Fotbal intern

Dănuț Lupu, în lacrimi la înmormântarea lui Ilie Balaci: “Va rămâne întotdeauna nașul meu”

23.10.2018 | 12:43
Dănuț Lupu, în lacrimi la înmormântarea lui Ilie Balaci

Dănuț Lupu este prezent la Craiova, la înmormantarea fostului jucător de legendă Ilie Balaci, care s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Dănuț Lupu nu și-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care a vorbit despre cel care i-a fost naș, spunând că Balaci “lovea mingea cum puţini fotbalişti o lovesc.”

“A fost o plăcere deosebită să-l cunosc pe acest om minunat. Pentru el jocul de fotbal a fost doar o sărbătoare. A fost o plăcere să învăţ de la el, să jucăm fotbalul cu zâmbetul pe buze. Naşul a fost primul om care a vrut să mă ia la FC Olt, când era antrenor, asta atunci când eu am terminat junioratul. După l-a luat nea Mircea la Dinamo şi după discuţii cu Lucescu am ajuns şi la Dinamo”, a declarat fostul jucător al lui Dinamo și Rapid.

Dănuț Lupu a izbucnit în lacrimi la înmormântarea lui Ilie Balaci

“Nu am crezut niciodată că o să am onoarea să-mi fie naş. El la 28 de ani juca într-un picior mai bine ca noi toţi. Pe toţi copiii de la Dinamo, din ’86 – ’87, ne ţinea la antrenamente să dăm la lovituri libere, făceam pariuri, dar niciciodată nu am putut să-l batem. Naşul lovea mingea cum puţini fotbalişti o lovesc. Le mai nimeream şi eu, că am stat cu el mult la antrenamente”, a mai spus Dănuț Lupu.

Fostul jucător a mai declarat că relație dintre el și finul său, Ilie Balaci, nu a fost una tocmai bună în ultima vreme din cauză că cei doi s-au văzut foarte rar: “Nu am avut o relaţie extraordinară de bună în ultimul timp, nu ne-am văzut atât de des, cum era naş şi fin, că el am fost mult timp plecat, dar pentru mine va rămâne întotdeauna naşul meu.”