Sport

Dario Bonetti, disperat după înfrângerea cu FC U Craiova 1948: „Este imposibil să facem pressing, să alergăm tot timpul”

Tehnicianul lui Dinamo a evidențiat principala problemă a jucătorilor săi după înfrângerea cu FC U Craiova 1948: „În acest moment este imposibil pentru noi să facem pressing, să alergăm tot timpul”.
27.07.2021 | 00:10
Dario Bonetti disperat dupa infrangerea cu FC U Craiova 1948 Este imposibil sa facem pressing sa alergam tot timpul
ADVERTISEMENT

Dinamo a suferit primul eșec din acest sezon, scor 0-1, în fața nou-promovatei FC U Craiova 1948, pe arena „Ion Oblemenco”, la capătul unui meci în care adversarii au avut o sumedenie de ocazii. Extrem de dezamăgit, Dario Bonetti a pus acest rezultat pe seama lipsei pregătirii fizice.

În acest moment este imposibil pentru noi să facem pressing, să alergăm tot timpul”, a explicat tehnicianul italian, felicitându-și, însă, elevii pentru „energia pe care au avut-o”.

ADVERTISEMENT

Unicul gol al partidei a venit în minutul 65, când Vieira l-a învins pe Eșanu cu o lovitură de cap, după centrarea de manual a lui  Juan-Francisco Bauza. Pentru „câini” urmează duelul cu Academica Clinceni, programat luni, 2 august, la ora 21:30, pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

Dario Bonetti, discurs sincer după înfrângerea cu FC U Craiova 1948. A evidențiat principala problemă a lui Dinamo

Pentru noi este ca o perioadă de pregătire, am jucat cu mulți jucători tineri, trebuie să capete experiență. Nu s-a schimbat nimic, este important să încercăm să facem totul, dar aceasta este calea corectă.

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem răbdare. Suntem într-un moment dificil, dar muncim. Cu privire la primele două schimbări… am vrut să văd jucătorii.

Problema este condiția fizică, în acest moment este imposibil pentru noi să facem pressing, să alergăm tot timpul. Am încercat să controlăm meciul, să avem ocazii de a înscrie și am avut câteva.

ADVERTISEMENT

Concluzia este una pozitivă. Trebuie să facem alegeri, pentru că terenul este mare, dar îmi felicit jucătorii pentru energia pe care au avut-o, este suficient în acest moment.

Suporterii au fost extraordinari. Nu știu dacă Paul Anton va pleca, este un jucător foarte important pentru noi, dar în fotbal se poate întâmpla orice”, a declarat Dario Bonetti.

ADVERTISEMENT

Steliano Filip, un nou avertisment pentru conducere: „Nu pot continua așa. Am avut o înțelegere și deocamdată nimic”

Imediat după fluierul final al meciului din Bănie, Steliano Filip – unul dintre puținii jucători experimentați care se mai află în lotul lui Dinamo – a tras semnalul de alarmă. Chiar dacă nu își dorește să părăsească „haita”, fundașul de 27 de ani le cere oficialilor să-și respecte promisiunile făcute și să redreseze situația cât mai curând.

FC U Craiova a fost echipa cu ocaziile mai mari, o atmosferă frumoasă, din păcate nu am reușit să marcăm și am pierdut în această seară. Trebuie să ridicăm capul din pământ și să ne adunăm, că nu mai avem timp.

Trebuie să câștigăm următorul meci de acasă. E greu, pentru că jucătorii sunt foarte tineri. Eu sper să închegăm o echipă frumoasă în viitor, dar timpul e împotriva noastră.

Nu suntem nici pregătiți fizic, suntem în urmă cu pregătirea, dar sunt jucători talentați și am încredere în ei. Paul (n.r. Anton) nu a jucat astăzi pentru că a avut o accidentare.

Nu știu ce se va întâmpla, eu mă gândesc la meciul următor, sper să fie înțelegere și să continuăm. E greu, dar dacă plec și eu… Nu că Dinamo ar sta într-un jucător sau altul, dar în situația de față chiar este nevoie de jucători cu experiență.

Nu mă gândesc la plecare, dar nici nu pot continua așa, pentru că am avut o înțelegere și, din păcate, deocamdată nimic. Nu vreau să vorbesc mai mult acum, pentru că sunt supărat după această înfrângere, dar se pare că nu prea sunt cu mine cei de sus.

Atmosfera a fost foarte frumoasă, chiar le spuneam băieților să nu aibă emoții, mie pe asemenea stadioane îmi place să joc și pun suflet în ceea ce fac. De multe ori îmi iese, în seara asta mai puțin, dar când intru pe teren nu mă mai gândesc la probleme. Îmi doresc să câștige echipa, dau totul pentru Dinamo și, cel puțin din punctul ăsta de vedere, nu cred că are cineva ce să-mi reproșeze”, a explicat Steliano Filip.

ADVERTISEMENT