Sport

Dar din dar se face Rai. Mohamed Salah și-a scos la licitație tricoul din derby-ul cu Manchester United. Ce va face cu banii

Mohamed Salah (29 de ani) rămâne și în acest sezon unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe planetă, dovadă prestațiile de la Liverpool, dar și unul dintre cei mai generoși.
19.11.2021 | 01:08
Dar din dar se face Rai Mohamed Salah sia scos la licitatie tricoul din derbyul cu Manchester United Ce va face cu banii
ADVERTISEMENT

Mohamed Salah are un început fulminant de sezon la Liverpool. Superstarul egiptean a adunat un total de 15 meciuri în Premier League și UEFA Champions League, competiții în care a înscris 17 goluri.

Tricoul lui Mohamed Salah din Manchester United – Liverpool 0-5, scos la licitație

Una dintre partidele de referință de până acum ale mijlocașului rămâne derby-ul cu Manchester United, în care „cormoranii” și-au spulberat marea rivală, scor 5-0. Atunci, Salah a reușit un hattrick în poarta lui David de Gea.

ADVERTISEMENT

„La pauză, în vestiar, vorbeam şi spuneam că trebuie să continuăm le fel şi să marcăm câte goluri putem.Încercăm să câştigăm fiecare meci şi să obţinem titlul. Trebuie să jucăm cu gândul la victorie mereu. 

Încă din pre-sezon ne-am spus că trebuie să câştigăm titlul. Este o mare victorie când câştigi cu 5-0 aici. Ştiam încă dinaintea meciului că va fi greu, mai ales dacă nu ne impunem jocul. Ştiam că vor încerca să dea totul, aşa că noi trebuia să fim 100% concentraţi. Ne-am impus jocul şi am jucat între linii. Am făcut totul cum trebuie şi am marcat”, declara Salah, după United – Liverpool 0-5.

ADVERTISEMENT

La aproximativ o lună distanță de la confruntarea de pe Old Trafford, în care Liverpool i-a administrat lui Man United cea mai drastică înfrângere din istoria derby-urilor, Mo Salah și-a scos la licitație tricoul pe care l-a purtat în acel meci.

Toate fondurile strânse în urma acestei licitații vor ajunge la o asociație pentru protecția animalelor din Egipt.

ADVERTISEMENT

Cum l-a ratat Bayern Munchen pe Salah

Cotat în prezent de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 100 de milioane de euro, Mohamed Salah ar fi putut să ajunge să joace la Bayern Munchen, înainte să fie cumpărat de Liverpool, care, în 2017, a plătit 42 de milioane de euro pentru transferul său de la AS Roma.

Conform jurnalistului neamț Christian Falk, italienii l-au propus la Bayern pe Salah, dar multipla campioană a Germaniei nu a vrut să înainteze o ofertă, deși fotbaliștii pe care îi avea în lot pe posturile pe care poate evolua egipteanul, Robben și Ribery, erau la apus de carieră.

ADVERTISEMENT

Fost star la Liverpool, Fernando Torres este fanul lui Salah

Fernando Torres a jucat și el la Liverpool, între 2007 și 2011, perioadă în care a marcat 20 de goluri. Fostul atacant spaniol urmărește și acum meciurile „cormoranilor” și este impresionat de Mohamed Salah, pe care îl consideră cel mai bun fotbalist al planetei.

„100% el este cel mai bun din lume. Și nu doar anul acesta, în ultimele două-trei sezoane a fost extraordinar.

Se iau mereu în calcul trofeele în astfel de discuții, dar eu cred că el a fost unul dintre cei mai buni din lume în ultimii cinci sau șase ani. Este incredibilă constanța sa”, a declarat Fernando Torres, potrivit Marca.

ADVERTISEMENT