Fotbal intern

Dănuţ Lupu îl apără pe Contra. “Măcar el ştie jucătorii, nu ca Daum!”

08.09.2018 | 16:31
Danut Lupu il apara pe Contra Macar el stie jucatorii nu ca Daum
ADVERTISEMENT

Dănuţ Lupu îl apără pe Contra. Fostul mare internaţional este de părere că suporterii echipei naţionale trebuie să aibă încredere în actualul selecţioner deoarece acesta este mult ca valoare peste Christopf Daum.

România a remizat pe teren propriu cu Muntenegru, scor 0-0, dar fostul mare internaţional Dănuţ Lupu nu îşi pierde speranţele şi este convins că sub mandatul lui Cosmin Contra lucrurile la lot s-au schimbat mult în bine faţă de ce se întâmpla la echipa naţională sub conducerea lui Christopf Daum. Contactat de către FANATIK.RO, unul dintre cei mai tehnici mijlocaşi din fotbalul românesc, fost fotbalist în Liga 1 la Dinamo şi Rapid, a acceptat să vorbească despre campania de calificare din Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT

Dănuţ Lupu îl apără pe Contra. “Măcar el ştie jucătorii, nu ca Daum!”

Dănuţ Lupu este convins că uşor, uşor naţionala României va creşte calitatea jocului în mandatul lui Cosmin Contra. Asta este situaţia şi nu avem ce să mai facem acum. Am avut ghinion că am jucat cu porţile închise, iar presiunea pe adversari nu a mai fost aşa de mare. Am observat că noi am încercat să îi desfacem pe muntenegreni, dar nu prea am reuşit. Însă chiar dacă am remizat, totuşi se vede o schimbare în jocul băieţilor noştri. Eu nu mă refer doar la acest meci deoarece nici nu prea a fost reuşit, dar am urmărit şi alte meciuri din urmă sub comanda lui Contra.

Dacă e să glumim un pic, atunci putem să spunem că Guriţă măcar ştie jucătorii. Sau puteţi să luaţi chiar în serios ce vă spun acum. Am auzit că Daum ăla nici măcar nu ştia toţi jucători noştri. Vă daţi seama cine ne-a fost selecţioner? Însă nu trebuie să îl acuzăm acum pe Burleanu şi să mai dezgropăm morţii. Răzvan a vrut să încerce şi el o soluţie nouă şi inedită pentru echipa naţională, dar nu a mers. Ce vreţi să mai facem acum? Trebuie doar să îl sprijinim pe Contra”, a spus Lupu.

ADVERTISEMENT
Dănuţ Lupu îl apără pe Contra. Fostul internaţional într-o conferinţă de presă
Lupu îl apără pe Contra. Fostul internaţional într-o conferinţă de presă.

Dănuţ Lupu intervine în apărarea lui Contra. “Sper să le transmită la jucători răutatea lui de pe vremea în care juca”

Chiar dacă a spus că este normal să intervină în apărarea lui Contra, totuşi Dănuţ Lupu aşteaptă de la selecţionerul României să le transmită la jucători răutatea lui pe care el o avea pe teren. “Vreau să văd acum la jucători răutatea pe care Guriţă o avea pe teren. Vreau să îi văd pe băieţii noştri cum intră şi cum mănâncă din adversari.

Pe timpul lui Daum nu am văzut aşa ceva la jucători, iar eu cred că nici fotbaliştii României nu l-au mai dorit pe neamţ şi nu au mai tras pentru acesta. Mai vreau să văd acum că noi jucăm ca o echipă. Nu mai avem pe teren un Dobrin, Balaci sau Hagi, cei care decideau singuri un meci, aşa că vreau să fie o unitate mult mai mare pe teren. Toţi pentru unul şi unul pentru toţi. O să vedeţi că aceste lucruri se vor întâmpla sub mandatul lui Cosmin Contra. Trebuie doar să avem răbdare, deoarece Cosmin a demonstrat pe unde a fost că este un antrenor foarte bun. A antrenat şi în La Liga şi nu este uşor să ajungi acolo, dar să mai şi rezişti”, a spus Lupu.

ADVERTISEMENT