Fotbal intern

Dănuţ Bica, eroul ultimei victorii la Bucureşti a Universităţii Craiova cu Steaua, condamnat pentru proxenetism! “Să te rogi la Dumnezeu să nu ajungi în instanţă”

24.02.2019 | 17:30
Dănuţ Bica, eroul ultimei victorii la Bucureşti a Universităţii Craiova cu Steaua, condamnat pentru proxenetism

Dănuţ Bica, eroul ultimei victorii la Bucureşti a Universităţii Craiova cu Steaua, a fost condamnat în trecut pentru proxenetism. Fostul mijlocaş al oltenilor a trecut plin clipe grele în 2004, când a ajuns în spatele gratiilor, unde a stat aproape şapte ani.

Fostul fotbalist a fost autorul golului prin care U Craiova a învins-o pe Steaua, scor 2-1, în Ghencea, meci care s-a disputat pe 29 noiembrie 1989. De atunci şi până astăzi, oltenii nu au reuşit să se mai impună pe terenul roş-albaştrilor. Eroul echipei antrenate pe atunci de Sorin Cârţu a încălcat legea în perioada octombrie 2003 – februarie 2004 şi a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane. Mai exact, Dănuţ Bica ducea fete în Spania, unde acestea practicau prostituţia.

Dănuţ Bica, eroul ultimei victorii la Bucureşti a Universităţii Craiova cu Steaua, condamnat pentru proxenetism: “Au dat verdicte în goana după senzaţional”

Dănuţ Bica, eroul ultimei victorii la Bucureşti a Universităţii Craiova cu Steaua, a fost condamnat în 2004 pentru proxenetism. Fostul fotbalist şi-a spus povestea la un an după ce a ajuns în închisoare şi a susţinut că judecătorii i-au dat o sentinţă mai mare pentru că era cunoscut.

Dănuţ Bica, eroul ultimei victorii la Bucureşti a Universităţii Craiova cu Steaua, condamnat pentru proxenetism. Cum au câştigat oltenii în
Dănuţ Bica, eroul ultimei victorii la Bucureşti a Universităţii Craiova cu Steaua, condamnat pentru proxenetism. Cum au câştigat oltenii în “Ghencea”

“Trebuie să te rogi la Dumnezeu să nu ajungi în instanţă. Nu pentru cei ca mine, căci faptul este deja consumat. La mine a fost un caz special, în care s-a dorit să se iasă în evidenţă. Şi justiţia, şi procurorii au făcut exces de zel. Probabil şi după cele apărute în presă. Am schimbat patru avocaţi, iar mulţi alţii nu au dorit să mă reprezinte. Sunt un tip cunoscut, iar avocaţii îmi spuneau: ‘S-a făcut prea mult tam-tam pe seama ta’. Am fost făcut traficant, ceea ce a contat foarte mult. Cei din mass-media puteau măcar să se întrebe: ‘Este vinovat sau nu?’. Au dat verdicte în goana după senzaţional”, a declarat fostul fotbalist pentru Jurnalul Naţional în 2005. Dănuţ Bica a stat aproape şapte ani în închisoare, dar nu a fost uitat de foştii lui colegi de la U Craiova. Eroul victoriei cu Steaua a fost vizitat în momentele grele de Eugen Neagoe sau Silvian Cristescu, în timp ce Silviu Lung sau Nicolae Ungureanu îi transmiteau vorbe bune.

“Au îngheţat toţi generalii”

Dănuţ Bica a marcat golul victoriei în meciul Steaua – U Craiova 1-2 şi fostul fotbalist a povestit ce s-a întâmplat în partida jucată pe 29 noiembrie 1989 în “Ghencea”. “Steaua conducea cu 1-0, iar Balint se pregătea să execute un penalty. I-am spus lui Hagi, care era lânga mine, că, dacă ratează îi vom bate! La care Hagi mi-a zis: ‘vă mai dăm două’! Portarul nostru, Ştefan Crişan a apărat, iar peste zece minute, Fane Stoica a egalat. Apoi, Gică Popescu a executat o lovitură liberă, balonul a ajuns la mine, am driblat vreo trei jucători ai gazdelor şi de la 20 de metri am trimis balonul în vinclul porţii lui Silviu Lung! Au îngheţat toţi generalii, toţi din tribuna oficială a Stelei, probabil şi Valentin Ceauşescu. Era şi frig, aşa că au îngheţat şi la propriu, şi la figurat”, a povestit Dănuţ Bica pentru Gazeta de Sud.

De-a lungul timpului, Dănuţ Bica a jucat pentru U Craiova, CS Târgovişte, Chimia Râmnicu Vâlcea şi Sportul Studenţesc. În prima ligă din România, fostul mijlocaş al jucat 219 meciuri şi a marcat opt goluri.