avea motivele lui.

ADVERTISEMENT

În ochii lui Bivolaru se citea acum dezolare. Atunci am știut că ăsta mic cu capul mare a câștigat iar.

Și panica ni s-a transmis prin ecran. “Bă, ești nebun? Nu se poate! Ce fac acum?”

Eu am pus mâna pe telecomandă și am schimbat postul, în speranța că dincolo poate câștigă Ionuț. Dacă tocilarul ar fi fost pe aproape, i-aș fi dat cu ea în cap, cel mai probabil, după care aș fi pus bateriile la loc și l-aș fi întrebat ce înseamnă “mingea a doua”. Nu știe nici treaz 😉

ADVERTISEMENT

Parcă îi și văd pe ceilalți prin redacții sau acasă. Unul a dat cu telefonul colegului de pământ, altul s-a ascuns după ciucurii de la cuvertură, posibil ca cel mai înrăit să-și fi plesnit și nevasta. “Dar mai lasa-mă, femeie, cu factura ta la curent, că a ieșit Burleanu. Cum adică ăla simpaticu de la FRF, tu chiar vrei să-ți mai scap una?” Nea Ovi era deja pe telefon: “Ce faci, Ioane, ai găsit deja bilete? Ia-o pe Amsterdam, că ăia de la British nu mai dau mâncare în avion.” Boanchiș dăduse drumul la herghelia de cuvinte, acum înjura deja de cinci minute, fără pauză, cu replici din clasici. Lângă el, din telefonul lăsat pe măsuța de cafea, lângă Dostoevsky, se auzea și Serghei: “Să-i iau morţii… băăă… Păi, băăă…”

Cert e ca toți eram în sevraj metafizic. Când au anunțat și rezultatele oficiale, ni s-au tăiat ușor gladiolele, noroc că ne pregătise deja Bivolaru. E ca și când ai fi venit cu fratele mai mare la școală și tocmai mi ți-l bătuse ăla dintr-a șaptea mai rău decât te bătuse pe tine, după care îi dăduse și culcat în praf. E mai rușinos pentru tine decât e pentru el. Unii am pus mâna pe pix, alții căutam tastaturile zdrobite pe sub birouri. Pe ăla, primul, îl întreba nevasta: “Dar ce-ai, mă, de tremuri așa, ca cățaua la injecție? Ce ți-a făcut băiatul ăla?”

ADVERTISEMENT

Oa-le-lei! Băiatul ăla, cum îi zici tu, cu față de tocilar, care se îmbracă elegant și vorbește frumos, mai ales după ce a și renunțat la limbajul de lemn, tocmai ne-a dat cap în cap. Cum, mă, 168 la 78? Al nostru n-a fost în sală? Chiar n-a fost în stare să dea o pasa în lateral, din 2 metri, la un doi-ul lui Dragnea? A făcut pariu cu Burleanu că îi dă 30 de voturi avans, dar s-a produs un degajament al terasamentului între timp? S-a născut fără noroc? Ce s-a ‘ntâmplat?

Nimeni nu știe exact. Cert e că nea Ion s-a răzgândit, nu mai pleacă. Dar sperăm, totuși, la Rareș Bogdan, caz în care ăla micu’ iese președintele României, fără discuție 😉

ADVERTISEMENT