Editoriale

Daniel Șendre după titlul câștigat de CFR Cluj. “Costumul lui Dică și tantrumul lui Dan”

21.05.2018 | 00:20
Daniel Sendre dupa titlul castigat de CFR Cluj Costumul lui Dica si tantrumul lui Dan

În seara în care urma să se decidă campioana României din Liga 1, am ales să urmăresc meciul în care să văd și ceva fotbal, așa că m-am uitat la CFR – Viitorul.

În cazul FCSB -ului m-am lămurit de mult, nu avea cu ce să mă surprindă nea Gigi: “bufa-bufa-bufa-Budescu-Gnohere”, pe faza de atac și “ia-l, ia-l, ia-l, prinde-l, băăă”, pe faza de apărare. La Dică, sezonul ăsta mi-a placut costumul slim și faptul că deși s-a lăsat de ceva timp de fotbal, își permite încă să-l poarte decent. Nu-i chiar simplu.

Citeşte şi:

Din păcate însă, nici la Cluj n-am prea avut ce să văd, CFR a ucis jocul și apoi a marcat pentru 1-0, chiar înainte de pauză, dar măcar m-am distrat cu comentatorul. La o fază în care un jucător gazdă a fost tras serios de tricou, a zis că el n-ar fi dat fault, într-un fotbal care se vrea a fi bărbătesc. Și mă gândeam cât de norocoși suntem că a optat pentru o carieră în televiziune, nu pentru una în arbitraj, altfel am fi văzut mult sânge până să fluiere el. “Preluare cam imprecisă pentru Mățan”, caz în care nu i-am înțeles indecizia, “legendara echipă Bilbao”, la care urmează să plece Ganea, “Hagi îl ceartă grozav pe Vână”, bijuterii d-astea, chiar îmi pare rău că nu le-am reținut pe cele mai tari.A fost frumos, cum ziceam! Și mi-a mai plăcut cum cei de la Telekom blocau fazele de joc cu ditamai clasamentul pus pe ecran, care ocupa un sfert din el și pe care regizorul transmisiunii îl afișa chiar când mingea era în careu. Dar nu a fost problemă, cu toții intuiam ce se petrece pe acolo, oricum.

Daniel Şendre, despre Dan Petrescu: “Pe margine, e ca un copil cu tantrum!”

Felicitări lui Dan Petrescu pentru titlu, căruia i-aș recomanda să fie un pic mai calm, pentru că e absolut dizgrațios ce face el pe margine. E ca un copil cu tantrum, crizele acelea de furie care li se declanșează din când în când, atunci când nu faci ca ei. La Dan, tantrumul poate dura chiar și 90 de minute, e absolut impresionant!

De ce am ales să comentez finalul de campionat ironic? Pentru că a fost unul dintre cele mai anoste pe care le-am văzut până acum, ba chiar urât aș îndrăzni să spun, cu mulți nervi, declarații lipsite de cel mai elementar fair-play, acuze de non-combat, atacuri pe tema arbitrilor și puțin, extrem de puțin fotbal. În loc să ne apropiem cât de cât de lumea bună a lui, noi ne încăpățânăm să mergem înapoi. Suntem rudimentari, ponosiți, cu aceleași metehne care ne-au consacrat, dar fudui ce n-am pomenit!

Cam asta! Cred că mă bag la un film pe Netflix acu’.