Darea în plată, scutită de impozit O SINGURĂ DATĂ

Darea în plată este scutită de impozit dar DOAR O SINGURĂ DATĂ, iar decizia poate intra în vigoare chiar de astăzi. Totodată, se va crea Registru Naţional Notarial de Evidenţă a Actelor de...
09.06.2016 | 15:51
Darea in plata scutita de impozit O SINGURA DATA
ADVERTISEMENT

Darea în plată este scutită de impozit dar DOAR O SINGURĂ DATĂ, iar decizia poate intra în vigoare chiar de astăzi. Totodată, se va crea Registru Naţional Notarial de Evidenţă a Actelor de Dare în Plată pentru a ţine evidenţa celor care au dat în plată, dar mai ales pentru a simplifica birocraţia pentru cei care au fost executaţi silit dar intră sub incidenţa legii dării în plată.

„Am fost ieri la Ministerul Finanţelor, unde ne-am întâlnit cu secretarul de stat Gabriel Biriş şi cu alţi reprezentanţi din minister pentru a-I lămuri în problema impozitării dării în plată. Impozitul la darea în plată nu trebuie datorat, tocmai pe ideea că este un impozit la o pierdere. Nu este un venit pentru a-l impozita”, a declarant pentru Libertatea, deputatul Florin Zamfir.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât omul îşi asumă o pierdere, din acest motiv nu trebuie taxat. Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, spunea, săptămâna trecută, că vrea să modifice legea dării în plată pentru a introduce nişte criterii legate de cei care pot da în plată.

„Erau nişte criterii destul de restrictive. Suspectez 100% niste presiuni făcute de bănci aici, numai că într-un final lucrurile s-au aşezat aşa cum am vrut noi şi se va modifica Noul Cod Fiscal. Nu puteai să modifici darea în plată pentru că aceasta stabilea nişte lucruri clare”, a mai spus deputatul Florin Zamfir.

ADVERTISEMENT

O SINGURĂ DARE ÎN PLATĂ

Concret, nu se putea prin legea dării în plată se se stabilească şi partea fiscal a acestui proiect. Aşa s-a stibilit că toţi cei care vor face darea în plată pe legea 77/2016, cu efect eliberatoriu, să nu datoreze statului nici un impozit, dar DOAR PENTRU O PRIMĂ DARE ÎN PLATĂ.

„Acest lucru este valabil pentru toţi cei implicaţi în luarea creditului, chiar dacă sunt mai multe ipoteci, adică atât debitorul cât şi co-debitorul sau co-debitorii. O singură dare în plată, nu pentru un singur imobil”, a mai spus deputatul. Dacă peste 7-8 ani, te trezeşti în aceeaşi situaţie şi va trebui să mai dai în plată, atunci nu vei mai fi scutit de impozitare.

ADVERTISEMENT

„Astăzi vor să dea o ordonanţă de urgenţă. Sunt pe mail cu notarii şi cu cei de la minister pentru a stabili ultimele detalii”, a mai spus Zamfir.

Citeşte mai mult pe www.romaniatv.net