Sport

Daniil Medvedev, sub lupa președintelui Vladimir Putin. Ce mesaj i-a transmis cel mai puternic om din Rusia, după victoria de la US Open

Daniil Medvedev a cucerit la Flushing Meadows primul titlu de Grand Slam al carierei. Succesul lui l-a impresionat până și pe glaciarul Vladimir Putin.
14.09.2021 | 18:46
Daniil Medvedev sub lupa presedintelui Vladimir Putin Ce mesaj ia transmis cel mai puternic om din Rusia dupa victoria de la US Open
ADVERTISEMENT

Ediția 2021 a US Open a fost una a premierelor. Dacă în întrecerea feminină s-a impus adolescenta Emma Răducanu, în turneul masculin a triumfat Daniil Medvedev.

Victoria rusului în fața liderului mondial Novak Djokovic a reprezentat un veritabil șoc și pentru specialiști și pentru sârbul cotat cu prima șansă la câștigarea turneului.

ADVERTISEMENT

L-a impresionat pe Vladimir Putin: ”Așa joacă adevărații campioni”

Deși pornea cu șansa a doua în fața mult mai titratului Novak Djokovic, rusul Daniil Medvedev a făcut un meci perfect în finala de la Flushing Meadows și s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, 6-4.

Medvedev a reușit, probabil, meciul carierei în fața lui Djokovic pe care l-a dominat fizic și mental în ultimul act de la US Open, iar evoluția lui nu a trecut neobservată.

ADVERTISEMENT

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, unul dintre cei mai reci lideri de stat din lume, a fost impresionat de performanța lui Medvedev, pe care a ținut să-l felicite personal.

”În drumul tău spre finala acestei competiții prestigioase ai demonstrat cel mai înalt nivel de calitate și răbdare în atingerea obiectivelor tale, iar în meciul decisiv ai jucat într-un mod încrezător și calm, fără a-i da nicio șansă lui Djokovic, adversarul tău puternic și celebru. Așa joacă adevărații campioni!”, i-a transmis Putin, numărului 2 mondial, Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT

Mesajul numărului 1 de la Kremlin l-a emoționat pe sportivul de 25 de ani care a cucerit la New York primul titlu de Grand Slam din carieră.

”Înțeleg că am câștigat un titlu de Grand Slam, este o performanță uriașă, este de-a dreptul copleșitor, iar faptul că președintele însuși m-a felicitat e o bucurie în plus la această minunată victorie. Sunt foarte fericit că această finală nu a trecut neobservată acasă”, a reacționat Medvedev.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin, un împătimit al sportului

Președintele Rusiei, Vladmir Putin, este un susținător al performerilor, el însuși fiind un sportiv desăvârșit. Deși se apropie de 70 de ani, liderul de la Kremlin nu își arată vârsta.

Deține centura neagra la judo, și, de-a lungul anilor a surprins prin implicarea lui în diverse activități sportive. A jucat hochei, a pilotat un bolid de Formula 1, s-a scufundat în lacul Baikal, a vânat o balenă cu arbaleta și a fost filmat plutind cu un deltaplan pentru a dirija cocorii siberieni în migrația lor.

De altfel, Vladimir Putin spunea în urmă cu mai mulți ani că înotul este una dintre disciplinele sportive preferate pentru că îl ajută să se mențină într-o formă fizică impecabilă și să scape de stres.

ADVERTISEMENT