ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Dănuț Lupu avertizează: ,,Cu durere în suflet, tare mi-e teamă că e faliment!”

Autor: Bogdan Ciutacu | 09.09.2020 | 21:01
Dănuț Lupu avertizează: ,,Cu durere în suflet, tare mi-e teamă că e faliment!''
Danut Lupu avertizeaza: ,,Cu durere in suflet va spun, tare mi-e teama ca e faliment!''

Fostul dinamovist Dănuț Lupu nu crede nicio secundă în proiectul spanilolilor care au ,,preluat” Dinamo. El susține că echipa din Ștefan cel Mare nu riscă doar să retrogradeze ca sezonul trecut, ci poate fi la un pas de faliment.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 53 de ani, fosta glorie a dinamoviștilor acuză faptul că nu există nicio dovadă scrisă că Dinamo a fost preluată de spanioli de la Negoiță sau că fostul finanțator ar fi primit vreun ban din partea lor: ,,Cu durere în suflet vă spun, dar cred că scrie «Faliment» pe noi! Ați văzut vreun ban dumneavoastră? V-ați uitat pe contractele semnate pentru jucători? Nu cred că semnează patronul, că n-are drept. Ați văzut vreun act între Negoiță și spanioli?, a spus fostul internațional român la Digisport.

Între timp, Dinamo continuă campania fulminantă de achiziții care poate transforma echipa într-o selecționată cu jucători străini, singurii jucători români ar putea fi doar cei doi U21 care trebuie să apară obligatoriu pe teren: Ehmann și Mihaiu.

ADVERTISEMENT

Cum poate arăta Dinamo în varianta spaniolă a lui Pablo Cortacero

Cosmin Contra are la antrenamente nu mai puțin de zece jucători noi, după transferurile lui Achim, Gol, Nemec și a contingentului spaniol Isma Lopez, A.Gonzalez, Borja Valle, J.Camara, Jorge Pombo, Guillermo Fernandez Hierro și portarul Tomas Mejias Osorio.

În primul „11”, pot apărea 7 jucători noi față de primul meci al sezonului cu Chindia Târgoviște: Osorio – Gonzalez, Puljic, Ehmann (U21), Lopez – Gol, Achim – Sorescu, Pombo (Fabbrini), Mihaiu (U21)- Hierro (Nemec).

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu, care a jucat pentru Dinamo timp de 6 ani, în trei perioade diferite, este însă foarte sceptic: ,,OK, poate să semneze și apoi să-l lase pe domnul Negoiță cu degetul în gură, vorba aia. A văzut cineva din România un contract între Negoiță și spanioli? Deci, proiectul ăsta s-a învârtit doar pentru că a venit Cosmin Contra? Ascultați-mă. Dacă nu venea Contra, spaniolii nu băgau niciun ban? Ce proiect? Ați văzut ceva? În afară că vin jucători pe bandă rulantă, ați văzut ceva?”, a mai spus Lupu supărat.

Victor Pițurcă este de aceeași părere cu Dănuț Lupu: ,,Dinamo e un club mare, iar ce se întâmplă acum e total neprofesionist. Mai mult de șase luni sau un an nu va dura. Se va încheia totul. La Dinamo trebuie un proiect! Dar la cum au plecat… Aduc jucători spanioli, pe nu știu cine… Nu știu dacă poți să creezi o echipă rapid. Părerea mea e că trebuie studiați o lună, două sau trei jucătorii aduși la Dinamo. Nu să se grăbească”, a declarat fostul antrenor al echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, Pițurcă a declarat că nu poți aduce jucători peste noapte și să te bați la campionat, ci e nevoie de luni de zile pentru a urmări jucători: ,,Când am mers la Craiova, am stat zi și noapte, timp de trei luni, să caut jucători. E foarte greu să găsești fotbaliști ca să iei campionatul. Bun, dacă îi știe Contra, e foarte bine. El a venit să câștige campionatul, să meargă în cupele europene. Doar play-off? Păi, play-off-ul pentru Dinamo nu înseamnă nimic”, a mai spus Victor Pițurcă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!