FANATIK.RO a fost la Mediaș în urmă cu doar câteva luni pentru a-l descoperi pe unul dintre cei mai interesanți tineri jucători din Liga 1 Betano, decarul Gazului, Darius Olaru, fotbalistul care tocmai a semnat cu FCSB, după cum aţi putut afla în premieră de pe site-ul nostru. Am dat peste un tânăr care, deși de-abia a trecut de 20 de ani, știe încotro se îndreaptă. Știe de unde vine, ascunzând o poveste impresionantă. Darius a crescut fără părinți, care s-au despărțit și au plecat, fiecare, pe calea lui, la muncă în străinătate.
Darius Olaru a fost crescut de părinții din partea mamei. Bunica a murit recent! Un alt șoc pentru adolescentul care vorbește ca „un om mare”. Meme Stoica l-a cerut la FCSB, s-a semnat și un precontract, Becali l-a refuzat apoi, sentimentul dinamovist îi curge prin vene, Negoiță nu avea bani să îl sune, șefii Gazului au vorbit despre oferte de afară, dar tot la FCSB a ajuns până la urmă. Şi toate acestea i s-au întâmplat într-un timp extrem de scurt unui puști matur, la 20 de ani abia împliniți. Haideți să descoperim o poveste plină de învățăminte, care parcă nu face parte din generația care știe tot, dar nu cunoaște nimic.
„Eu fiind din Mediaș, născut în Mediaș, am început fotbalul de la opt ani, la CSȘ Mediaș. După șase ani acolo am plecat mai mulți jucători la Gaz Metan. La juniori am avut un antrenor minunat, am să îi mulțumesc toată viața mea, domnul Ioan Pănăzan. M-a ajutat foarte mult, a fost tot timpul lângă mine, m-a sprijinit. La echipa mare am ajuns acum trei ani, la Liga 2. Mai făceam antrenamente și înainte, când era antrenor Cristi Dulca. Dar în Liga 2, când s-a retrogradat, din păcate, a fost nevoie de noi. Eram eu, cu Răzvan Trif și Mihai Stancu, care încă mai joacă aici și un băiat care s-a lăsat de fotbal”
„Cariera depinde foarte mult de tine, de anturajul tău, de mulți factori. Eu sunt băiat cuminte, îmi văd de treaba mea. Fiind de aici din oraș, când eram la echipa mare, m-au sprijinit Alex Munteanu, Radu Zaharia, Ionuț Buzean. Ei m-au îndrumat. La echipa mare m-a promovat nea Ion Balaur și după aceea Leo Grozavu, un antrenor foarte bun, domnul Cristi Pustai… Grozavu era un tip mai sever, dar dacă erai mai cuminte, nu avea treabă cu tine. Își dorește foarte mult, de asta are comportamentul acesta”
„Nu știu dacă m-a ajutat regula U21, probabil pentru că aici nu se promovau așa de mult juniorii. Totuși, sper ca în continuare să nu mai depind de regula asta și să joc cât mai bine”, îşi începe povestea Olaru.
Darius Olaru a vorbit pentru FANATIK şi despre felul în care a decurs viaţa lui. Puştiul şi-a explicat drama familiei sale şi felul în care a ajuns să joace fotbal. „Este greu să nu ai părinții aproape. Dacă vrei să obții ceva, ai grijă de tine, ai grijă la anturaj și trebuie să faci multe sacrificii pentru a reuși. Am crescut fără părinți! M-au crescut bunicii, cu părinții vorbeam la telefon. Se despărțiseră, plecaseră la muncă în străinătate, iar acasă veneau cam o dată la patru luni”
„Spre fotbal am fost îndrumat în școală. Eram în clasa a treia când a venit domnul Pănăzan despre care v-am spus, pentru o selecție la fotbal. Atunci i-am spus mamei mele că vreau să merg. Ea nu s-a împotrivit niciodată și mereu a făcut tot ce a depins de ea ca să continui cu fotbalul. Pot să spun că sunt mai apropiat de mama mea pentru că așa suntem noi băieții, cu mamele. Însă și cu tatăl meu mă înțeleg foarte bine, e în Franța acum. Se uită la toate meciurile mele și apoi îmi scrie și vorbim despre asta. Tatăl meu s-a stabilit în Franța, lucrează acolo, pentru că, după despărțirea de mama, s-a recăsătorit. Mai am doi frați buni și două surori vitrege, după mama”
„Pot spune că bunica a fost ca o a doua mamă pentru mine, iar după moartea ei, am încercat să mă îndepărtez de toate lucrurile astea și să mă gândesc numai la fotbal pentru că eram în plin campionat. Chiar dacă am suferit foarte mult, nu aveam voie să mă gândesc la lucrurile astea”, explică Olaru cum a fost povestea vieţii lui.
