Sport

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare pentru conducere fără permis! Cum se apără fostul mare fotbalist: „Pur și simplu mă duceam la spital”

Dănuț Lupu a condus în repetate rânduri fără permis de conducere, iar fostul mare fotbalist e la un pas să intre la pușcrărie. Cum se apără dinamovistul
02.06.2023 | 16:28
Danut Lupu condamnat la inchisoare cu executare pentru conducere fara permis Cum se apara fostul mare fotbalist Pur si simplu ma duceam la spital
22 de ani a condus Dănuț Lupu fără permis de conducere. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu a fost un fotbalist cu personalitate, iar acest lucru s-a văzut și în afara terenului. A avut mai multe probleme cu legea și a condus fără permis de conducere mai bine de 20 de ani și riscă să stea mai bine de 7 luni după gratii.

Dănuț Lupu a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare. Fostul fotbalist a atacat decizia: „Am fost nevoit”

Totul a început în 2001, când Dănuț Lupu a fost prins băut la volan, iar permisul de conducere i-a fost reținut. De atunci, fostul mijlocaș nu a reușit să își mai recupereze documentul, însă a continuat să conducă. Astfel, s-a ales cu un lung șir de dosare, care pe 16 februarie 2023 s-au transformat într-o condamnare cu executare. Magistrații pe lângă Judecătoria Cornetu l-au condamnat la 6 luni pentru conducere fără permis auto.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestui proces s-a mai decis revocarea unei condamnări mai vechi, de 6 luni de detenție, pronunțată la 23 iulie 2020, de către Curtea de Apel Galați, de asemenea pentru conducere fără permis. Prin urmare, Dănuț Lupu a fost condamnat la 6 luni de închisoare și a mai primit și un spor de o lună și 10 zile.

Dănuț Lupu a atacat însă decizia, iar recursul este judecat pe data de 7 iunie 2023: (n.r. Credeți că veți obține suspendarea pedepsei?) „Nu știu, dar normal că mi-am pregătit foarte bine apărarea”, a spus oficialul lui CS Dinamo, pentru gândul.ro.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu se apără și spune că a avut o urgență medicală: „Sănătatea e mai importantă ca orice”

Dănuț Lupu a conștientizat că s-a pus în pericol pe el și pe participanții la trafic, însă consideră că are o scuză bine întemeiată: „De aia sunt avocați, nu? Da, în primul rând regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. Pur și simplu mă duceam la spital.

Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru. Acum, știți cum e în viață, chiar dacă faci anumite greșeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei e greșeala mea”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Lupu spune că ar lua aceeași decizie dacă ar putea alege din nou: „Nu, pentru că eu cred că sănătatea fiecărui om e mai importantă ca orice”.

Fostul jucător al echipei naționale a României a vorbit și despre problemele sale de sănătate: „Vă dați seama că vin după un H1N1, după COVID, am avut probleme și cu inima. Mergem înainte, n-avem ce să facem”.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu ar putea să primească o a treia condamnare. Ce au spus magistrații

Dănuț Lupu a fost depistat în trafic de Brigada de Poliție Rutieră și pe data de 18 iunie 2022, însă acest dosar nu a fost încă înaintat, dar i-ar putea mări pedeapsa. Sentința în cazul său a fost amânată de două ori, la cererea lui Dănuț Lupu, care a cerut timp pentru a-și angaja un avocat să îi pregătească apărarea.

Judecătorii au transmis motivația pe baza căreia au dat sentința: „Inculpatul a recunoscut acuzaţia penală astfel cum a fost descrisă în actul de sesizare a instanţei. Raportat la mijloacele de probă administrate în cauză și la poziția procesuală de recunoaștere adoptată de inculpat, instanţa constată că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită cu vinovăţie de inculpat, dincolo de orice îndoială rezonabilă.

Fapta săvârşită de inculpat prezintă pericol social ridicat, în special prin prisma riscului pe care activitatea inculpatului o prezintă pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Chiar şi în ipoteza contrară, eludarea dispoziţiilor legale, precum şi îndrăzneala de care a dat dovadă inculpatul, trebuie sancţionate, pentru a atinge atât rolul preventiv, cât şi pe cel educativ al pedepsei. În concret, instanța reține că fapta a fost săvârşită la o oră la care traficul rutier este aglomerat, pe o arteră principală, iar inculpatul a fost depistat ca urmare a unui control de rutină”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Un fruct drag românilor, retras de urgență. Este alertă alimentară
Un fruct drag românilor, retras de urgență. Este alertă alimentară
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși