Sport

Dario Bonetti, noul antrenor de la Dinamo! Pe ce perioadă a semnat. Fanatik a anunţat mutarea în exclusivitate

Aflată într-o perioadă foarte grea după intrarea în insolvență, Dinamo l-a numit în funcția de antrenor pe italianul Dario Bonetti.
14.07.2021 | 10:53
Dario Bonetti noul antrenor de la Dinamo Pe ce perioada a semnat Fanatik a anuntat mutarea in exclusivitate
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că tehnicianul ceh Dusan Uhrin și-a dat demisia după ce în sezonul precedent i-a salvat pe ”câini de la retrogradare.

Directorul executiv al grupării din Ștefan cel Mare, Iuliu Mureșan, a declarat de sâmbătă pentru FANATIKlocul lui Uhrin va fi luat de Bonetti.

ADVERTISEMENT

Dinamo l-a numit pe Dario Bonetti în funcția de antrenor

Directorul executiv al clubului Dinamo București a anunțat pe pagina de Facebook a clubului faptul că s-a ajuns la o înțelegere cu Dario Bonetti, acesta urmând să fie antrenorul ”câinilor” în sezonul ce stă să înceapă.

”Aveam un acord verbal, de astăzi putem anunța oficial că am semnat cu Dario Bonetti un contract pentru sezonul competițional 2021-2022, cu drept de prelungire pentru încă un an. Mă bucur că a acceptat să preia echipa în acest moment de reorganizare a clubului.

ADVERTISEMENT

Dario Bonetti este un antrenor foarte iubit de suporteri, cunoaște spiritul acestui club și sunt încrezător că va avea din nou rezultate importante la Dinamo”, a declarat Iuliu Mureșan.

Bonetti, a treia experiență la Dinamo

Tehnicianul italian a mai avut două mandate la Dinamo, conducându-i pe ”câini” în 41 de meciuri în Liga 1, Cupa României și Europa League. Zece partide au fost în perioada iunie – octombrie 2009 și 31 în anul 2012, între lunile aprilie și noiembrie.

ADVERTISEMENT

Dario Bonetti a câștigat două trofee cu Dinamo, Cupa și Supercupa României, ambele în 2012. În anul 2009, el s-a aflat pe banca tehnică la ”Minunea de la Liberec”, care a însemnat ultima prezență a ”câinilor” în grupele Europa League.

În vârstă de 60 de ani care îi va împlini la începutul lunii august, Bonetti a jucat pentru Brescia, Sampdoria Genova, AS Roma, AC Milan, Verona, Juventus și Spal și a câștigat Cupa UEFA în 1990 cu ”Bătrâna Doamnă”.

ADVERTISEMENT

Ca antrenor, pe lângă cele două mandate la Dinamo, Dario Bonetti a mai activat la Sestreze, Dundee FC, Potenza, Sopron, Gallipoli, Juve Stabia, prima reprezentativă a Zambiei și ASA Târgu Mureș.

Plecări masive de la Dinamo

Tehnicianul italian a venit în urmă cu două zile la București și a declarat că este îndrăgostit de fotbal și de Dinamo și abia așteaptă să revină pe banca tehnică a ”câinilor”, nefiind interesat de problemele pe care le are clubul.

În urmă cu 24 de ore, Dinamo a anunțat oficial despărțirea de trei jucători străini: fostul căpitan, Ante Puljic, Adam Nemec și Diego Fabbrini, care au încetat raporturile contractuale cu clubul din Ștefan cel Mare, așa cum au amenințat în repetate rânduri.

ADVERTISEMENT