Sport

Dar din dar se face Rai! Ce se întâmplă cu banii strânși de Universitatea Craiova din vânzarea tricourilor pentru refugiaţii ucraineni

Fanii Universității Craiova din Peluza Nord au mărturisit cum vor să cheltuie banii pe care i-au adunat în campania umanitară pentru refugiații ucraineni de la noi din țară.
25.05.2022 | 19:25
Dar din dar se face Rai Ce se intampla cu banii stransi de Universitatea Craiova din vanzarea tricourilor pentru refugiatii ucraineni
Dar din dar se face Rai! Ce se întâmplă cu banii strânși de Universitatea Craiova din vânzarea tricourilor pentru refugiaţii ucraineni, FOTO: Facebook U Craiova
ADVERTISEMENT

Alb-albaștrii au scos la licitație tricourile, care aveau pe spate nume de orașe ucrainene și pe faţă drapelul vecinilor şi mesajul „No War”, purtate de fotbaliștii lui Laurențiu Reghecampf la partida cu CS Mioveni, scor 3-0, și de pe urma cărora au strâns suma de 31.250 de lei.

Ce se întâmplă cu banii pe care Universitatea Craiova i-a strâns la meciul cu CS Mioveni pentru refugiații din Ucraina

Tricoul cu numărul 88, al lui Atanas Trică, a valorat cel mai mult. Acesta a avut pe spate numele „Donețk”, iar în schimbul său s-au plătit 4000 de lei. Ultrașii olteni au transmis că banii strânși vor fi folosiți pentru a asigura hrana refugiaților ajunși în Craiova. Suporterii au încheiat cu Universitatea din Craiova, în căminele căreia sunt găzduiți ucrainenii, un „Contract De Parteneriat Pentru Suport Umanitar Acordat Refugiaților Din Ucraina”.

ADVERTISEMENT

Tot în cadrul acestei campanii, fanii au pus umărul la însoțirea, asistența și transportul unui grup de 16 cetățeni refugiați ucraineni nou-veniți în Craiova, la Serviciul Pentru Imigrări Dolj, pentru întocmirea documentelor necesare șederii în România.

Federaţia de Fotbal din Ucraina şi clubul ucrainean Kolos Kovalivka au mulţumit public Universităţii Craiova, prin mesaje pe reţelele de socializare pentru iniţiativa avută.

ADVERTISEMENT

Comunicatul Peluzei Nord Craiova

„Am încheiat Campania „Licitații pentru Ucraina” unde am strâns în urma vânzării tricourilor de joc purtate de către jucătorii Universității Craiova la meciul cu CS Mioveni (Miercuri, 02 Mar 2022), suma de 31250 lei.

PELUZA NORD CRAIOVA a început să se informeze despre refugiații ucraineni din județul Dolj: cine se ocupă de aceștia, unde sunt cazați, nevoile acestora, etc. Am fost îndrumați de cei de la Serviciul Pentru Imigrări Dolj (aici sunt luați în evidență toți străinii din județ) să discutăm cu ISU Dolj, cei care se ocupă de refugiații ucraineni: le găsesc/oferă cazare, gestionează toate ajutoarele care sunt primite pentru aceștia, cunosc nevoile/problemele acestora.

ADVERTISEMENT

Pe această cale le-am scris un mail celor de la ISU Dolj, prin care i-am informat că dorim să ajutăm cetățenii ucraineni refugiați și să ne comunice cum putem face acest lucru cât mai transparent, cunoscând nevoia care „arde”.

ISU Dolj ne-a comunicat următoarele:

-Un grup de 41 de cetățeni ucraineni este cazat la Căminul Studențesc nr. 10. Universitatea din Craiova a pus la dispoziție camerele pentru cazare, le oferă cursuri de Limbă Română și cu ajutorul diverșilor partenerii de afaceri se încercă integrarea acestora în societate: găsirea unui loc de muncă, etc.

ADVERTISEMENT

-Masa caldă oferită acestora se plătește (2 mese calde pe zi) și este asigurată de cantina Universității din Craiova, de la Facultatea de Mecanică. Problema este asigurarea acestor mese, având nevoie de fonduri.

PELUZA NORD CRAIOVA a luat hotărârea să asigure cele 2 mese calde pe zi timp de 20 zile (cu posibilitatea de prelungire). Am încheiat cu Universitatea din Craiova un ,,Contract De Parteneriat Pentru Suport Umanitar Acordat Refugiaților Din Ucraina” și vom face plata săptămânal pentru mesele calde oferite în baza facturilor emise de către instituție.

Tot în cadrul acestei campanii am ajutat în data de 7 mai la însoțirea, asistența și transportul unui grup de 16 cetățeni refugiați ucraineni nou veniți în Craiova, la Serviciul Pentru Imigrări Dolj, pentru întocmirea documentelor necesare șederii în România.

Oricine dorește să ajute aceste persoane o poate face mergând la Căminul Studențesc nr. 10, în Lăpuș și discutând direct sau contactând un membru al Peluzei Nord Craiova.

Orice ajutor după cum foarte bine știți este bine venit și în special acum după perioada Sărbătorilor Pascale când a scăzut ușor sprijinul venit din partea noastră, în general. Ajutorul nu constă doar în donații materiale sau financiare, se caută integrarea în societate a acestor persoane, prin: găsirea unui loc de muncă, asigurarea unor cursuri de limbă română, etc.”.

Numele orașelor din Ucraina scrise pe tricourile fotabliștilor Universităţii Craiova şi sumele încasate pe acestea la licitaţia organizată de Peluza Nord:

  1. 88. Atanas Trică – Doneţk – 4.000 de lei
  2. 11. Nicuşor Bancu – Kiev – 2.600 de lei
  3. 13. Mirko Pigliacelli – Odesa – 2.100 de lei
  4. 24. Ante Roguljic – Sumy – 2.050 de lei
  5. 5. Bogdan Vătăjelu – Mariupol – 2.000 de lei
  6. 8. Alexandru Mateiu – Lvov – 1.600 de lei
  7. 22. Di Mauro Gustavo – Cernihiv – 1.500 de lei
  8. 20. Jovan Markovic – Henicesk – 1.400 de lei
  9. 14. Alexandru Creţu – Berdyansk – 1.400 de lei
  10. 16. Dan Nistor – Zhytomir – 1.350 de lei
  11. 6. Vladimir Screciu – Cernăuţi – 1.300 de lei
  12. 17. Ştefan Baiaram – Harkov – 1.250 de lei
  13. 2. Paul Papp – Kherson – 1.150 de lei
  14. 7. Alexandru Cîmpanu – Mikolaiv – 1.100 de lei
  15. 10. Ionuţ Vînă – Horlivka – 1.100 de lei
  16. 1. David Lazar – Vylkove – 1.000 de lei
  17. 23. Marius Constantin – Doneţk – 1.000 de lei
  18. 27. Ovidiu Bic – Harkov – 900 de lei
  19. 29. Antonio Conte – Zaporojie – 900 de lei
  20. 33. Mihai Căpăţână – Dnipro – 800 de lei
  21. 39. Ionuţ Mitran – Luhansk – 700 de lei

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Farul Constanța: 4,75 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT