News

Darius Vâlcov scapă de ancheta DIICOT! Explicații oficiale ale procurorilor

03.05.2020 | 14:33
Darius Valcov scapa de ancheta DIICOT Explicatii oficiale ale procurorilor
ADVERTISEMENT

Darius Vâlcov scapă de ancheta DIICOT! Procurorii au fost cei care au decis să renunţe la procedura care-l viza pe fostul consilier al Vioricăi Dăncilă.

Darius Vâlcov scapă de ancheta DIICOT!

Vă reamintim că acesta a postat pe o rețea de socializare, în august 2018, protocolul dintre SRI și Parchetul General. În dosar era cercetată fapta de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională.

ADVERTISEMENT

A fost scandal mare în acea perioadă. Dosarul s-a deschis la sesizarea Serviciului Român de Informații și Vâlcov se afla sub control judiciar. A scăpat în cele din urmă și de această măsură.

Explicații oficiale ale procurorilor

Culmea, acum procurorii au fost cei care au renunţat la anchetă. Au făcut-o la finele lunii februarie, în baza articolului care spune că pot lua această decizie dacă nu există un interes public în urmărirea penală.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului.

Deşi documentul nu mai producea efecte, aşa cum au anunţat SRI şi Parchetul General, el era un document secret.

ADVERTISEMENT

Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Trebuie specificat că Parchetul General avea informaţii clare că acesta a fost sustras din camera documentelor clasificate. Adina Florea era direct responsabilă cu astfel de acte.

Potrivit articolului 407 din Codul penal, alineatul 3: ”Divulgarea, fără drept, a unor documente sau date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care ia cunoştinţă de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani”.

ADVERTISEMENT

 

 

 

Tags: