Fotbal intern

Darius Olaru, crema transferurilor de la Mediaș. FCSB a plătit pe el mai mult decât pe toate achizițiile făcute vreodată de la Gaz Metan

07.03.2021 | 13:30
Darius Olaru crema transferurilor de la Medias FCSB a platit pe el mai mult decat pe toate achizitiile facute vreodata de la Gaz Metan
Mijlocașul Darius Olaru a fost transferat de FCSB la începutul anului 2020 de la Gaz Metan Mediaș și în scurt timp a reușit să se impună la clubul patronat de Gigi Becali devenind unul dintre jucătorii de bază. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Darius Olaru a fost transferat de FCSB la începutul anului 2020 de la Gaz Metan Mediaș și în scurt timp a reușit să se impună la clubul patronat de Gigi Becali devenind unul dintre jucătorii de bază.

La mai bine de un an de la sosirea în Capitală, fotbalistul de 23 de ani va juca pentru a patra oară împotriva fostei sale formații, meciul FCSB – Gaz Metan, din etapa a 26-a din Liga 1 fiiund programat duminică, 7 martie, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Olaru a jucat în toate cele trei meciuri din 2020 împotriva ardelenilor, la ultimul dintre ele, în turul acestui sezon, când roș-albaștrii s-au impus cu 3-2, a reușit o ”dublă”.

Darius Olaru, cel mai inspirat transfer făcut de FCSB de la Gaz Metan Mediaș

Alături Astra Giurgiu și FC Botoșani, Gaz Metan Mediaș este un alt club de unde FCSB a transferat mai mulți jucători în ultima perioadă, unii care au dat randament, alții care nu au reușit să se impună, dar Darius Olaru este numele care iese cel mai mult în evidență.

ADVERTISEMENT

De altfel, Gigi Becali a plătit pentru mijlocașul care în această săptămână a împlinit 23 de ani cei mai mulți bani dintre jucătorii aduși de la Mediaș. A scos din buzunar 600.000 de euro, sumă care este mai mare decât totalul celorlați patru fotbaliști transferați în ultimii ani de la Gaz Metan.

Fără să fie o sumă exorbitantă, Olaru și-a meritat fiecare bănuț plătit pentru el, el fiind fotbalistul care s-a integrat cel mai bine în planul celor de la FCSB dintre toțși cei sosiți de la Mediaș. Roș-albaștrii i-au mai adus de la Gaz Metan pe Aymen Tahar (150.000 de euro), Iulian Cristea (150.000 de euro), Valentin Crețu (125.000 de euro) și Sergiu Buș (gratis).

ADVERTISEMENT

Olaru, dreptaciul care marchează cu stângul

Cristea și Crețu sunt și acum în lotul echipei lui Toni Petrea, dar și-au pierdut locurile de titulari după o perioadă în care au jucat destul de constant. În schimb, Tahar și Buș au părăsit clubul din București la foarte puțin timp după transfer, ei nereușind să se impună.

Însă, fără doar și poate, Darius Olaru este cel care a reușit să i-a toată crema dintre jucătorii veniți din Ardeal. De la venirea la FCSB, el a jucat 39 de meciuri în toate competițiile și a marcat nouă goluri, șase dintre ele în acest sezon (cinci în Liga 1 și unul în preliminariile Europa League).

ADVERTISEMENT

De remarcat este faptul că deși piciorul său de bază este dreptul, mijlocașul roș-albaștrilor nu are în acest sezon intern nicio reușită cu dreptul. Golurile sale au fost realizate ori cu piciorul stâng, ori cu capul, iar acest lucru arată o versatilitate incredibilă care a fost remarcată și de antrenorul Toni Petrea.

Fanul lui Dinamo, Olaru a avut o copilărie grea

În 2019, după ce fusese acontat de FCSB, dar lăsat să mai joace la Gaz Metan o perioadă, FANATIK l-a vizitat pe Olaru la Mediaș pentru a-l descoperi pe unul dintre cei mai interesanți tineri jucători din Liga 1. Poreclit ”Mexic”, fotbalistul are în spate o poveste de viață incredibilă.

Darius Olaru a fost crescut de bunicii din partea mamei, după ce părinții s-au despărțit și au plecat, fiecare, pe calea lui, la muncă în străinătate. Deși greutățile nu i-au fost străine, el suferind de astm, cel care ne dezvăluia că în copilărie a fost fanul lui Dinamo a reușit să treacă peste toate problemele și a ajuns o constantă în formalul românesc.

După ce a câștigat Cupa României cu FCSB, Olaru visează să-și treacă în palmares și titlul de campion și, apoi, se poate gândi chiar și la un transfer în străinătate. Până atunci, metronomul roș-albaștrilor va da din nou piept cu trecutul la întâlnirea de duminică împotriva celor de la Gaz Metan.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 2,05 este cota pentru „sub 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT