Fotbal international

Daniel Szori, fotbalistul născut în România care a câștigat premiul Puskas! Golul prin care l-a devansat pe Messi. VIDEO

23.09.2019 | 23:50
Daniel Szori, fotbalistul născut în România care a câștigat premiul Puskas! Golul prin care l-a devansat pe Messi. VIDEO
Daniel Szori, câștigătorul premiului Puskas. Sursă Foto: Twitter

Daniel Szori a fost desemnat câștigătorul premiului Puskas, care se acordă anual autorului celui mai frumos gol. Fotbalistul maghiar de 18 ani este născut în România, la Oradea, și i-a întrecut pe Lionel Messi și pe columbianul Juan Quintero în clasamentul celui mai spectaculos gol al sezonului.

Daniel Szori, fotbalistul născut în România care a marcat cel mai frumos gol al anului

Daniel Szori a fost desemnat în gala FIFA autorul celui mai spectaculos gol al anului. Fotbalistul a fost născut în România, la Oradea, iar reușita pentru care a primit premiul datează de la debutul său în prima ligă maghiară. Daniel Szori i-a depășit în lupta pentru premiul Puskas pe Lionel Messi și Juan Quintero.

Golul pentru care Szori a fost premiat a fost reușit în meciul disputat la echipa la care evolua, Debrecen, cu Ferencvaros, iar fotbalistul născut în România a fost aruncat în luptă în ultimele 10 minute, la scorul de 1-0 pentru adversari. Echipa sa a reușit egalarea, iar Daniel Szori a ieșit la rampă în prelungirile partidei. Un coechipier a trimis o centrare în careu, iar tănărul jucător a trimis mingea în poartă după o foarfecă ce amintește de reușitele lui Cristiano Ronaldo.

Golul i-a adus și un transfer

După doar câteva meciuri în tricoul celor de la Debrecen, atacantul de 18 ani a prins și un transfer important. Mol Fehervar, una dintre cele mai importante formații din prima ligă maghiară l-a legitimat în această vară.

Chiar dacă s-a născut în România, Daniel Szori are cetățenie maghiară, iar toată cariera sportivă și-a petrecut-o în Ungaria. Primii pași în fotbal au fost făcuți la echipele de juniori ale clubului Bekecsaba, iar în vara lui 2016 ajungea la Debrecen, echipă pentru care a debutat la seniori chiar la jocul cu Ferencvaros, în care a reușit golul care l-a adus în cursa pentru trofeul Puskas.

  • 18 ani are Daniel Szori
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri