Sport

Dănuț Lupu a ieșit de la Terapie Intensivă și va fi externat din spital: „Cel mai greu a fost psihic”

21.11.2020 | 14:29
Danut Lupu a iesit de la Terapie Intensiva si va fi externat din spital Cel mai greu a fost psihic
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu (53 de ani), fost fotbalist la Dinamo sau Rapid, a fost internat la secția Anestezie și Terapie Intensivă, infectat cu coronavirus. Conform ultimelor informații, fostul fotbalist se simte bine și va fi externat.

UPDATE, 21 noiembrie, ora 14:35. Conform jurnalistului Dan Filoti, fostul mijlocaș al lui Dinamo se simte mult mai bine și a părăsit secția ATI a spitalului în care este internat. De asemenea, Dănuț Lupu are toate șansele să fie externat pe parcursu următoarelor zile. „Am driblat fir-ar mama lui… E greu, Dane. Cel mai greu psihic a fost, dar acum e bine. Nu săptămâna viitoare, da’ peste două, sunt la emisiune”, l-ar fi anunțat Lupu pe jurnalist.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 noiembrie, ora 11:05. Conform unor surse Ziare.com din interiorul spitalului Colentina, Danut Lupu se simte mai bine: Reușește de unul singur să se întoarcă de pe o parte pe alta. Este conștient. A fost rău, intubat. A fost ținut numai pe burtă un timp, pentru a-i crește oxigenul care ajunge în plămâni. Ca fost sportiv, are un corp puternic”, a spus o persoană din rândul personalului medical, pentru Ziare.com.

UPDATE, 13 noiembrie, ora 8:14. Mircea Lucescu (75 de ani) are vești bune despre starea de sănătate a fostului fotbalist de la Dinamo și Rapid. Tehnicianul lui Dinamo Kiev zice că George Copos  s-a implicat destul de mult atunci când a auzit despre problemele pe care le are Lupu. Fostul finanțator de la Rapid l-a contactat pe Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 noiembrie, ora 13:00. Dănuț Lupu este internat la spitalul Colentina, iar nivelul său de oxigen variază în jurul a 85%, față de 95% cât e normal, de aceea are nevoie de ventilație mecanică. Medicii sunt însă rezervați, din cauza antecedentelor sale medicale (a avut o infecție foarte puternică la plămân în urmă cu patru ani), dar vestea cea mai bună este că starea sa biologică s-a ameliorat: “Sperăm ca starea de sănătate a pacientului să evolueze în direcţia dorită. Dănuţ este conştient şi cooperant”, au declarat cadrele medicale care se ocupă de Dănuț Lupu.

UPDATE, 12 noiembrie, ora 10:50. Unul dintre foștii colegi de generație de-ai lui Dănuț Lupu, Florin Prunea, a dezvăluit că starea de sănătate a mijlocașului este delicată: “Am vorbit cu apropiați de-ai familiei și din păcate nu este bine deloc. Este la terapie intensivă. 

ADVERTISEMENT

Eu cred că va trece și peste această încercare, el este un om puternic și sunt sigur că se va face bine. Îl aștept cu noi la o miuță, ne mai adunăm ca să mai transpirăm și noi din când în când”, a spus Prunea la Gsp.


Situația lui Lupu nu e deloc una bună, ținând cont de faptul că în urmă cu patru ani, el a avut probleme serioase la plămâni, organe grav afectate de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mihaela, soția lui Dănuț Lupu i-a transmis informația jurnalistului Dan Filoti. Ea este izolată acum și a zis că la spitalul ”Matei Balș” nu mai erau locuri libere pentru fostul fotbalist și acesta a fost dus la spitalul din Colentina!

Lupu a avut probleme de sănătate și în trecut

În 2016, Lupu a fost internat la ATI cu diagnosticele de pneumonie și insuficiență respiratorie. Recent, el a povestit de ce a avut parte atunci: „Am beneficiat de şansa dată de Dumnezeu. Când m-am dezlegat de aparate, am reînvăţat să merg! Uitasem să merg, am avut nevoie de două zile.

A fost şi problema cu fumatul. Acum nu mai fumez. Din februarie 2016, de când m-am externat, nu am mai fumat. A fost un moment în care plămânii mei funcţionau la 8% din capacitate”. În condiții normale un om obișnuit ar fi murit. Dănuț Lupu a fost unul dintre cei mai valoroși jucători pe care i-a avut țara noastră.

Lupu s-a născut în Galați. El s-a apucat de fotbal la Dunărea, dar la seniori a jucat pentru prima dată pentru Dinamo în 1997. Deși a evoluat trei sezoane pentru Rapid, Lupu este văzut mai mult un mare dinamovist și nu ezită să-și dea cu părerea despre situația echipei din Ștefan cel Mare.

Echipele din cariera lui Dănuț Lupu

El i-a criticat din nou pe șefii lui Dinamo: ”Nu știu cât de mult se pricep la fotbal spaniolii sau cât de mult au lucrat în fotbal”.

Dănuț Lupu s-a născut pe 27 februarie 1967 (53 de ani). El a evoluat pe postul de mijlocaș central. De-a lungul timpului a jucat la Dunărea Galați (1985-1987), Dinamo (1987-1990, 1995-1997, 2000-2001), Panatinaikos (1990-1991), Korinthos (1991-1993), OFI Creta (1993-1994), Rapid (1994, 1995, 1997-2000), Brescia (1994-1995), Laminorul Roman (2000-2001) și Tzafirim Holon (2001).

Fostul fotbalist a câștigat două campionate ale României (unul cu Dinamo în 1989 și unul cu Rapid zece ani mai târziu), Cupa României (Dinamo 1990), Supercupa României (Rapid 1999) și Superliga Greciei (Panatinakos 1991). La echipa națională a fost convocat de 14 ori și a fost în lotul acesteia pentru Campionatul Mondial din 1990.

 

ADVERTISEMENT