Fotbal intern

Daniel Şendre, după FCSB – CFR Cluj 1-1: Tatăl nostru şi maşina tunată

Editorialistul FANATIK.RO face o radiografie în stil propriu a celor două echipe care s-au chinuit una pe cealaltă, sâmbătă seara, pe Arena Naţională: "Băieţii au luptat, nu zic nu, dar după cât au arătat că pot cu CFR, joi, cu Lazio, nu mesaje războinice trebuie să-şi mai transmită, ci să spună toţi, în cor, Tatăl Nostru"
11.02.2018 | 09:58
Daniel Sendre dupa FCSB  CFR Cluj 11 Tatal nostru si masina tunata

CFR Cluj arată ca o limuzină de nouă generaţie, sigură, compactă, tracţiune integrală, 4X4, servotronic, tunată, distronic ++, cu tapiţerie din piele, dar căreia i-au fost scoase ultimele două viteze. Maxim a patra poate să ia, dar numai dacă prinde o vale sau ceva, moment în care Bursucul ciupeşte uşor pedala de frână şi o trage şi p-aia de mână, montată de el, între scaune, ca la Logan.

Dan Petrescu a venit la Bucureşti cu intenţia să nu piardă, e clar, pe Ţucudean l-a luat doar ca să nu-i vină ăstuia vreo idee şi să iasă prin cluburi. A preferat să-l aibă acolo, sub ochi, nu neapărat în atac.

Fraier, pentru că la cum a arătat Steaua în prima repriză, până şi Voinţa MAIA, echipa din liga a patra cu care jucase dimineaţa CSA un amical, ar fi putut să-i dea trei. Şi asta la deal.

Budescu a fost departe rău de Coutinho aseară, sper că e de acord şi Magiun. Şi nu neapărat pentru că mijlocaşul a prins o zi mai proastă, ci pentru că Hoban şi-a făcut treaba excelent. Benzar şi Momcilovici am auzit că au fost şi ei pe teren, dar eu nu i-am văzut, de ce să mint. Teixeira s-a zbătut, e clar că pensia la Steaua vine la timp, dar ce să facă şi el de unul singur printre atãţia vlăjgani!? Filip am avut senzaţia că s-a încălţat invers, în pantofi cu toc, Florin Tănase e bun, aşa şi aşa, bun, dar nu prea bun, Pintilii a tras acolo la galere, ca de obicei, dar în van, iar Florinel Coman mai are de jucat de vreo 2,8 milioane până să valoreze trei, cât zice Gigi că a dat pe el. Şi asta cu tot cu faza din finalul primei reprize, când au trosnit vreo două coloane din apărarea clujenilor la întoarcerea aia.

CFR este o echipă solidă, foarte bine aşezată în teren, cu jucători experimentaţi, care îşi respectă sarcinile de joc cu sfinţenie. Par ca nişte roboţei uneori. Asta înseamnă că îşi respectă automat şi antrenorul, care se agită încontinuu pe margine, cu sau fără motiv, ca un Duracell. Sper ca Dan să renunţe la meschinăria asta inestetică şi să nu-i mai înfrâneze, cel puţin nu la vale, măcar, altfel nu l-aş felicita pentru titlu, sincer să fiu. E adevărat că apărarea îţi câştigă campionatul, dar asta nu înseamnă că ai dreptul să-i trimiţi direct la psiholog pe atacanţi la final. Sau ai, mă, rog, dar nu e frumos, mai ales că ai jucat şi tu pe colo, pe colo, iar la Chelsea chiar te lipeai bine de tot la gol. Ce-ai cu ei, zau aşa!?

Noroc că a existat şi o repriză a doua, cu câteva schimbări inspirate ale lui nea Gigi sau ale lui Dică, n-am reuşit să-mi dau seama exact, că altfel am fi cerut cu toţii banii înapoi pe abonamente la firmele de cablu. Steluţa a echilibrat raportul de forţe, ba chiar a întors soarta meciului, dar lucrurile arată rău, totuşi.

“Dacă vreţi să fim campioni, acum e momentul să demonstrăm că suntem mai buni ca ei. Trebuie să fim agresivi şi să jucăm fiecare fază 100%. Luptăm, luptăm, luptăm!”, a fost mesajul lui Filip către colegii săi, surprins de microfoanele camerelor TV, la începutul meciului.

Băieţii au luptat, nu zic nu, dar după cât au arătat că pot cu CFR, joi, cu Lazio, nu mesaje războinice trebuie să-şi mai transmită, ci să spună toţi, în cor, Tatăl Nostru.