Sport

Darius Olaru, detalii de ultima oră despre transferul la arabi. Care sunt șansele să plece de la FCSB. Exclusiv

Darius Olaru este cel mai curtat fotbalist de la FCSB după plecarea lui Florin Tănase. Părea ca și plecat după ultimele oferte, dar Gigi Becali s-a răzgândit după ultimele evenimente.
31.07.2022 | 12:50
Darius Olaru detalii de ultima ora despre transferul la arabi Care sunt sansele sa plece de la FCSB Exclusiv
Șansele ca Darius Olaru să plece în zona arabă sunt minime după ultimele evenimente de la FCSB. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gigi Becali anunțase că a primit o ofertă de cinci milioane de euro din zona arabă pentru Darius Olaru, dar că a cerut cu două milioane mai mult. În cele din urmă, patronul FCSB anunța că ar fi dispus să se mulțumească și cu 6 milioane.

Detalii de ultima oră despre transferul lui Darius Olaru la arabi. Motivele pentru care mutarea care părea ca și făcută a ajuns la “șanse unu la sută”

“Se pare că se face”, a fost anunțul lui Mihai Stoica atunci când a fost întrebat despre plecarea lui Olaru, în urmă cu o săptămână. Despărțirea de FCSB era iminentă, chiar în perioada în care se negocia și plecarea lui Florin Tănase. Iar Gigi Becali anunța peste tot că “lichidează și iese din fotbal”.

ADVERTISEMENT

De atunci, însă, lucrurile au luat o turnură oarecum neașteptată. Iar ultimele evenimente schimbă complet datele problemei în ceea ce privește despărțirea dintre Darius Olaru și FCSB. Conform informațiilor FANATIK, jucătorul le-a transmis apropiaților că nu va pleca la arabi, iar acest lucru nici măcar nu îl deranjează. “Sunt șanse unu la sută să se mai facă”, este concluzia transmisă apropiaților.

Primul motiv care a întors situația a fost acordul pentru plecarea lui Florin Tănase. Golgheterul FCSB din ultimele sezoane va pleca aproape sigur în această vară, iar Gigi Becali va încasa trei milioane de euro, clauza de reziliere a jucătorului.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Florin Tănase, primul motiv pentru care Becali nu ar vrea să îl cedeze pe Tănase. Și calificarea cu Saburtalo a cântărit decisiv

Acești bani consolidează pentru moment bugetul FCSB, mai ales că Becali scapă și de cel mai mare salariu din lot. 30.000 de euro pe lună încasa Tănase. Alături de Tănase, Gigi Becali îl consideră pe Olaru unul dintre oamenii cei mai importanți din jocul FCSB. Iar despărțirea de cei doi ar fi un semnal că renunță la lupta la titlu și la cupele europene.

Un semnal pe care Gigi Becali nu mai pare dispus să îl dea. Iar aici intervine cel de-al doilea motiv: victoria cu Saburtalo, 4-2, în turul 2 preliminar din Conference League. Este un succes care i-a ridicat moralul lui Becali și l-a făcut să aibă din nou încredere că își poate face trupă puternică la FCSB.

ADVERTISEMENT

În plus, Becali are mare încredere că Nicolae Dică poate redresa jocul FCSB și să aducă și rezultatele pe care le dorește. Debutul a fost încurajator, urmează o altă serie de teste importante, în cupele europene și SuperLiga.

Gigi Becali, încurajat că poate să facă din nou echipă tare la FCSB după ce a rezolvat transferul lui Miculescu. Un alt motiv să îl țină pe Olaru

În plus, FCSB ar putea să aibă un traseu destul de facil spre grupele Conference League. Va înfrunta pe slovacii de la Dunajska Streda în turul 3 preliminar, o echipă evident accesibilă. În plus, FCSB va fi cap de serie în play-off și poate visa la un nou adversar abordabil în drumul spre grupe.

ADVERTISEMENT

În fine, un alt motiv important care l-a făcut pe Gigi Becali să se răzgândească în privința lui Olaru este legat de negocierile pentru Miculescu. Jucătorul de la UTA este ca și transferat la FCSB, iar Becali este convins că a făcut o mega afacere. Și că poate să își facă echipă de titlu, așa cum visează.

Nici Darius Olaru nu este disperat să plece. A transmis conducerii FCSB că nu ar fi afectat dacă nu se realizează transferul în zona arabă

Toate aceste detalii l-au făcut pe Gigi Becali să își schimbe optica în privința transferului lui Olaru, dar patronul FCSB a fost ajutat și de jucător. Becali a acceptat de multe ori să renunțe la jucători pe care îi considera importanți chiar la insistențele acestora. Nu a fost cazul la Darius Olaru.

Mijlocașul de 24 de ani nu a exclus varianta unui transfer în zona arabă, dar nici nu ține neapărat ca acesta să se realizeze. Acesta a fost și mesajul lui către conducere. Mai ales că evoluțiile sale constant bune l-ar recomanda și pentru un transfer în Europa.

6 goluri și 12 pase decisive a dat Darius Olaru în 37 de meciuri disputate în toate competițiile în sezonul trecut

5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Darius Olaru, conform Transfermarkt.de


(P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,32 este cota pentru „X la pauză” la FCSB – FC U Craiova 1948 . Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT