Sport

Dănuț Lupu așteaptă să iasă din închisoare! Când se judecă cererea de eliberare condiționată

Dănuț Lupu e gata să iasă din închisoare. Ziua de joi, 7 martie, poate fi decisivă pentru fostul mare internațional, condamnat pentru conducere fără permis în mod repetat.
06.03.2024 | 19:59
Danut Lupu asteapta sa iasa din inchisoare Cand se judeca cererea de eliberare conditionata
Dănuț Lupu așteaptă să iasă din închisoare! Când se judecă cererea de eliberare condiționată. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu așteaptă să iasă din închisoare. Cererea de eliberare condiționată a fostului internațional va fi judecată joi, 7 martie, la Judecătoria Sectorului 5, după ce termenul inițial era pe 27 martie.

Dănuț Lupu ar putea ieși din închisoare

Dănuț Lupu se află în prezent la Penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa primită pentru că a condus în repetate rânduri fără permis. Fostul playmaker de la Dinamo sau Rapid a fost condamnat, la începutul lui octombrie 2023, să execute șapte luni și zece zile de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Plecat din țară în momentul în care a fost condamnat, Dănuț Lupu a fost dat în urmărire internațională și reținut, direct de pe aeroport, după ce s-a întors dintr-o vacanță.

Dănuț Lupu a stat după gratii cinci luni, astfel că a efectuat fracția minimă cerută de lege, Fostul team manager de la CS Dinamo ar putea fi eliberat zilele viitoare, asta după ce avocații lui Lupu au formulat, pe 23 februarie, o cerere de eliberare condiționată.

ADVERTISEMENT
cerere eliberare condiționată dănuț lupu
Cerere eliberare condiționată Dănuț Lupu

Cât timp au procurorii să conteze o eventuală decizie favorabilă lui Dănuț Lupu

Dănuț Lupu ar putea ieși din închisoare mai repede decât se aștepta. Inițial, judecătorul a fixat termenul de judecată pe 27 martie. Acesta a fost însă devansat pentru joi, 7 martie, la Judecătoria Sectorului 5.

O decizie favorabilă pentru Dănuț Lupu ar putea fi contestată, conform legii, în termen de 72 de ore, de procurori.

ADVERTISEMENT

Hotărârea judecătoriei poate fi atacată cu contestaţie la tribunalul în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere, în termen de 3 zile de la comunicare. Contestaţia formulată de procuror este suspensivă de executare”.

Ce probleme mai are Dănuț Lupu. Încă un proces, pe aceeași faptă

Dănuț Lupu scapă însă de probleme. Fostul mare fotbalist mai are un proces, pentru aceeași faptă, conducere fără permis, dar la Judecătoria Sectorului 3. În acest dosar mai sunt implicați soția lui Lupu și un prieten, iar noul termen are loc pe 18 martie.

proces 18 martie
Proces Dănuț Lupu 18 martie

Pe 18 iunie 2022, Dănuț Lupu a fost acuzat că ar fi condus în București, deși avea carnetul de conducere anulat încă din 2001 După spusele procurorilor Parchetului Capitalei, ca să scape de al treilea dosar penal, acesta ar fi declarat că nu el s-a aflat la volan. Cei doi martori, soția și pretinsul șofer, au fost acuzați că ar fi dat declarații mincinoase anchetă.

ADVERTISEMENT
Tags: