Sport
notix pixel id

Dănuț Lupu îl vrea tot pe Mirel Rădoi pe banca echipei naționale. ”Cu ce ne ajută experiența lui Hagi și Petrescu? Nu-i antrenează ei”

Dănuț Lupu este unul dintre puținii susținători ai lui Mirel Rădoi. Fostul mijlocaș nu crede că este momentul potrivit pentru o schimbare a selecționerului.
17.11.2021 | 11:14
Dănuț Lupu îl vrea tot pe Mirel Rădoi pe banca echipei naționale. ”Cu ce ne ajută experiența lui Hagi și Petrescu? Nu-i antrenează ei”
Dănuț Lupu în platou TV. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Dănuț Lupu ar merge în continuare pe mâna lui Mirel Rădoi pe banca echipei naționale.

Acesta nu este convins că vreunul dintre posibilii succesori ai lui Rădoi ar putea face mai mult, indiferent de cât de experimentat ar fi viitorul selecționer.

De ce crede Dănuț Lupu că Gică Hagi sau Dan Petrescu nu ar putea să facă mai mult decât Mirel Rădoi

Cunoscut pentru franchețea lui, Dănuț Lupu nu a ezitat să demoleze mitul că fie Gică Hagi, fie Dan Petrescu ar fi selecționerii potriviți pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist și-a argumentat teoria afirmând că oricare dintre cei doi foști mari fotbaliști ar avea prea puțin timp la dispoziție la acțiunile echipei naționale, ca să-și poată lăsa amprenta.

”Cu ce te ajută experiența lui Dan Petrescu, a lui Hagi în contextul în care te întâlnești de 6 ori pe an cu câte 30-40 de jucători, nu poți să-i antrenezi tu. Trebuie un an de zile până cunoști jucătorii.

ADVERTISEMENT

Gică are puțini jucători crescuți de el, are adunați foarte mulți jucători din țară, dar nu crescuți de el. Dan Petrescu nu a crescut, cine a crescut?”, a declarat Lupu, la Digisport.

Dănuț Lupu: „Mirel Rădoi ar trebui să continue la națională”

Fostul internațional a mai spus că în opinia lui, Mirel Rădoi a reușit să creeze un climat bun pentru a face performanță la echipa națională, în viitor, și din acest motiv ar trebui să i se ofere o prelungire a contractului.

ADVERTISEMENT

”După ultimele 3 jocuri dacă aș putea, eu aș încerca să îl țin pe Mirel. Dacă va veni alt antrenor va schimba iarăși și va încerca să joace altceva și va trebui iar un an de zile ca jucătorii să joace ce vrea noul antrenor

Tocmai acum, când s-a ajuns la o atmosferă frumoasă și bună în lotul echipei naționale care peste jumătate, în ultimele 3 meciuri au jucat un joc frumos care ne-a dat speranță, au avut ghinion cu Islanda. Credeți că dacă jucam baraj ne calificam?”, a adăugat Dănuț Lupu.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist, care a participat alături de România la Cupa Mondială din Italia (1990) este dezamăgit și de atitudinea fotbaliștilor care fac parte din prima reprezentativă.

Lupu i-a criticat extrem de dur și i-a acuzat că nu sunt motivați să participe la acțiunile echipei naționale și că pentru aceștia convocările sunt ”niște zile de vacanță”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik