Darius Vâlcov contestă controlul judiciar dispus de DIICOT! Ce nu are voie să facă omul din spatele programului de guvernare al PSD

Alexandru Năstase   
în HotNews
19/06/2019, 16:48
Darius Vâlcov contestă controlul judiciar dispus de DIICOT! Ce nu are voie să facă omul din spatele programului de guvernare al PSD GALERIE FOTO
Darius Vâlcov nu este de acord cu decizia instituită împotriva lui. Sursa foto - facebook

Nu a durat prea mult până când Darius Vâlcov a luat decizia de a contesta controlul judiciar dispus de DIICOT! Acesta nu a fost de acord cu măsura impusă împotriva lui preț de 60 de zile și a mers să se plângă la Curtea de Apel București. Vâlcov este acuzat de procurori de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, după ce a publicat pe o reţea de socializare protocolul secret SRI-PÎCCJ.

Darius Vâlcov contestă controlul judiciar dispus de DIICOT!

Surse judiciare spun că printre interdicţiile aplicate lui Darius Vâlcov se numără şi interdicţia de a părăsi municipiul Slatina, oraş pe care l-a condus în calitate de primar. “Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP.

În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat „Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Darius Vâlcov contestă controlul judiciar dispus de DIICOT! Darius Vâlcov
Darius Vâlcov a fost cel care a conceput programul de guvernare al PSD. Sursa foto – facebook

Ce riscă omul din spatele programului de guvernare al PSD

De remarcat că Darius Vâlcov a ajuns sub control judiciar după ce a fost audiat la DIICOT aproximativ două ore. La final, procurorii i-au adus la cunoștință omului despre care se spune că a creat programul de guvernare al PSD-ului infracțiunea de divulgare de secrete. Mai exact, acesta a publicat protocolul de colaborare dintre SRI și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, un protocol îndelung controversat despre care s-a spus că încălca legea supremă, Constituția.

În același dosar a fost audiată și Adina Florea, adjunctul secției de investigare a infracțiunilor din justiție, instituție aflată sub vizorul Consiliului Suprem al Magistraturii. Trebuie specificat că divulgarea de documente secrete sau de secrete de stat fără acordul instituțiilor despre care se face referire se poate pedepsi cu închisoare, conform legii, de la unu la cinci ani cu executare.

 

Închide ×