Sport

Dario Bonetti, criticat în ziua când a semnat contractul cu Dinamo: “Nu este conectat”

Dario Bonetti nu este văzut drept cea mai bună soluție de către Mario Nicolae, fostul director sportiv al "câinilor", și a spus despre italian că „nu este conectat la ceea ce înseamnă Dinamo”.
14.07.2021 | 12:12
Dario Bonetti criticat in ziua cand a semnat contractul cu Dinamo Nu este conectat
ADVERTISEMENT

Dario Bonetti a semnat noul contract cu Dinamo, deși fanii erau îngrijorați că antrenorul italian nu a condus antrenamentele alb-roșilor din data de 13, respectiv 14 iulie, deși mai sunt doar câteva zile până la meciul cu FC Voluntari de pe 19 iulie.

Aflat la al treilea descălecat în “Ștefan cel Mare”, venirea lui Dario Bonetti nu este însă văzută cu ochi buni de către toată lumea, chiar dacă italianul are susținerea Peluzei “Cătălin Hîldan” și a fanilor acționari din programul DDB.

ADVERTISEMENT

Mario Nicolae nu crede în Dario Bonetti: „Nu este conectat la ceea ce înseamnă Dinamo”

Fostul director sportiv al lui Dinamo, Mario Nicolae, a vorbit despre situația lui Dinamo, dar și de revenirea lui Bonetti ca antrenor al „câinilor”: Oricine urmărește sau e implicat în viața lui Dinamo simte că viitorul e trist și întunecat. Timpul trece și iată că întârzie să apară acele vești bune: ridicarea interdicției la transferuri și stabilitatea lotului. Dario Bonetti nu este conectat la ceea ce înseamnă Dinamo în ultimii ani buni. Știe ce înseamnă spiritul lui Dinamo, dar s-au întâmplat foarte multe lucruri de atunci”, a spus fostul oficial la emisiunea “Ora exactă în sport” de pe PRO X.

Fostul oficial al alb-roșilor nu e deloc optimist cu privire la ceea ce se va întâmpla Dinamo în viitorul apropiat și știe care una dintre principalele problemele ale clubului în acest moment: „E nevoie de un staff numeros și de oameni pregătiți iar Dinamo suferă în acest moment, enorm, enorm de mult. A venit cu dragoste pentru club, cu ambiție, dar mi-e teamă să nu dispară rapid acest entuziasm”.

ADVERTISEMENT

Marius Nicolae e de părere că nimeni nu va reuși să schimbe starea de degringoladă de la Dinamo, dacă toți cei care mai sunt în club nu vor fi uniți, alături de fanii-acționari din programul DDB:„Dacă nu va fi unitate la nivel de club și mă refer la management, conducere și bancă tehnică. La fel se discută și despre domnul Mureșan”.

Ce spunea Mario Nicolae despre numirea lui Iuliu Mureșan la Dinamo

Mario Nicolae apreciează ceea ce a reușit Iuliu Mureșan în perioada petrecută la CFR Cluj, însă a declarat că va fi foarte greu ca noul administrator special să reușească la Dinamo, dacă nu avea parte de susținerea celor mai vechi oameni din club: „Experiență foarte mare, cu rezultate la CFR Cluj, dar dacă nu îl vor sprijini cei vechi din club, care sunt acolo de 20-25 de ani, Dinamo va avea aceleași probleme. Dinamo e în situația asta pentru că nu există unitate. Ce poți să faci când schimbi antrenorul la trei-patru ani?”

ADVERTISEMENT

Doar cu banii din drepturile TV și din cotizațiile suporterilor, Dinamo nu poate evita falimentul în opinia lui Mario Nicolae, care consideră că una dintre priorități ar trebui să fie atragerea de noi sponsori: „Să vedem. Am înțeles că se lucrează la planul de organizare și trebuie să lucreze foarte mult la capitolul sponsori dacă vor să supraviețuiască. Drepturile TV nu sunt de ajuns și marketing-ul, unde iar suferă foarte mult chiar dacă e un nume imens. Noile persoane din organigramă trebuie sprijinite foarte mult, altfel va fi extrem de greu.

Ba mai mult, fostul director sportiv al „câinilor” a remarcat și scindare la nivelul suporterilor înscriși în programul DDB, singura sursă de finanțare a lui Dinamo în acest moment: „Suporterii sunt dezamăgiți și semnalele sunt că nu ar mai fi la fel de uniți. Programul DDB dacă dispare va fi foarte dificil. Mulți oameni așteptau ca tinerii să poată se demonstreze și să aibă continuitate, dar e foarte dificil. E momentul lor și trebuie să arate ce pot, dar nu poți construi numai cu tineri. Trebuie să fie unitate și să facă față”.

ADVERTISEMENT

Mario Nicolae anunță că un jucător va continua la Dinamo

Mario Nicolae a mai anunțat că cel mai probabil mijlocașul Alexandru Răuță va continua la Dinamo: „Am înțeles că va rămâne”, a spus sigur pe el acesta. Contactat de FANATIK, jucătorul a vorbit despre starea de incertitudine de la Dinamo: „Situația este foarte dificilă. Deocamdată suntem la echipă, însă în zilele următoare dacă situația nu se va îmbunătăți, plecăm mai mulți. Vă rog să mă înțelegeți că nu pot să spun mai multe”, a fost singura reacție a acestuia.

Unul dintre jucătorii în care Mario își pune cele mai mari speranțe este Mihai Eșanu, unul dintre cei mai importanți jucători din sezonul trecut: „Am încredere foarte mare în Mihai Eșanu, care are o mentalitate foarte puternică. Vor să vadă stabilitate și schimbări în bine de la zi la zi.

Nu poți să te antrenezi si să nu ai un medic la echipă. Vorbim de psiholog, dar Dinamo are multe alte lipsuri. George Neagu e unul dintre cei mai buni preparatori fizici și a fost lăsat să plece mult prea ușor de la Dinamo. Va fi foarte greu, campionatul începe”, a spus Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo, pentru PRO X.

ADVERTISEMENT