Sporturi

Daniil Medvedev produce o schimbare istorică în ierarhia ATP. Nu s-a mai întâmplat de 16 ani

07.03.2021 | 17:17
Daniil Medvedev produce o schimbare istorica in ierarhia ATP Nu sa mai intamplat de 16 ani
ADVERTISEMENT

Jucătorul rus de tenis, Daniil Medvedev, va urca în premieră pe locul 2 în topul mondial ATP. Ascensiunea lui produce o schimbare istorică în clasamentul celor mai buni jucători de tenis ai lumii.

De 16 ani nici un alt jucător profesionist de tenis nu a atins performanța lui Medvedev. Din 2005 încoace Novak Djokovic, Rafale Nadal, Roger Federer și Andy Murray au ocupat constant primele două poziții ale clasamentului mondial.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani locurile 1 și 2 din clasamentul ATP au fost împărțite, de sârbul Djokovic, elvețianul Roger federer și de spaniolul Nadal. De luni, topul va suferi o schimbare istorică.

Daniil Medvedev urcă pe locul 2 în clasamentul ATP. Performanță istorică

Finalist la Australian Open 2021, Daniil Medvedev va sparge hegemonia celor patru jucători legendari, care au ocupat pe rând, fie prima, fie a doua poziția în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Ocupant, momentan, al locului 3 în Topul ATP, Medvedev va deveni, de luni, al doilea jucător al lumii, amenințând supremația celui care l-a învins la Melbourne, Novak Djokovic.

Așa ceva nu s-a mai întâmplat din luna iulie a anului 2015. Însă, trebuie menționat că atât Roger Federer, cât și Andy Murray, s-au confruntat în ulrimii ani cu probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

I-a devansat pe Dominic Thiem și Rafael Nadal

Prezența în finala Australian Open i-a adus lui Medvedev nu doar un premiu important, în milioane de dolari, ci și o ascensiune incredibilă în clasamentul ATP.

Rusul de 25 de ani i-a devansat în topul mondial pe Dominic Thiem și pe legendarul Rafael Nadal.

Daniil Medvedev a intrat în circuitul profesionist de tenis în 2014. A cucerit 9 titluri ATP și a cumulat câștiguri de peste 16 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT