Fotbal intern

Şendre îl desfiinţează pe antrenorul lui Dinamo.”Domnule Miriuţă. Mister. Coach”

Opinie dură a editorialistului FANATIK.RO, Daniel Şendre, după egalul chinuit obţinut duminică de trupa lui Vasile Miriuţă, cu CS Universitatea Craiova, scor 2-2.
05.02.2018 | 11:36
Sendre il desfiinteaza pe antrenorul lui DinamoDomnule Miriuta Mister Coach

E adevărat că, financiar vorbind, Dinamo e mai aproape de un PFA, decât de un LTD, aşa că patronul mai mult a vândut, decât a cumpărat, de când aţi venit. Definitoriu pentru ce a ajuns clubul sub conducerea lui Negoiţă e schimbarea asta, în comentariul original de pe Digi, Dolce, Look, Paprika şi cine a mai transmis: “Iese Monroy şi intră Daniel Popa”

E adevărat şi că nu e vina dumneavoastră, profesional vorbind, că Hanca a uitat să joace fotbal şi îşi dă, mai nou, elegant, în stil de mare jucător, cu stângul în dreptul.

De acord şi că în careu nu prea mai e treaba dumneavoastră, în sensul că acolo ţine de glezna şi creierul jucătorului, le au Mahlangu şi Nemec, sau nu.

Avea dreptate şi Sorin Cârţu, parcă el a zis-o, că nu poţi antrena norocul.

Sunt cu dumneavoastră, domnule Miriuţă, chiar şi în cazul în care îmi amintiţi de bara lui Nistor, din final, eu omiţând, fără nicio remuşcare, ratarea lui Bărbuţ, din debutul reprizei a doua.

Vă acord, aşadar, toate circumstanţele atenuante din lume, Coach.

Dar, Mister, cum să zic, domnule manager, VASILE, bă, nu te bucuri în halul ăla când o antrenezi pe Dinamo, decât dacă o baţi pe Liverpool cu golul marcat şi te califici în sferturile Europa League, în deplasare!

Tu doar o egalaseşi pe Craiova, în Groapă, adică la tine acasă, cu toţi câinii ăia în spate. Altfel, de apreciat exuberanţa, fin executate şi şprinturile, dar asta doar în măsura în care stadionul e aproape de circ şi de spital. Jucai un meci pentru evitarea retrogradării, Vasile, pentru că asta înseamnă play out-ul pentru echipa al cărei căpitan a fost Hîldan. Ziceai că ştii ce înseamnă Dinamo, parcă!

Departe de mine să-l mângâi pe Negoiţă pe creştet, cu asta se ocupă alţi colegi, de pe la alte ziare, dar, dacă e să fim corecţi, pe Dinamo ai băgat-o în play-out cu tot cu Filip, Costache şi Anton, pe care zici că ţi i-a vândut omul. Nu că ar conta vreunul din argumentele de mai sus când e vorba de Dinamo, repet! Lasă-ne pe noi, ziariştii, să-ţi găsim scuze şi pe suporteri să-ţi contabilizeze circumstanţele atenuante, tu nu uita unde antrenezi şi cu ce blazon îţi faci talentul pe piept. Jucătorii, chiar dacă abia aduni 15 la antrenament şi nu îi ştiu bine pe nume nici măcar mamele lor, atunci când se uită spre bancă trebuie să fie conştienţi că să egaleze în lupta pentru play-out, acasă, e puţin. Pentru că egalul nu îi ducea în play-off. De acolo, de pe bancă, tu aseară le-ai transmis că sunt bine băieţii, chiar fotbalişti, care merită din plin să fie titulari la Dinamo.

Nu, Vasile, nici vorbă, eu i-aş fi făcut să plângă în vestiar şi apoi să-şi muşte pumnii de frustrare şi nervi, prin toate stările posibile i-aş fi trecut, iar pe tine te-aş fi dat afară, cu decizia luată după primul şprint.

Ridicol, Vasile!

Fundaşul dreapta de la olteni, puştiul ăla, Screciu, ştii de unde a venit la CSU? Din satul Doanca, comuna Tia Mare, acolo locuiesc părinţii lui. Asta e pe lângă Corabia, în jos, pe Dunăre, p-acolo, mă rog, unde a făcut fotbal şi şcoală, nici d-asta n-a auzit multă lume, cum n-ai auzit nici tu, bănuiesc. În oraşelul ăla s-a născut Oblemenco. Ca s-o lămurim şi cu cine ai jucat aseară, că poate tu, în capul tău, ai jucat cu leii de pe vremea lui Balaci şi Cârţu. Nţ, CSU e departe de Ştiinţa, toţi cei care iubim fotbalul ne-am da zile din viaţă să mai asistăm, măcar o dată, la o asemenea încleştare. Am zis asta ca să nu înţeleagă suporterii Craiovei că am ceva cu echipa lor, deşi sunt conştienţi şi oltenii că dacă cei de acum ar fi avut măreţie şi nerv, i-ar fi dat lui Dinamo lejer 4-5. Numai că juveţii de tip nou nici n-au insistat, după 1-0 s-au şi pierdut, spre final, iar de bătut în Ştefan cel Mare n-au mai bătut de 24 de ani. Părinţii lui Screciu, 18 ani, un puşti foarte talentat, de altfel, nici măcar nu se cunoşteau.

Şi mă opresc aici, Vasile, nu zic nimic despre Nica, fundaş stânga, sau despre Monroy, titular fără un meci în picioare de aproape un an, deci despre cum a arătat clasa profesorului Miriuţă duminică seară, mai ales că în Groapă n-au antrenat numai genii. Profesional, adică fotbalistic vorbind, despre tine, de când ai venit la Dinamo, nu doar referindu-mă la meciul contra Craiovei, mă limitez să zic doar atât:

Sună unul la compania de unde avea Internet.

Buna ziua!
Bună ziua! Cu ce vă putem ajuta?
Nu mai funcţionează routerul.
Am înţeles! Câte lumini sunt aprinse?
Două, în sufragerie şi în baie.

Cam asta e, Vasile, deşi puteam să folosesc şi alt timp. “Eşti”.