Fotbal intern

Dănuţ Lupu îl înţeapă pe Dan Petrescu: „Ai grijă! Dacă vii la naţională, antrenezi români“

03.11.2020 | 18:29
Danut Lupu il inteapa pe Dan Petrescu Ai grija Daca vii la nationala antrenezi romani
ADVERTISEMENT

După rezultatele slabe ale naţionalei sub comanda lui Mirel Rădoi, mulţi oameni de fotbal au cerut demisia selecţionerului, propunându-l pe Dan Petrescu în locul acestuia. Dănuţ Lupu a comentat în stilul caracteristic posibilitatea, atacând predilecţia „Bursucului“ pentru străini.

Dănuţ Lupu l-a atenţionat pe Dan Petrescu asupra faptului că, în eventualitatea în care va deveni selecţioner, va fi obligat să lucreze cu fotbaliştii români pe care îi va avea la dispoziţie, fără să apeleze la „importuri“ masive de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul mijlocaş a spus că, dacă el ar fi la FRF, ar limita numărul de jucători străini pe care echipele autohtone au dreptul să îi folosească pe parcursul unei partide.

Atenţionarea lui Dănuţ Lupu pentru Dan Petrescu: „La naţională, nu ai străini“

Dan Petrescu a purtat negocieri cu Federaţia Română de Fotbal pentru preluarea funcţiei de selecţioner în urmă cu doi ani, dar, în cele din urmă, a ales să rămână pe banca lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Cum rezultatele României au fost departe de ceea ce îşi doresc fanii, înfrângere în barajul pentru Euro în Islanda (1-2) şi două eşecuri în Liga Naţiunilor, cu Norvegia (0-4) şi Austria (0-1), au apărut voci care i-au cerut demisia lui Mirel Rădoi, iar unul dintre numele vehiculate pentru înlocuirea lui a fost cel al antrenorului campioanei României.

„Dane, vezi că dacă vii la echipa naţională, antrenezi jucători români, nu străini“, l-a atenţionat Dănuţ Lupu pe Dan Petrescu, antrenor cunoscut pentru faptul că preferă jucătorii străini cu experienţă.

ADVERTISEMENT

În lotul lui CFR Cluj, sunt deja 13 fotbalişti de cel puţin 30 de ani, dintre care 7 străini, iar astăzi, 3 noiembrie, campioana l-a transferat şi pe Ben Youssef, internaţional tunisian de 31 de ani. Cei şase veterani români de la Cluj sunt Bălgrădean, Latovlevici, Deac, Chipciu, Hoban (care va împlini 38 de ani la finalul anului) şi Camora, proaspăt naturalizat.

Dănut Lupu ar limita numărul de fotbalişti străini

În opinia lui Dănuţ Lupu, Dan Petrescu nu este singurul „vinovat“ pentru procentul mic de români care evoluează în campionatul intern, iar FRF ar trebui să intervină.

ADVERTISEMENT

„Eu aş face ceva dacă aş fi la Federaţie. ‘N-ai voie cu mai mult de cinci străini!’. Ei trebuie să înţeleagă că omoară fotbalul românesc“, a mai spus fostul mijlocaş, conform GSP.

ADVERTISEMENT