Sport

Daniil Medvedev, scandalagiul-şef la Australian Open 2022! S-a certat cu toată lumea şi l-a umilit pe arbitrul semifinalei: “Eşti prost?” Când îl poate detrona pe Novak Djokovic

Daniil Medvedev se va duela cu Rafael Nadal în finala Australian Open 2022. Rusul a reuşit să fie în centrul mai multor controverse la Melbourne, în timpul turneului.
28.01.2022 | 14:20
Daniil Medvedev scandalagiulsef la Australian Open 2022 Sa certat cu toata lumea si la umilit pe arbitrul semifinalei Esti prost Cand il poate detrona pe Novak Djokovic
ADVERTISEMENT

Un singur meci mai este de disputat pe tabloul masculin de la Australian Open 2022, marea finală dintre Rafael Nadal şi Daniil Medvedev. Rusul, aşa cum era de aşteptat, s-a calificat în ultimul act, după victoria cu Stefanos Tsitsipas, însă din nou a creat controverse, aşa cum s-a tot întâmplat la acest turneu.

Daniil Medvedev, criză de nervi halucinantă înainte de calificarea în finala Australian Open 2022

Daniil Medvedev nu a avut prea mari emoţii în semifinala cu Stefanos Tsitsipas, însă a făcut o criză de nervi la finalul setului 2, pe care l-a pierdut cu 4-6. Iritat de faptul că adversarul său primeşte sfaturi de la tatăl acestuia, Apostolos Tsitsipas, rusul a început să ţipe la arbitrul de scaun.

ADVERTISEMENT

“Eşti prost? Răspunde-mi la întrebare! De ce îl laşi să vorbească? Cum poţi să fii atât de slab la o semifinală? Tatăl lui vorbeşte la fiecare punct”, i-a strigat Daniil Medvedev.

Nu este prima oară când Daniil Medvedev o comite la Australian Open 2022. În meciul din sferturile de finală, cu Felix Auger-Aliassime, unul dintre operatorii tabelei electronice a fost ţinta rusului. Tenismenul de 25 de ani a fost nemulţumit că acesta a schimbat imaginea de pe ecran, exact când adversarul servea, fiind astfel derutat.

ADVERTISEMENT

“Cât de prost poate să fie? Idiotul! Trebuie să nu ai creier să faci aşa ceva. Este incredibil”, şi-a vărsat nervii Daniil Medevedev, în setul al patrulea.

I-a scos din minţi pe suporterii de pe arena “Rod Laver”

La finalul meciului cu Felix Auger-Aliassime, pe care l-a câştigat la capătul a cinci seturi de poveste, Daniil Medvedev i-a scos din minţi pe spectatori, la interviul acordat pe teren.

ADVERTISEMENT

În timpul interviului, Daniil Medvedev l-a menţionat pe Novak Djokovic, moment în care fanii australieni au început să-l huiduie la scenă deschisă. După scandalul vizei, din zilele premergătoarea turneului Australian Open 2022, numele sârbului a devenit un subiect tabu la Antipozi.

“Nu știu dacă oamenilor o să le placă asta, dar m-am gândit la ce ar face Novak. Și ce mi-a venit în minte, pentru că e un campion grozav, ca Rafa sau Roger, care au câștigat multe meciuri de acest tip. M-am gândit ‘ok, o să îl fac să muncească. Dacă vrea să câștige, trebuie să lupte până la ultimul punct, chiar dacă e 5-0, 40-0 pentru el, o să încerc să îl obosesc pentru următorul meci'”, a spus Daniil Medvedev, în timp ce publicul îl huiduia.

ADVERTISEMENT

A avut probleme cu fanii şi în turul 2

În turul 2, Daniil Medvedev l-a eliminat pe Nick Kyrgios, favoritul publicului, iar australienii au făcut o atmosferă de infern în timpul meciului. După aproape fiecare punct câştigat, rusul era huiduit şi înjurat.

Problemele au continuat şi la interviul de după finalul meciului, când Daniil Medvedev a simţit nevoia să le dea o replică celor din tribună. Jim Courier, interlocutorul rusului, i-a spus că, de fapt, fanii imită celebrul strigăt “siuuu” al lui Cristiano Ronaldo, chiar dacă în timpul partidei s-au putut auzi clar huiduielile.

“Îmi pare rău, nu te pot auzi! Vă rog, nu îl pot auzi. Arătaţi puţin respect pentru Jim Courier, a câştigat turneul acesta! Să îl lăsăm să vorbească! Dacă respectaţi pe cineva, respectaţi-l pe Jim Courier. Tot ce vreau să spun e că nu e deloc uşor să auzi asta între primul şi al doilea serviciu”, a declarat Daniil Medvedev.

Cum ajunge Daniil Medvedev pe locul 1 ATP, în locul lui Novak Djokovic

Din moment ce nu a putut participa la Australian Open 2022, Novak Djokovic a pierdut punctele pe care le avea de apărat, mai exact 2.000, însă va rămâne pe locul 1 ATP şi în cazul unui succes final al lui Daniil Medvedev.

În prezent, Novak Djokovic are 11.015 puncte, în timp ce Daniil Medevedev a ajuns la 10.125 puncte. Dacă va câştiga Australian Open 2022, rusul va avea 10.925 puncte, astfel că sârbul va fi liderul ATP şi în prima săptămână din februarie.

În februarie, Novak Djokovic va avea mai multe puncte de apărat în comparaţie cu Daniil Medevedev, astfel că la finalul lunii, în funcţie şi de rezultatele din următoarele turnee, putem avea un nou lider ATP.

Daniil Medvedev, la a patra finală de Mare Şlem din carieră

Daniil Medvedev şi Rafael Nadal, finaliştii de la Australian Open 2022, s-au mai întâlnit şi în ultimul act de la US Open 2019. Atunci, ibericul a câştigat în cinci seturi, scor 5-7, 3-6, 7-5, 6-4, 4-6.

La ediţia de anul trecut de la Australian Open, Novak Djokovic l-a învins pe Daniil Medvedev, în finală, scor 7-5, 6-2, 6-2. Rusul şi-a luat revanşa la US Open 2021, când i-a blocat sârbului şansa de a câştiga toate turneele de Mare Şlem ale sezonului, performanţă pe care niciun alt tenismen nu a mai reuşit-o din 1969 şi pânî în prezent.

  • 3 victorii a obţinut Rafael Nadal în meciurile cu Daniil Medvedev, în timp ce rusul s-a impus o singură dată
  • 2020 este anul când Daniil Medvedev şi Rafael Nadal s-au întâlnit ultima oară, când rusul a câştigat în semifinalele Turneului Campionilor
ADVERTISEMENT
Tags: