Sport

Daniil Medvedev, reacție grosolană, la Metz, după ce și-a aruncat racheta și a fost huiduit. Eliminarea sa le-a dat satisfacție fanilor. Video

Daniil Medvedev s-a războit, fără urmă de fair-play, cu fanii de la Moselle Open, dar n-a putut să-i țină piept lui Wawrinka și a părăsit întrecerea.
23.09.2022 | 00:32
Daniil Medvedev reactie grosolana la Metz dupa ce sia aruncat racheta si a fost huiduit Eliminarea sa lea dat satisfactie fanilor Video
Nemulțumit că fanii l-au huiduit pentru că și-a aruncat racheta, Daniil Medvedev a replicat grosolan, sugerând că sunt maimuțe. Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Seară neagră pentru fostul număr 1 ATP Daniil Medvedev, principalul favorit al turneului ”ATP 250”, Moselle Open, de la Metz. Rusul a părăsit întrecerea în fața unui Wawrinka ajuns pe poziția 284 a ierarhiei mondiale. Nu înainte însă de a avea o reacție grosolană la adresa publicului în ”decisiv”.

Daniil Medvedev a dat frâu liber nervilor și a sugerat că spectatorii sunt maimuțe!

Pe 12 septembrie, Daniil Medvedev era încă numărul 1 mondial. Acum a ajuns pe patru. Însă, la Moselle Open era principal favorit. Și, evident, avea același statut și-n sferturi. Chiar dacă întâlnea un jucător cu trei titluri de Grand Slam în palmares.

ADVERTISEMENT

Căci adversarul său, fost număr 3 ATP, a ajuns acum la o vârstă, 37 de ani, la care mulți deja s-au retras. Stan Wawrinka, pentru că despre el este vorba, nu a făcut-o.

Și chiar dacă este pe poziția 284 ATP vrea să probeze că mai are un cuvânt de spus. Pe teren, cu momente care amintesc de perioada în care i se spunea ”Stan The Man”.

ADVERTISEMENT

A câștigat primul set cu 6-4. Iar apoi a fost aproape de a închide meciul în minimum de seturi. Pentru că, în tiebreak-ul celui secund, la 6-5, a avut minge de meci.

A fost un ”raliu” lung, iar elvețianul a vrut să rupă ritmul cu un rever. Mingea a ieșit afară, iar Daniil Medvedev a izbutit să ducă partida în decisiv.

ADVERTISEMENT

Tot Wawrinka a avut însă inițiativa. Și s-a desprins la 2-0. A urmat un moment incredibil. Stan a servit, Medevedev a returnat afară și, nervos, a aruncat racheta. Deloc o surpriză pentru un jucător cunoscut ca fiind scandalagiu.

Publicul l-a huiduit pentru acest gest. Iar rusul a început să gesticuleze către oamenii din tribune. Cu semne evidente care indicau că îi consideră pe suporteri maimuțe!

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, după ce și Stan Wawrinka le-a cerut, alături de arbitrul de scaun, să permită continuare partidei, spectatorii s-au liniștit. Însă, probabil, au ținut degetele încrucișate pentru elvețian.

Iar Stan le-a dat satisfacție, adjudecându-și setul decisiv cu 6-3. Și meciul, după două ore și 24 de minute de joc. A fost prima victorie în Top 10 a jucătorului de 37 de ani de la Rolex Paris Masters din 2020 împotriva lui Andrey Rublev.

ADVERTISEMENT