Sport

Dario Bonetti sare în apărarea lui Marius Șumudică: „Ar trebui să existe mai mult respect”

Tehnicianul lui Dinamo e contrariat de modul în care CFR Cluj alege să se despartă de Șumudică și militează pentru „mai mult respect” față de antrenori.
27.08.2021 | 19:56
Dario Bonetti sare in apararea lui Marius Sumudica Ar trebui sa existe mai mult respect
ADVERTISEMENT

Scandalul de la CFR Cluj naște reacții contradictorii în rândul antrenorilor din Liga 1. Chestionat pe marginea subiectului, Dario Bonetti s-a declarat surprins de întreaga situație, dar a ezitat să îl apere pe Marius Șumudică.

Se întâmplă lucruri neplăcute şi e foarte dificil pentru un antrenor. Cred că ar trebui să existe ceva mai mult respect”, a reacționat italianul, după ce colegului său de breaslă i s-a interzis accesul în baza sportivă, vineri dimineață, în ciuda faptului că avea programată o ședință de pregătire.

ADVERTISEMENT

În ciuda criticilor, patronul campioanei CFR Cluj pare de neclintit. Eliminarea umilitoare din play-off-ul Europa League – 1-6 la general cu Steaua Roșie Belgrad – l-a determinat să-l readucă pe Dan Petrescu, de numele căruia se leagă trei din ultimele patru titluri ale echipei.

Dario Bonetti intervine în scandalul momentului. Cum îl apără pe Marius Șumudică

Puteau să îl anunţe prin telefon ca să evite o situaţie neplăcută. Se întâmplă lucruri neplăcute şi e foarte dificil pentru un antrenor. El este doar o singură persoană.

ADVERTISEMENT

Am văzut toate meciurile lui CFR Cluj disputate în cupele europene. Nu cred că Marius Şumudică ar fi cel responsabil, pentru că a jucat împotriva unor echipe foarte puternice.

Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Cred că ar trebui să existe ceva mai mult respect pentru antrenori”, a declarat Dario Bonetti în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Cum își motivează elevii înaintea duelului cu FC Argeș: „Trebuie să fim mai răi în cele două careuri”

În altă ordine de idei, chiar dacă noul sezon a început cu stângul (n.r. doar 6 puncte din 18 posibile), tehnicianul italian e convins că Dinamo poate întrerupe seria eșecurilor chiar în meciul cu FC Argeș, programat sâmbătă, 28 august, la ora 18:00, pe stadionul „Ștefan cel Mare”. Trebuie doar ca Sorescu și compania să dea dovadă de mai multă „răutate” atât pe faza de apărare, cât și în atac.

Atmosfera este întotdeauna pozitivă la Dinamo. Mai ales că n-am pornit la drum cu gândul că vom câștiga campionatul, iar acest detaliu trebuie să fie clar. Jucătorii sunt în creștere în ciuda ultimelor rezultate negative.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău că puteam să avem câteva puncte în plus în aceste etape, nu vorbim aici de meciul cu Farul, dar cu Chindia și cu Mioveni, cu atenție și cu răutate sportivă, puteam avea puncte în plus.

Nu am doar o grijă, am mai multe. Prima preocupare este să-i fac pe băieți să crească rapid, sunt foarte tineri, cu o perspectivă frumoasă. O altă preocupare sunt rezultatele, trebuie să avem victorii. Sunt convins că jucătorii vor da un răspuns foarte bun începând de la meciul cu FC Argeș”. 

Favorite în fotbal sunt doar pe hârtie, nu și pe teren. Uneori, meciul în sine spune contrariul. Răspunderea noastră este să ne pregătim bine și să dăm maximum. Dacă o echipă joacă bine, o poate face bine împotriva oricărui adversar. 

E adevărat că pentru a atinge obiectivul sunt importante toate momentele partidei. De exemplu, am pierdut cu Mioveni la singura oportunitate a adversarului, iar respectivul aproape și-a scrântit piciorul ca să dea gol! Trebuie să fim mai răi în cele două careuri, în apărare și în atac”, a explicat Dario Bonetti.

ADVERTISEMENT