News

Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

Dosarul în care au fost inclulpați Daniel Tudorache, fost soție și un apropiat al său a fost trimir spre judecare către Înalta Curte de Casație și Justiție, ei sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani.
02.03.2022 | 15:56
Daniel Tudorache fost primar al Sectorului 1 trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta
ADVERTISEMENT

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au decis că Daniel Tudorache, alături de soția acestuia și un apropiat al său au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni care țin de spălarea de bani, traficul și complicitatea la trafic de influență.

Trimitere în judecată și control judiciar pentru fostul edil

DNA a decis ca dosarul în care este inculpat Daniel Tudorache să fie trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

Pe lângă trimiterea în judecată, procurorii DNA au stabilit și o cauțiune de un milion de euro pentru Daniel Tudorache. În cazul fostei soții a fost stabilită o cauțiune de 200.000 de euro, iar în cazul celei de a treia persoane aceasta a fost stabilită la 75.000 euro.

După cum explică procurorii, între septembrie 2016 și mai 2017, o persoană din anturajul lui Daniel Tudorache ar fi solicitat un comision de 10% din valoarea unui contract pe care un om de afacere îl avea cu Primăria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Această plată ar fi reprezentat o garanție din partea fostului primar și al apropiatului acestora că relația dintre firma omului de afaceri și instituțiile Primăriei Sectorului 1 ar urma să se desfășoare în bune condiții. Mai exact că plățile se vor face la timp și că vor avea loc actualizarea tarifelor.

“În activitățile descrise, persoana care și-a traficat influența ar fi fost sprijinită inculpatul Tudorache Daniel. Cu prilejul a două întâlniri din zilele de 19 septembrie 2016 și 07 februarie 2017 desfășurate în biroul din cadrul Primăriei Sectorului 1, acesta i-ar fi întărit omului de afaceri convingerea că solicitantul comisionului ar fi trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului. În acest mod, Tudorache Daniel ar fi confirmat caracterul real al influenței”, au mai transmis procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

Din comunicatul de presă mai aflăm că omului de afaceri i-ar mai fost cerut un alt comision de 10% dintr-un alt contract, între lunile aprilie și iunie 2018. De data aceasta, influența primarului ar fi urmat să fie folosită pentru a asigura câștigarea unui contract.

Procurorii susțin că fostul primar al sectorului 1 a fost principalul beneficiar al banilor ceruți de la omul de afaceri. De asemenea, Tudorache ar fi realizat o serie de operațiuni fiscale și achiziții pe numele fostei soții pentru a ascunde aceste sume.

ADVERTISEMENT
Tags: