News

Daniel Tudorache nu renunță. A depus plângere pe numele președintelui BES 1: „Sunt optimist că se va afla adevărul”

02.10.2020 | 23:19
Daniel Tudorache nu renunta A depus plangere pe numele presedintelui BES 1 Sunt optimist ca se va afla adevarul
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Biroul Electoral Central a respins solicitarea de renumărare a voturilor și, cel mai probabil, va anunța în cursul zilei de sâmbătă rezultatele finale ale alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei, validând astfel mandatul de primar al candidatului USR-PLUS, Clautilde Armand, Daniel Tudorache este convins că filmarea publicată recent probează fraude electorale.

De altfel, social-democratul a depus deja plângere pe numele preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprîncu și urmează să fie audiate toate persoanele care ar deține informații în acest caz. În plus, odată consumate căile de atac de la birourile electorale, fostul edil este hotărât să se adreseze instanțelor civile.

ADVERTISEMENT

Se va contesta orice act nelegal în instanţa de contencios administrativ şi se va cere şi suspendarea acelor acte nelegale. Eventuala suspendare ar însemna că orice procedură se opreşte la stadiul la care este atunci, nu se merge mai departe. De exemplu, dacă un primar nu a fost învestit, nici nu va fi”, a explicat avocatul său, Mihai Drăgan.

Dan Tudorache a depus plângere pe numele președintelui BES 1

Le cunoaştem că ar şti sau ar avea informaţii despre acest caz. De luni încolo sunt chemaţi la audieri. Sunt persoane care ştiu ce s-a întâmplat acolo şi au informaţii. Sunt optimist că se va afla adevărul”, a delarat Dan Tudorache, după prima rundă a audierilor de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ).

ADVERTISEMENT

Sunt secţii care nici în acest moment nu sunt pe cheia de verificare. Aproximativ 17 secţii. Nu au fost descoperite la acel moment. Pentru că acestea ar trebui rezolvate din secţia de votare. Ele au apărut la biroul electoral după două zile, pentru că nu au fost încărcate la secţia de votare, cum era normal.

După cum vă amintiţi, au apărut pe site după două-trei zile. Cum să ştim de la momentul respectiv? Ca şi imaginile apărute la televizor. Ni s-a spus, de ce nu am făcut plângere, contestaţie în termen? Dacă imaginile au apărut după trei zile, de unde să facem în termen, că nu aveam cunoştinţă?

ADVERTISEMENT

După ce vom termina căile de atac pe partea de instanţe, ca să spun aşa, electorale, vom merge pe instanţele civile. Se va contesta orice act nelegal în instanţa de contencios administrativ şi se va cere şi suspendarea acelor acte nelegale.

Eventuala suspendare ar însemna că orice procedură se opreşte la stadiul la care este atunci, nu se merge mai departe. De exemplu, dacă un primar nu a fost învestit, nici nu va fi. Noi facem contestaţii, cum scrie la lege.

ADVERTISEMENT

Iniţial am făcut la Biroul Electoral Sector 1, am văzut că ni s-a respins contestaţia prin care solicitam renumărare, cu 6 la 5 şi am atacat această hotărâre către biroul electoral de municipiu în seara asta (n.r. vineri, 2 ocotmbrie), în termenul de 24 de ore, să fie clară această chestiune. Între timp mai avem o contestaţie prin care solicităm reluarea alegerilor de la zero. De la BEC nu am informaţii dacă se judecă astăzi sau mâine”, a completat și avocatul Mihai Drăgan.

ADVERTISEMENT