Sport

Darius Olaru și Claudiu Petrila, convocați de urgență pentru Israel – România. Patru „tricolori” au fost depistați cu COVID-19

Edi Iordănescu a pierdut patru fotbaliști și pe secundul Constantinovici pentru amicalul cu Israel. Toți au fost depistați pozitivi cu virusul SARS-CoV-2. În locul lor au fost chemați Darius Olaru și Claudiu Petrila.
26.03.2022 | 10:18
Darius Olaru si Claudiu Petrila convocati de urgenta pentru Israel  Romania Patru tricolori au fost depistati cu COVID19
Darius Olaru este pregătit să revină pe teren în duelul România - Finlanda de la sfârșitul săptămânii. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După ce gripa a făcut ravagii printre „tricolori” înaintea meciului de verificare cu Grecia, Edi Iordănescu are noi probleme și pentru amicalul cu Israel. Selecționerul României a aflat că nu se poate baza pe serviciile lui Florin Tănase, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Răzvan Marin, toți patru fiind depistați pozitivi la testul COVID-19.

Edi Iordănescu i-a chemat de urgență la echipa națională pe Darius Olaru și pe Claudiu Petrila. Patru „tricolori” au COVID-19

Infectat este și „secundul” Florin Constantinovici, care a intrat, alături de cei patru jucători, în izolare. În locul infectaților, Iordănescu i-a convocat la lot pe Darius Olaru, de la FCSB, și pe Claudiu Petrila, de la CFR Cluj, care se afla deja în cantonamentul de la Buftea al echipei naționale de tineret.

ADVERTISEMENT

„În urma testării PCR, 4 jucători ai echipei naționale au fost depistați pozitivi, împreună cu un membru al staff-ului. În condițiile în care, la testările PCR premergătoare intrării în cantonament, toate rezultatele au fost negative.

Astfel, Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase, alături de Florin Constantinovici, au ieșit din programul tricolorilor și au intrat în izolare.

ADVERTISEMENT

În același timp, mai mulți jucători acuză în continuare simptome de viroză respiratorie sau gripă și nu se pot pregăti normal.

În concluzie, cazuri de COVID, gripă și viroză, o situație fără precedent cel puțin în istoria recentă a tricolorilor.

ADVERTISEMENT

În acest context, au fost convocați de urgență Claudiu Petrila (CFR Cluj), care se afla în cantonamentul României U21 de la Buftea, și Darius Olaru (FCSB)”, este comunicatul postat de FRF pe site-ul oficial.

Dacă Olaru a bifat deja două selecții pentru prima reprezentativă a României, Petrila este convocat în premieră la naționala mare. Fotbalistul campioanei en-titre ar putea fi astfel al treilea „tricolor” debutat în mandatul lui Edi Iordănescu, după Octavian Popescu și Radu Drăgușin.

ADVERTISEMENT

Amicalul dintre Israel și România se joacă marți, 29 martie, de la ora 20:45.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,62 este cota pentru „2 solist” la meciul Israel – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT