Alegeri 2024

Daniel Tudorache dezvăluie culisele scandalului gunoaielor din Sectorul 1. “Prejudiciul? 25 milioane euro!”

Fostul primar al Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, susține că actualul primar Clotilde Armand joacă murdar în războiul gunoaielor, cu riscul de a îmbolnăvi cetățenii.
04.06.2024 | 14:48
Daniel Tudorache dezvaluie culisele scandalului gunoaielor din Sectorul 1 Prejudiciul 25 milioane euro
Daniel Tudorache o numeşte pe Clotilde Armand "regina gunoaielor" Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un dialog cu Horia Ivanovici, în emisiunea Sport și Politică, Daniel Tudorache a explicat de ce crede că Clotilde Armand are interesul să scoată compania Romprest din joc și să aducă în schimbul acestei companii o firmă de salubritate din Franța.

Daniel Tudorache spune adevărul despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Actualul primar a încercat să rezilieze contractul cu Romprest în trecut din cauza costurilor foarte mari. ”Cum s-a ajuns ca Sectorul 1, care ar trebui să fie cel mai bogat sector, cum s-a ajuns să fie regele gunoaielor din România? Din toată România, toate aceste entități, are titulatura de regele gunoaielor. Cum s-a ajuns?”, a întrebat Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii Sport și Politică. Răspunsul lui Daniel Tudorache a fost tranșant.

ADVERTISEMENT

”Avem o regină a gunoaielor, care este Clotilde Armand. Ea ne-a adus aici. Știți de ce? Vrea să rezilieze contractul cu Romprest și să aducă o firmă franțuzească. Are dublă cetățenie”, a replicat Tudorache.

Povestea asta că domnule, nu ține cu românii, au cam trecut vremurile ăstea”, a replicat Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii. Cu toate acestea, Horia Ivanovici a mărturisit că nu înțelege de ce un primar, oricare ar fi el, s-ar juca cu sănătatea cetățenilor doar pentru interese financiare sau pentru astfel de ambiții.

ADVERTISEMENT

”Tu ca primar, doamna Clotilde Armand, are calități, nu are, nu știu, nu locuiesc acolo, pe mine nu m-a entuziasmat. M-am și speriat de un șobolan. Nu stă acum Clotilde să aibă grijă de toți șobolanii. Dar tu, ca primar, când vezi munți de gunoaie și treci, mai ales că e o doamnă, poate a făcut și lucruri bune.

Tu ca doamnă, ca primar, când treci pe lângă munți de gunoaie, nu simți nimic? Hai cu soluții, de ce să lași munții ăștia de gunoaie. Călcăm în picioare oamenii și sănătatea și tot?”, a explicat Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand se află în conflict cu firma de salubritate Romprest

”Ca să vină cu alte firme. A vrut efectiv. S-a văzut, de ce să nu plătești. A venit firma aia franceză, au prestat, au mers în paralel două luni. I-a atacat mai apoi în distanță, așa e prevăzut în contractul semnat în 2008. Nimeni exceptând Romprest nu are voie să presteze în Sectorul 1.

Pentru interese personale, sau de grup. 15 milioane de euro, aproape 16, doar cu Romprestul. Eu zic că prejudiciul e la 25 de milioane, o să vedeți când nu o să mai fie. Ea acum își acoperă toate neregulile”, a replicat Daniel Tudorache.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand a intrat în război cu firma de salubritate Romprest din primele momente în care a ajuns primar. Armand a acuzat contractul aflat deja în desfășurare și a refuzat să mai plătească banii datorați Romprest.

Din acel moment, de suferit au avut bucureștenii, care au căzut la mijloc în războiul gunoaielor din Sectorul 1. Între timp, munții de gunoaie s-au adunat pe trotuare și lângă blocuri, iar șobolanii au devenit o prezență obișnuită prin zonă. Situația a fost și este considerată inacceptabilă de locuitorii din Sectorul 1, considerat cel mai cochet și bogat sector al Bucureștiului.

Daniel Tudorache spune adevărul despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1. "Prejudiciul? 25 milioane euro!"

ADVERTISEMENT