News

Darius Olaru, toate detaliile transferului de peste 500.000 de euro!

13.02.2019 | 12:09
Darius Olaru toate detaliile transferului de peste 500000 de euro

Darius Olaru a intrat în atenția celor de la Universitatea Craiova la scurt timp după ce patronul Mihai Rotaru s-a decis să accepte transferul lui Alex Mitriță la New York City, detalii anunțate în exclusivitate de FANATIK.

Intenția patronului oltean de a-l aduce în Bănie pe puștiul de 20 de ani al Mediașului nu a rămas doar la acest stadiu, ci s-a trecut la discuții concrete cu oficialii ardelenilor.

Darius Olaru merge din vară la Craiova. Condiția obligatorie a transferului

Gaz Metan Mediaș este singurul club din Liga 1 Betano aflat încă în insolvență. Ardelenii vor să depășească acest impediment în această primăvară, costurile ieșirii din insolvență ridicându-se la 350.000 de euro. De aici a pornit negocierea dintre Craiova și Gaz Metan Mediaș pentru Darius Olaru.

Lui Mihai Rotaru i s-a propus să achite pe parcursul acestei primăveri cei 350.000 de euro pentru ca Mediașul să iasă din insolvență. Este condiția obligatorie pentru realizarea mutării, altfel cade totul. Darius Olaru va rămâne la Mediaș până în vară, apoi va merge la alb-albaștri.

 „Sunt pregătit să fac pasul la o altă echipă. Și în Liga 1, și afară. Nu mi-e frică de nimic, știu ce am de făcut. Sunt destul de matur ca să știu ce vreau de la fotbal” – Darius Olaru

Dacă nu se transferă în Bănie, Darius Olaru pleacă doar afară!

Suma totală a transferului lui Darius Olaru de la Gaz Metan Mediaș la U Craiova este de 600.000 de euro. Pe lângă cei 350.000 de euro pe care Rotaru trebuie să-i plătească în această primăvară, mai există o a doua rată de 250.000 de euro, cu dead-line de achitare pe 1 august 2019.

Darius Olaru, transfer de 600.000 euro de la Gaz Metan Mediaș la Craiova!
Darius Olaru s-ar putea întâlni iar cu stelistul Florin Tănase, dar în derby-urile dintre Craiova și FCSB

În discuțiile dintre părți, s-a convenit și pentru o „coadă” de 10 la sută la viitorul transfer de la Craiova al decarului. Acestea sunt, în mare parte, detaliile financiare ale transferului de 600.000 de euro al lui Darius Olaru de la Mediaș la Craiova. Dacă oltenii nu vor fi de acord, șefii Gazului spun că jucătorul se va transfera oricum la vară, dar doar în străinătate!

  • 77 de meciuri, 4 goluri și 12 assist-uri are Darius Olaru all-time la Mediaș
  • 3 martie 1998 este data nașterii mijlocașului de 1,77 metri

Tatonări și cu CFR Cluj pentru Alex Ioniță, și cu Sepsi pentru Tandia

Darius Olaru nu este singurul jucător care a apărut pe radarul lui Mihai Rotaru după despărțirea de căpitanul Alex Mitriță. Chiar înainte ca plecarea lui Mitriță în America să devină oficială, patronul oltenilor a testat pista Alex Ioniță de la CFR Cluj, mărturisindu-le apropiaților că e dispus să ofere 500.000 de euro pentru jucătorul care a trimis declarații de dragoste, vara trecută, fanilor din Bănie.

Darius Olaru, transfer de 600.000 euro de la Gaz Metan Mediaș la Craiova!
Alex Ioniță este o altă variantă dorită de Mihai Rotaru la Craiova, nu doar Darius Olaru de la Mediaș

Și nu doar Alex Ioniță era în agenda ambițiosului patron al Ştiinţei. Are mai multe nume „secrete”, dar unul iar a transpirat în presă, astfel că Marcel Popescu a trebuit să facă pe diplomatul când a fost întrebat de Ibrahima Tandia de la Sepsi. FANATIK a scris că, mai mult, Rotaru a mărit oferta inițială pentru Tandia, așteptând un feed-back și din Covasna până la finalul perioadei de mercato. Deci, cum ar arăta șansele Craiovei pentru „noul Mitriță”?

  • Alex Ioniță de la CFR Cluj – pâlpâie
  • Ibrahima Tandia de la Sepsi – imprevizibil
  • Darius Olaru de la Gaz Metan Mediaș – posibil

Darius Olaru, care avea precontract cu FCSB, a fost propus în această iarnă și celor de la Aston Villa!

Prima echipă importantă care și-a manifestat interesul pentru Darius Olaru a fost FCSB, managerul Meme Stoica fiind cel care l-a remarcat și i l-a propus lui Gigi Becali. Decarul, care și-a spus toamna trecută povestea în FANATIK, a și semnat un precontract cu FCSB acum un an, dar totul a căzut din cauza unei sume de 100.000 de euro la negocieri.

Darius Olaru, transfer de 600.000 euro de la Gaz Metan Mediaș la Craiova!
Darius Olaru spune că e pregătit să facă pasul la nivelul următor. Fie că e vorba despre o echipă ce se bate la titlu, fie că e vorba despre o formație din străinătate

Pe finalul lui 2018, Gigi Becali a avansat iar o ofertă de 500.000 de euro pentru Darius Olaru, dar Gazul nu a acceptat. Au apărut și variante din străinătate, unul dintre impresarii jucătorului dezvăluind pentru FANATIK că este monitorizat de Borussia Dortmund. Tot site-ul nostru a dezvăluit că, în această iarnă, Olaru a fost propus și unei foste câștigătoare de Cupa Campionilor, Aston Villa, dar momentan nu s-a mișcat nimic.

Pare aproape sigur că, până în vară, Darius Olaru va juca la Mediaș, apoi va lua drumul Craiovei sau al unei formații din străinătate. Dar surprizele pot apărea oricând!

  • 750.000 de euro este cota actuală a lui Darius Olaru
  • 1 gol a marcat mijlocașul pentru Gaz Metan Mediaș în acest sezon, în victoria cu 3-2 împotriva lui Dinamo