Sport

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare pentru conducere fără permis! Cum se apără fostul mare fotbalist: „Pur și simplu mă duceam la spital”

Dănuț Lupu a condus în repetate rânduri fără permis de conducere, iar fostul mare fotbalist e la un pas să intre la pușcrărie. Cum se apără dinamovistul
02.06.2023 | 16:28
Danut Lupu condamnat la inchisoare cu executare pentru conducere fara permis Cum se apara fostul mare fotbalist Pur si simplu ma duceam la spital
22 de ani a condus Dănuț Lupu fără permis de conducere. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu a fost un fotbalist cu personalitate, iar acest lucru s-a văzut și în afara terenului. A avut mai multe probleme cu legea și a condus fără permis de conducere mai bine de 20 de ani și riscă să stea mai bine de 7 luni după gratii.

Dănuț Lupu a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare. Fostul fotbalist a atacat decizia: „Am fost nevoit”

Totul a început în 2001, când Dănuț Lupu a fost prins băut la volan, iar permisul de conducere i-a fost reținut. De atunci, fostul mijlocaș nu a reușit să își mai recupereze documentul, însă a continuat să conducă. Astfel, s-a ales cu un lung șir de dosare, care pe 16 februarie 2023 s-au transformat într-o condamnare cu executare. Magistrații pe lângă Judecătoria Cornetu l-au condamnat la 6 luni pentru conducere fără permis auto.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestui proces s-a mai decis revocarea unei condamnări mai vechi, de 6 luni de detenție, pronunțată la 23 iulie 2020, de către Curtea de Apel Galați, de asemenea pentru conducere fără permis. Prin urmare, Dănuț Lupu a fost condamnat la 6 luni de închisoare și a mai primit și un spor de o lună și 10 zile.

Dănuț Lupu a atacat însă decizia, iar recursul este judecat pe data de 7 iunie 2023: (n.r. Credeți că veți obține suspendarea pedepsei?) „Nu știu, dar normal că mi-am pregătit foarte bine apărarea”, a spus oficialul lui CS Dinamo, pentru gândul.ro.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu se apără și spune că a avut o urgență medicală: „Sănătatea e mai importantă ca orice”

Dănuț Lupu a conștientizat că s-a pus în pericol pe el și pe participanții la trafic, însă consideră că are o scuză bine întemeiată: „De aia sunt avocați, nu? Da, în primul rând regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. Pur și simplu mă duceam la spital.

Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru. Acum, știți cum e în viață, chiar dacă faci anumite greșeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei e greșeala mea”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Lupu spune că ar lua aceeași decizie dacă ar putea alege din nou: „Nu, pentru că eu cred că sănătatea fiecărui om e mai importantă ca orice”.

Fostul jucător al echipei naționale a României a vorbit și despre problemele sale de sănătate: „Vă dați seama că vin după un H1N1, după COVID, am avut probleme și cu inima. Mergem înainte, n-avem ce să facem”.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu ar putea să primească o a treia condamnare. Ce au spus magistrații

Dănuț Lupu a fost depistat în trafic de Brigada de Poliție Rutieră și pe data de 18 iunie 2022, însă acest dosar nu a fost încă înaintat, dar i-ar putea mări pedeapsa. Sentința în cazul său a fost amânată de două ori, la cererea lui Dănuț Lupu, care a cerut timp pentru a-și angaja un avocat să îi pregătească apărarea.

Judecătorii au transmis motivația pe baza căreia au dat sentința: „Inculpatul a recunoscut acuzaţia penală astfel cum a fost descrisă în actul de sesizare a instanţei. Raportat la mijloacele de probă administrate în cauză și la poziția procesuală de recunoaștere adoptată de inculpat, instanţa constată că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită cu vinovăţie de inculpat, dincolo de orice îndoială rezonabilă.

Fapta săvârşită de inculpat prezintă pericol social ridicat, în special prin prisma riscului pe care activitatea inculpatului o prezintă pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Chiar şi în ipoteza contrară, eludarea dispoziţiilor legale, precum şi îndrăzneala de care a dat dovadă inculpatul, trebuie sancţionate, pentru a atinge atât rolul preventiv, cât şi pe cel educativ al pedepsei. În concret, instanța reține că fapta a fost săvârşită la o oră la care traficul rutier este aglomerat, pe o arteră principală, iar inculpatul a fost depistat ca urmare a unui control de rutină”.

ADVERTISEMENT
Tags: