Sport
notix pixel id

Daniil Medvedev a luat foc după eliminarea de la Roland Garros: ”Unde-s banii?”

Daniil Medvedev a reușit cea mai bună performanță a carierei la Roland Garros, dar i-a criticat dur pe organizatori după eliminarea din sferturi.
10.06.2021 | 09:52
Daniil Medvedev a luat foc după eliminarea de la Roland Garros: ”Unde-s banii?”
Daniil Medvedev a reușit cea mai bună performanță a carierei la Roland Garros, dar i-a criticat dur pe organizatori după eliminarea din sferturi. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rusul, care este primul jucător din ultimii 16 ani care a spart dominația Djokovic, Nadal, Federer, Murray, a fost nemulțumit că meciul cu Stefanos Tsitsipas a fost programat în sesiunea de seară.

Medvedev a intrat în circuitul profesionist de tenis în 2014. A cucerit 10 titluri ATP și a cumulat câștiguri de aproape 16 milioane de dolari.

Daniil Medvedev, acuzații pentru organizatorii Roland Garros după eliminarea din sferturi

Deși și-a depășit așteptările pe zgura de la Roland Garros, acolo unde nu câștigase niciun meci până în acest an, Daniil Medvedev a explodat în conferința de presă ce a urmat eliminării sale din sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Recunoscut pentru faptul că nu îi place să se ascundă după deget, rusul i-a taxat vehement pe organizatorii French Open pentru că au pus întâlnirea cu Tsitsipas în sesoiunea de seară, atunci când spectatorii nu mai aveau voie în tribune din cauza restricțiilor sanitare de pe teritoriul francez.

El îi acuză pe cei care se află la cârma acestui Grand Slam că au pus mai presus de toate interesele financiare și nu pe cele ale fanilor care ar fi dorit să asiste pe viu la cea mai așteptată partidă din sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Rusul nu înțelege de ce premiile au fost micșorate

”Ați ales Amazon în detrimentul fanilor! Meciul nostru a fost cu siguranță cel mai așteptat al zilei, oamenii ar fi vrut să asiste. Dar voi ați ales Amazon în locul lor. E simplu!”, a declarat Daniil Medvedev la conferința de presă.

Rusul nu s-a oprit aici și a abordat și subiectul premiilor, după ce câștigurile de la Roland Garros au scăzut în acest an față de 2020 cu 15% din cauza pandemiei de coronavirus, cu toate că atunci fanii nu au avut deloc acces în arene.

ADVERTISEMENT

Medvedev nu a înțeles decizia organizatorilor, mai ales că la actuala ediție spectatorii au putut veni la meciuri, chiar dacă într-un număr limitat și doar până la o anumită oră: ”Unde-s banii de la Amazon?!”

Medvedev compară tenisul cu Formula 1

În încheiere, finalistul de la Australian Open din acest an a făcut o comparație între tenis și Formula 1, un alt sport în care partea financiară decide foarte multe aspecte în detrimentul sportivilor și al spectatorilor.

ADVERTISEMENT

”Când a început pandemia, Formula 1 se afla în Australia. L-au întrebat pe Lewis Hamilton ce părere are despre o competiție în asemenea condiții.

A spus ‘Habar nu am ce căutăm aici’. Întrebat ‘De ce crezi că se ține cursa?’, el a replicat: ‘Banul e Regele!’. Același lucru se întâmplă și aici”, a tunat rusul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik