Darius Vâlcov amendat, după ce a jignit un protestatar #rezist! Ce sumă trebuie să plătească

Ana Chivu   
în HotNews
27/03/2019, 14:16
Darius Vâlcov amendat, după ce a jignit un protestatar #rezist! Ce sumă trebuie să plătească GALERIE FOTO
Cu cât a fost amendat Darius Vâlcov după ce a jignit un protestatar #rezist?

Darius Vâlcov a fost sancționat cu 1.000 de lei după ce a jignit un protestatar #rezist! Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat după ce acesta a publicat pe o rețea de socializare fișa medicală a protestatarului. Conducerea CNCD a decis în unanimitate de voturi mustrarea. Amintim că sentința nu este definitivă și poate fi contestată de către Vâlcov.  În luna septembrie a anului trecut, consilierul premierului Viorica Dăncilă a făcut publică fișa medicală personală a unui protestant #rezist din Piața Victoriei, alături de câteva jigniri. Sandu Matei a apelat la justiție pentru a i se face dreptate.

Darius Vâlcov, amendat cu 1.000 de lei după ce  a jignit un protestatar

Consilierul premierului Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost amendat în cursul zilei de miercuri, după ce a publicat fișa medicală a protestatarului Sandu Matei, aflat la mișcarea #rezist, în Piața Victoriei. Cel din urma a apelat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a i se face dreptate.

”Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de <> și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Consiliul a dispus aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale în valoare de 1.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al CNCD.

Darius Vâlcov, amendat cu 1.000 de lei după ce a jignit un protestatar
Darius Vâlcov, amendat cu 1.000 de lei după ce a jignit un protestatar

Darius Vâlcov, vinovat de discriminare

„Ce avem noi aici?! Lider #rezist, sandilău cu acte-n regula. #sandynebunu #antifacontraromaniei #RezistesteAntifa“, a fost mesajul lui Vâlcov, alături de fișa medicală a lui Sandu Matei. „PSD a coborât sub orice nivel etico-moral care ar fi acceptabil în politică. Să nu ne arătam surprinşi pentru că asta se întâmplă când ai condamnaţi penal în Guvern. Doar nu ne închipuim că oameni care riscă să facă puşcărie pentru fapte de hoţie sau înşelătorie sunt oameni morali şi cinstiţi“, a declarat analistul politic Dan Ionescu.

Închide ×