Fotbal intern

Dănuț Lupu are o favorită surpriză la titlu: „Craiova are cele mai mari șanse să ia campionatul”

28.05.2020 | 14:26
Danut Lupu are o favorita surpriza la titlu Craiova are cele mai mari sanse sa ia campionatul
Dănuț Lupu îi spune lui Florin Prunea să-și retragă cuvintele
ADVERTISEMENT

Dacă lucrurile vor decurge normal, Liga 1 se poate relua pe 13 iunie, iar Universitatea Craiova este principala favorită la titlu în opinia fostului fotbalist Dănuț Lupu. Echipa olteană ocupă în acest moment locul 3 în play-off, cu 26 de puncte, la egalitate cu FCSB, în timp ce liderul CFR Cluj a acumulat 30 de puncte.

Dănuț Lupu o vede pe Universitatea favorită la titlu. „Cei de la Craiova sunt mai dornici decât cei de la CFR”

Distanța de 4 puncte față de CFR Cluj nu este imposibil de recuperat, mai ales că s-au disputat doar două etape din play-off înainte ca Liga 1 să se întrerupă din cauza pandemiei de coronavirus. Dănuț Lupu (53 de ani) consideră că Universitatea Craiova are cele mai mari șanse să ia campionatul, unul dintre atu-urile oltenilor fiind aducerea antrenorului italian Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

„Dacă se vor juca aceste ultime etape, cred că Universitatea Craiova are șanse mari să ia campionatul. La CFR sunt probleme, au fost probleme în perioada asta. Eu cred că Craiova, la ora actuală, are cele mai mari șanse să ia campionatul. În ultima etapă joacă cu CFR la Craiova. Dacă îi bate, eu zic că ia campionatul”, a declarat Dănuț Lupu la PRO X.

„Cei de la Craiova sunt mult mai dornici decât cei de la CFR. Cu venirea domnului Bergodi, au crescut șansele Craiovei. E un antrenor care a făcut multe lucruri pozitive. Dacă au reușit Oțelul, Urziceni, de ce nu ar câștiga și Craiova campionatul?”, a continuat fostul mare fotbalist.

ADVERTISEMENT

Atac la Florin Prunea: „E penibil să te milogești să intri în cantonament”

Dănuț Lupu a vorbit și despre situația critică prin care trece Dinamo, fostul său club, și nu a ratat ocazia să-i înțepe pe Florin Prunea și Ionel Dănciulescu, care au fost puși în situații penibile de către patronul Ionuț Negoiță.

„Eu îmi doresc ca domnul Negoiță să poată să vândă echipa. Eu sunt unul care am spus-o mereu și o repet, eu nu cred că va reuși să vândă pentru că nu are ce să vândă, dar îmi doresc, ca dinamovist fiind, să vină cineva să o ia. Atât timp cât apare în presă, vrea cineva doar să își facă o reclama. Nu contează atât de mult banii, contează jucătorii pe care îi aduci. De vină e cineva din clubul ăla.”

ADVERTISEMENT

„Pot spune că domnul Bălănescu a făcut totul la Dinamo în ultimii doi ani. Când eram eu la Dinamo, Bălănescu căra actele, nu făcea nimic altceva. Eu dacă eram în locul lui Dănciulescu, plecam de mult. Și dacă eram în locul lui Florin Prunea, prin decembrie, când echipa a plecat în cantonament și el nu a fost primit, îmi dădeam demisia. Să stai să te milogești să intri în cantonament e penibil”, a mai spus Lupu.

„Dacă Mihalcea nu va monta jucătorii, Dinamo poate retrograda”

În continuare, Dănuț Lupu a vorbit și despre instalarea lui Adrian Mihalcea ca antrenor al „câinilor-roșii”, considerând că acesta a făcut o greșeală atunci când a acceptat să preia echipa pentru meciurile rămase de disputat în play-out.

ADVERTISEMENT

„În locul lui Adi, eu nu acceptam. Să vii antrenor pentru 10 etape… Bine, rămâne în CV că a antrenat Dinamo, dar are o misiune foarte grea. Au șansă să retrogradeze, cu problemele de acolo.

Dacă joacă finala Cupei și nu o câștigă, cu ce se alege? Singura șansă a lui Dinamo e să câștige Cupa, dar până atunci, să aibă grijă de etapele pe care le au de disputat. Dacă Adi nu va reuși să monteze jucătorii, au șansa să retrogradeze”, a încheiat Dănuț Lupu.

ADVERTISEMENT
Tags: