Sport

Dănuț Lupu dă lovitura de grație dinamoviștilor: ”La anul va fi și mai greu. Dinamo n-are bani de deplasări”

17.05.2021 | 18:53
Danut Lupu da lovitura de gratie dinamovistilor La anul va fi si mai greu Dinamo nare bani de deplasari
Dănuț Lupu. Foto: Digi Sport
ADVERTISEMENT

Cinci victorii consecutive în Liga 1 și posibilitatea de a juca în barajul pentru cupele europene au creat o stare de euforie în rândul dinamoviștilor, după ce cu o lună în urmă erau candidați la retrogradare. Însă, legenda clubului, Dănuț Lupu, trage un mare semnal de alarmă.

Fostul internațional își scoate pălăria în fața suporterilor-acționari care au făcut eforturi inimaginabile pentru ca clubul să nu dispară, dar atrage atenția asupra viitorului imediat.

ADVERTISEMENT

Lupu susține că participația de 20% nu este suficientă pentru a conduce un club precum Dinamo și că atâta timp cât presupușii finanțatori spanioli dețin pachetul majoritar lucrurile se vor înrăutății.

Salvarea a venit pe termen scurt, ce urmează e la mâna spaniolilor

Dănuț Lupu crede că atâta timp cât spaniolii în frunte cu Pablo Cortacero dețin pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo efortul suporterilor-acționari este doar un succes pe termen scurt.

ADVERTISEMENT

”Va fi mai rău la anul! Sunt foarte mulți care ar vrea să bage bani la Dinamo, dar cui să dai bani? Eu îmi doresc din tot sufletul să vină cineva, îmi doresc să cedeze spaniolii acțiunile. Atât timp cât spaniolii nu cedează acțiunile, nu cred că această echipă are vreo șansă de supraviețuire.

Datoriile se acumulează, atât timp cât nu va veni cineva să investească. Nu poți să bagi bani într-o firmă în care nu poți să faci nimic.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să intru în discuții cu cei de la DDB. Jos pălăria pentru ce au făcut, dar acum eu nu mai sunt de acord cu ei.

Ai 20% dintr-o firmă. Nu poți să faci nimic. Cine investește într-o firmă care nu îi aparține și proprietarii nu vor să facă nimic. Repet, îmi doresc ca spaniolii să cedeze acțiunile. Dacă va rămâne așa, la anul vor avea o soartă și mai grea decât acum”, a spus Lupu, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: ”Uitați de Conference League”

Fostul mijlocaș al lui Dinamo și al echipei naționale nu vede cu ochi buni euforia din tabăra dinamoviștilor după ce echipa a ajuns mai aproape de cupele europene, decât de retrogradare.

”Dinamo a jucat cinci meciuri, cinci victorii, cu niște echipe care, să recunoaștem, Dinamo era peste ele, ca valoare, ca lot de jucători.

Ce să facă Dinamo în Conference League? Îți trebuie bani de deplasări.. Dinamo nu are nevoie de așa ceva”, a punctat Lupu.

Fostul fotbalist a mai spus că bugetul de salarii trebuie bine cântărit în perspectiva viitorului sezon, în care Dinamo ar putea aborda întrecerile interne, poate și internaționale, cu un lot extrem de tânăr și neexperimentat.

”Cine mai rămâne? Sunt jucători care au 18 mii. La anul își mai permite cineva să plătească salariile astea? Și zece mii..

Sunt trei jucători care nu au cedat niciun leu, dar nu are importanță cine sunt. La anul nu vor putea. Le trebuie undeva la 250 de mii pe lună”, a mai spus Lupu.

ADVERTISEMENT