Fotbal intern

Dario Bonetti, aproape de al treilea „descălecat” în Ștefan cel Mare. Ultimul antrenor care a adus trofee

15.12.2020 | 21:00
Dario Bonetti aproape de al treilea descalecat in Stefan cel Mare Ultimul antrenor care a adus trofee
ADVERTISEMENT

Dario Bonetti este aproape de al treilea mandat în Ștefan cel Mare, unde a mai antrenat în 2009 și trei ani mai târziu, în 2012, fiind ultimul tehnician care a reușit să aducă două trofe: Cupa României și Supercupa (2012).

Italianul s-a prezentat deja la Săftica, unde a făcut cunoștință cu jucătorii, iar antrenorul dinamoviștilor, Jerry Gane, este de acord să colaboreze cu fostul antrenor al lui Dinamo, care poate pregăti echipa de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Dacă primul mandat al lui Dario Bonetti a durat aproximativ patru luni, antrenorul în vârstă de 59 de ani a reușit să aducă ultimele două trofee importante pentru „câinii roșii”, Cupa României și Supercupa României, însă a fost îndepărtat din cauza parcursului slab al lui Dinamo în campionat: șase victorii din 15 meciuri.

Dario Bonetti, aproape de al treilea mandat la Dinamo. Este ultimul antrenor care a adus două trofee și „Miracolul de la Liberec”

Chiar dacă în cele două mandate la Dinamo a stat aproximativ 11 luni în „curtea câinilor”, Dario Bonetti este ultimul antrenor care a adus două trofee în Ștefan cel Mare, după ce în al doilea mandat, a reușit în doar șapte luni să câștige Cupa României și Supercupa. De atunci, Dinamo București a reușit să mai câștige doar un singur trofeu, dar cu o importanță mult mai redusă: Cupa Ligii, competiție care a fost între timp desființată de către Liga Profesionistă de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Dario Bonetti e gata să renunțe la orice sumă de bani, pentru a ajuta clubul la care a obținut cele mai mari performanțe din cariera de antrenor, fiind care a condus de pe bancă Dinamo în meciul incredibil reușit de Dinamo la Liberec, când „câinii” au revenit de la 0-3 în tur (fanii dinamoviști au pătruns pe teren în min.83 la scorul de 0-2, iar Dinamo a pierdut la „masa verde”) și s-au calificat în urma loviturilor de departajare pentru prima oară în grupele Europa League.

Ba mai mult, se pare că Dario Bonetti ar refuza o ofertă mult mai avantajoasă din Africa pentru a ajuta la salvarea clubului Dinamo, aflat în pragul falimentului, fiind în același timp o lovitură de imagine dată de cei de la Peluza Cătălin Hâldan, care au facilitat „transferul”, iar Bonetti va fi consultant pe probleme sportive conform comunicatului PCH.

ADVERTISEMENT

BENVENUTO A CASA, DARIO!

NU MAI E TIMP DE PIERDUT! Trebuie să strângem toți rândurile!

Pasul 2 al zilei, așa cum v-am…

Publicată de Peluza Catalin Hildan-Dinamo pe Luni, 14 decembrie 2020

Dario Bonetti a contestat conducerea lui Dinamo în ambele mandate, dar mai ales pe Nicolae Badea

Dario Bonetti a spus întotdeauna lucrurilor pe nume

și nu i-a menajat pe cei din conducerea lui Dinamo atunci când a fost deranjat de ceva, intrând în conflict cu Vasile Turcu sau Cristi Borcea. Cum a fost cazul mai ales în primul mandat, când a fost dat afară după doar patru luni și jumătate, după ce a criticat public conducerea lui Dinamo pentru că se implicau la echipă.

Italianul a criticat de-a lungul timpului și politica clubului, mai ales după preluarea de către Ionuț Negoiță: „La Dinamo, totul ține de managementul prost, făcut cu picioarele. Merg spre nicăieri și parcă din rău în mai rău”.

ADVERTISEMENT

„Suporterii sunt în top. Au nevoie de rezultate bune. Fanii lui Dinamo alcătuiesc una dintre cele mai importante galerii din Europa. Dacă au nevoie de ajutor, nicio problemă. Iubesc fotbalul și iubesc Dinamo” – Dario Bonetti

Cifrele lui Dario Bonneti la Dinamo:

  • 11 luni a stat Bonetti pe banca lui Dinamo în cele două mandate
  • 2 trofee a adus Bonetti la Dinamo în 2012: Cupa României și Supercupa
  • 1 calificare are Bonetti în grupele Europa League (2012), după „Minunea de la Liberec”

ADVERTISEMENT