News

Daniel Suciu, anunţ de ultima oră! 400 de baze sportive vor fi construite în toată ţara

10.05.2019 | 21:15
Daniel Suciu anunt de ultima ora 400 de baze sportive vor fi construite in toata tara

Guvernul Dăncilă vrea să construiască sute de săli de sport în toată țara, inclusiv în comune! Cel care a făcut publică această informație a fost ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, care a declarat, joi, că va promova o nouă iniţiativă pentru a finanţa construirea a 400 de baze sportive în ţară.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice anunță construirea a 400 de baze sportive

Declaraţia a venit după ce ministrul Daniel Suciu a participat la inaugurarea unei astfel de baze la Cumpăna, în Judeţul Constanţa. Proiectul din Cumpăna a fost costat 14, 1 milioane lei cu TVA şi a fost realizat în conformitate cu normele şi recomandările federaţiilor de profil. Baza conţine un teren de fotbal cu o dimensiune de 105m X 68m şi o tribună acoperită cu 850 de locuri şi spaţii pentru atletism. Baza sportivă din Cumpăna respectă chiar și cerinţele UEFA!

”Nu cred că sunt multe comune care au astfel de baze sportive. Nu este nici a Guvernului, nici a primăriei, dar este a copiilor şi tinerilor. Mai mult, vom mai înfiinţa în fiecare judeţ al Românei astfel de baze sportive. Deja pregătim un memorandum şi alte 400 astfel de baze sportive vor mai fi construite în ţară”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice la inaugurarea bazei sportive denumită “Centenar 2018”.

Baza sportiva de la Cumpana respecta regulile UEFA, iar celelalte 400 de baze vor fi la fel

Bazele sportive vor respecta normele UEFA

Baza inaugurată de ministrul Daniel Suciu poate fi folosită şi pentru competiţiile de oină, handbal, volei, baschet şi tenis. De asemenea, complexul dispune de vestiare cu grupuri sanitare, sală de conferinţe, sală de mese cu bucătărie, cabinet medical şi cămin cu 20 de locuri de cazare!

Se pare că așa vor arăta toate cele 400 de baze sportive pe care ministrul Daniel Suciu dorește să le construiască în fiecare județ din țară! Acestea vor fi folositoare tinerilor pentru a se dezvolta sănătos, iar construcţia acestora va crea noi locuri de muncă pentru cei care au terminat o facultate în domeniu şi nu au unde profesa şi, în plus, va creşte volum de investiţii ale Guvernului.