Olaru e pe placul lui Gigi Becali nu doar ca fotbalist, ci şi ca om: „Merg la biserică de câte ori pot și am ocazia, chiar și înainte de meciuri dacă îmi permite programul. Din familie am primit această educație, de la părinți și bunici și le mulțumesc foarte mult pentru asta”.
Şi mai există un lucru care îl face să fie un fotbalist atipic: „Îmi plăcea foarte mult școala. Până în clasa a 11-a am făcut pasul la echipa mare și aveam un profil destul de greu. Am vrut să mă bazez și pe școală, am făcut știință-chimie și când am ajuns în clasa a 12-a… Bacalaureatul nu l-am mai luat, pentru că nu am trecut prea mult pe la școală. Deși până în clasa a 12-a aveam media de peste 8,50”.
Şi acum, ceva ce nu îi va face plăcere lui Becali: „Eu țineam cu Dinamo, cu ei eram de mic. M-am gândit de multe ori cum ar fi să ajung la Dinamo!”
„Se câștigă decent la Gaz Metan. Plus că nu prea ai pe ce să cheltuiești banii într-un oraș ca Mediaș. Banii se strâng, dacă vrei. M-am gândit cum ar fi să ajung să câștig 10.000 de euro pe lună, e o sumă foarte mare și dacă ajungi să îi câștigi, trebuie să știi să-i gestionezi și să-i investești”
„Nu prea sunt multe de făcut în Mediaș. De exemplu, după meciurile de acasă, adorm destul de târziu pentru că nu prea pot și aștept să le văd în reluare la televizor”
„Îmi place să joc tenis de câmp. Am aici două arene și mă duc de foarte multe ori. Mă uit la tenis, handbal, îmi place mult baschetul, NBA-ul, mă uit de dimineață la rezumate. Am și o echipă favorită, pe cei de la Houston Rockets. Mă mai uit la seriale, dar nu prea des”
„Nu am prietenă, am pus fotbalul pe primul loc și nu mă gândesc deocamdată. Se mai întâmplă să mă cunoască lumea în Mediaș, dar doar copiii mici. Stau la poze cu ei”
„Atmosfera la echipa de tineret e foarte bună. M-au primit senzațional, sunt niște băieți foarte buni toți. Sper că dacă voi prinde următoarea convocare, sper să ne calificăm”
„În meciul cu Portugalia, nu mai puteam. În minutul 99 când a dat penalty m-am și rugat, nu mai puteam, a fost pfuaaai, dar mă bucur că am câștigat, chiar dacă am fost în tribună în ambele meciuri”
„Nu l-am cunoscut pe domnul Mirel Rădoi înainte să fie antrenor la naționala de tineret. Mi se pare un om și un antrenor foarte bun, mă bucur că a reușit să ne dea acel spirit de echipă națională și că am reușit să obținem cele două victorii”
„Nu am fost în vestiar când căpitanul nostru Ionuț Radu a ținut acel discurs, ieșisem mai înainte, însă l-am văzut și eu după aceea. Având în vedere că știam că e un tip așa de fain, m-a impresionat total discursul. Am auzit și povestea lui, ce a pățit sora lui. E un tip extraordinar!”
„Îmi place să urmăresc campionatele din Italia, Spania, Anglia unde mi se pare că se joacă cel mai frumos fotbal. Au niște echipe fantastice. Însă cel mai mult îmi place campionatul din Spania. De Guardiola nu-mi prea plăcea pentru că era cu Barca, iar eu sunt madridista. Îmi mai plăcea de Mourinho, pentru că era așa, mai diferit decât toți. În campionatul Angliei am două echipe favorite, Liverpool și Manchester City, însă dacă ar fi să aleg între ele, țin cu Liverpoool. Dacă aș reuși să ajung pe Anfield ar fi wow… ceva ce nu aș putea descrie în cuvinte. Mi se pare că fotbalul fără suporteri pe stadion e ca și cum ai merge la o piesă de teatru cu sala goală”
„S-a vorbit mult despre Darius Olaru, de la Gaz Metan. Mie îmi place, e genul lui Teixeira. N-are cifre, dar poate juca în orice poziție în spatele vârfului. Cred că ar fi un jucător bun, cu el putem să-l dublăm pe Man sau pe Florinel. Olaru poate să fie o soluție. Eu nu pot să-l ofertez sau să discut de sume, pentru că nu am voie” – Mihai Stoica
„Ar putea face pasul nu doar la Steaua, ci și în străinătate. Începe să stârnească și interes din exterior. Clubul ar fi dispus să-l lase să plece pentru un preț corect. El poate lovi mingea cu ambele picioare, e un jucător care are preluarea spre poartă. De fiecare dată atacă poarta, nu e un jucător care să joace mult înapoi. Are o tehnică bună” – Cristi Pustai