Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Dănuț Lupu, reacție furibundă despre jocul lui Ianis Hagi din România – Belgia 0-2: „De ce-l mai bagi?”

Dănuț Lupu a analizat jocul lui Ianis Hagi din România - Belgia, scor 0-2. Fostul internațional român nu este de acord cu postul pe care a evoluat fiul „Regelui”.
24.06.2024 | 16:28
Danut Lupu reactie furibunda despre jocul lui Ianis Hagi din Romania  Belgia 02 De cel mai bagi
Dănuț Lupu, reacție furibundă despre jocul lui Ianis Hagi din România - Belgia 0-2: „De ce-l mai bagi?”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi l-a înlocuit pe Valentin Mihăilă în România – Belgia, scor 0-2, însă mijlocașul lui Rangers nu a reușit să impresioneze la Koln. Dănuț Lupu, Marius Șumudică și Robert Niță au pus lupa pe evoluția internaționalului român și au identificat motivul pentru care nu a excelat cu „dracii roșii”.

Dănuț Lupu, despre jocul lui Ianis Hagi din România – Belgia 0-2: „Nu are încredere în el”

Edi Iordănescu l-a aruncat în joc pe Ianis Hagi în România – Belgia în minutul 68, însă fiul „Regelui” nu a jucat pe poziția sa de bază. Mijlocașul deținut încă de Rangers a fost folosit în banda stângă și nu a dat randamentul așteptat de mulți suporteri ai „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu este de părere că lui Ianis Hagi îi lipsește încrederea, deoarece nici la echipa de club nu s-a descurcat excelent în sezonul trecut. Specialistul FANATIK spune că Edi Iordănescu nu a fost inspirat la schimbări cu Belgia.

„Mi s-a părut că nu are încredere în el, se vede că nici la echipa de club nu joacă. În general a pasat în spate toate mingile pe care le-a avut, se vede că nu are nici jocuri în picioare. Nu cred că a fost o schimbare inspirată, la fel ca și la Alibec.

ADVERTISEMENT

Olaru a alergat foarte mult, a fost în media echipei. De la Olaru nu ai pretențiile pe care le are lumea de la Ianis, deci nu putem să îi comparăm. Toată lumea se așteaptă ca Ianis să facă diferența, dar este foarte greu atâta timp cât nu joacă la echipa de club”, a spus Lupu.

Marius Șumudică știe ce l-a împiedicat pe Ianis Hagi să iasă în evidență: „Uite pe ce poziție joacă Ianis, nu poate niciodată să joace extremă stânga”. Dănuț Lupu este de părere că mijlocașul ar trebui să lămurească situația cu Edi Iordănescu: „Dacă nea Mircea mă punea portar îi spuneam că nu pot să joc”.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: „De ce-l mai bagi dacă nu poate să joace acolo”

Marius Șumudică este de părere că Ianis Hagi își pierde din calități în momentul în care joacă în partea stângă: „Poate să joace banda dreaptă, să intre pe piciorul stâng sau în zona centrală. Dacă l-ai dus în stânga este mai greu pentru el, îi dai doar tușa”.

Dănuț Lupu susține că Edi Iordănescu nu ar fi trebuit să îl folosească pe un post în care nu se simte în largul său: „Nu cred că Ianis i-a spus că nu poate să joace acolo, dacă tot îți dorești să joci, de ce joci așa? Tu spui că nu poate să joace acolo, de ce-l mai bagi?”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță a analizat mutarea lui Edi Iordănescu și a ajuns la o concluzie privind intrarea în teren a lui Ianis Hagi: „Așa a gândit selecționerul, probabil a zis că îi dă posibilitatea lui Ianis să vină cu centrări din partea stângă pentru Alibec. Dacă nu îl pui pe piciorul stâng să dea la poartă, a găsit o soluție să îi dea minute”.

Dănuț Lupu nu l-a iertat nici pe Stanciu: „Trebuia schimbat în minutul 20”

Marius Șumudică este de părere că Ianis Hagi este unul dintre puținii jucători din națională care ar putea să decidă un meci printr-o sclipire de moment. Tehnicianul spune și că fiul „Regelui” s-a descurcat mult mai bine decât toți ceilalți mijlocași folosiți cu Belgia.

„Și cu o zi înainte am spus că Ianis este singurul jucător, care poate să scoată un fault, să bată o lovitură liberă jucând într-o poziție care îl avantajează. Din momentul în care a intrat a fost peste toți mijlocașii pe care i-am avut.

Dacă vrei să ataci și să dai o pasă, Ianis era singura soluție pentru mijlocul terenului. Nu puteai să îl scoți pe Man pentru că a jucat bine, iar Ianis poate să joace în zona centrală în locul lui Stanciu”, a spus Șumi.

Dănuț Lupu nu l-a menajat nici pe Nicușor Stanciu, care a avut o evoluție ștearsă cu Belgia: „Stanciu trebuia schimbat în minutul 20, cu scuzele de rigoare. Eu spun asta după ce am văzut meciul 90 de minute, nici nu a ajuns să tragă la poartă. Toate duelurile le-am pierdut cu Belgia”.

S-AU INCINS IN DIRECT! Danut Lupu, REACTIE FURIBUNDA despre EVOLUTIA lui Ianis Hagi cu Belgia

ADVERTISEMENT
2,06 este cota BETANO pentru pronosticul "X" la România - Slovacia